Scheenbeschermers voor boksen 500 Ergo grijs

€2500
8510168

Voor kickboksers op zoek naar ergonomische, verstelbare en lichte beschermers voor hun trainingen.

De scheenbeschermer 500ERGO geeft je prima steun en bescherming aangepast aan je kickbokstrainingen. Samen met de enkelband 500 bescherm je je schenen én voeten!

Vraag & Antwoord
Kleur: GRIJS
Maat: maatwijzer

PRODUCTVOORDELEN

Bescherming tegen schokken

Bescherming tegen schokken

Een betere bescherming dankzij het schuim van 20 mm dik.

Positiebehoud product

Positiebehoud product

Dankzij de ergonomische vorm blijft je beschermer goed op zijn plaats zitten.

Compatibiliteit

Compatibiliteit

Met de enkelbeschermer 500 erbij heb je een scheen- én voetbeschermer!

TECHNISCHE INFORMATIE

Hoe beoordeel ik een beschermer? Een woordje uitleg

De bescherming die een product biedt is gebaseerd op twee elementen: de af te dekken beschermingszone en de schokabsorptie.
- Voor de beschermingszones keken we naar de anatomie van het scheenbeen.
- Voor de schokabsorptie bestudeerden we samen met een tiental boksers de energie van slagen tijdens het sparren op gevorderd niveau.
De scheenbeschermer 500 absorbeert schokken van 10 joule (de norm is 3 joule) en is toch heel licht en goed aansluitend.

Hoe ontwerp je een scheenbeschermer die goed blijft zitten?

Om ervoor te zorgen dat je scheenbeschermer goed blijft zitten, zijn we vertrokken van de anatomie. Het doel? Een ontwerp maken dat werkelijk de vorm van het scheenbeen volgt.
De schuimstof volgt de natuurlijke lijn van het scheenbeen en biedt zo een perfecte bescherming.
We hebben twee riempjes toegevoegd die heen-en-terug kunnen worden aangespannen. Zo kun je de scheenbeschermer aanpassen aan je eigen lichaamsbouw.

Een compatibel product dat je kunt omvormen tot een scheen- én voetbeschermer.

In het boksen met vuist- en voettechnieken zijn er disciplines met scheenbeschermers (zoals Frans boksen) en andere met scheen- én voetbeschermers (zoals thaiboksen).
En wat als je beide beoefent? Door de scheenbeschermer 500 Ergo te combineren met de enkelbeschermer 500 bescherm je je schenen én voeten zonder dat je van materiaal moet wisselen.

Het verhaal achter dit product ...

We wilden een product dat aangepast is aan de vorm van het scheenbeen en zich makkelijk laat omvormen tot een scheen- én voetbeschermer.
Ons team heeft eerst en vooral samen met het SportLab de anatomie bestudeerd. Daarna volgden 3D-modellen en tests met verschillende materialen. En na heel veel prototypes, labtests en tests in een club met een dertigtal boksers, kwamen we uit bij dit betrouwbaar, ergonomisch en veelzijdig product.

Onze productontwikkelaars over de 'twist'

We spreken van een 'twist-effect' wanneer scheenbeschermers tijdens training verschuiven: naar opzij, naar boven of naar onderen. Soms doe je tijdens een training niets anders dan je beschermers opnieuw goed plaatsen. Daarom zijn we blij dat we een scheenbeschermer kunnen voorstellen die dit probleem oplost. Zo kunnen boksers zich focussen op hun training! Je voelt je vrijer en veel meer op je gemak."

Maatwijzer

Kies de maat van je scheenbeschermers op basis van je lichaamslengte:
S: 134 tot 164 cm
M: 164 tot 182 cm
L: 182 tot 200 cm

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Schuimplastic 100% Polyurethaan Voering 55% Polyurethaan, 45% Polyester Klittenband 100% Polyamide Gespen 100% Rubber - Thermoplastisch rubber

VOORRAADADVIES

Denk eraan om je scheenbeschermers na elke training uit je sporttas te nemen.

TESTS

Dit product werd door onze boksteams getest en goedgekeurd in veeleisende gebruiksomstandigheden. Kom onze artikelen uitproberen in de winkel. De meeste bokshandschoenen zijn beschikbaar in de winkel. Ervaar zelf wat boksen voor je doet!

ONDERHOUDSADVIES

Niet wassen

Niet wassen

Niet bleken

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet strijken

Niet droogreinigen

Niet droogreinigen

Vraag & Antwoord