3D-capuchon
We hebben deze ski-jas voorzien van een capuchon die je in alle richtingen kunt verstellen met één enkele beweging. Het model van de capuchon is zodanig bedacht dat hij de bewegingen van je hoofd volgt zonder je te hinderen. Hij is compatibel met een skihelm.
De voorgevormde capuchon heeft een hoge kraag om het gezicht te beschermen bij felle kou of wind. De ritsflap is voorzien van microscopisch kleine ventilatiegaatjes, voor een goed ademend vermogen en de nodige bescherming.
Mouwboorden
Wijde en verstelbare mouwboorden die over je handschoenen kunnen om je te beschermen tegen sneeuw en je droog en warm te houden bij sneeuwval of een val in de sneeuw. En de elastaan mouwboorden met duimopening zorgen voor een perfect afgedichte verbinding tussen handschoenen en jas.
Ventilatie
Om droog te blijven heb je een waterdichte jas nodig. Maar dan mag je natuurlijk niet nat worden door je transpiratie.
De ventilatie speelt dan ook een belangrijke rol in het afvoeren van transpiratievocht.
Daarom hebben we deze jas voorzien van twee grote ventilatieritsen onder de armen (35 cm in maat L).
En van een snelle ventilatierits op de voorkant, zodat je er meteen bij kunt.
Zakken
2 steekzakken met waterdichte rits.
1 borstzak binnenin, met waterdichte rits.
1 borstzak op de buitenkant, met waterdichte rits.
1 zak voor skipas op de linkerschouder, met waterdichte rits.
2 snel toegankelijke zakken in netstof binnenin.
Model
De ruime fit en de voorgevormde mouwen zijn ideaal om ongehinderd te kunnen bewegen en in alle vrijheid te riden.
Voor deze jas hebben we 2 materialen gebruikt. Het ene zorgt voor de soepelheid en laat je vrij bewegen, het andere verzekert de nodige schuurvastheid.
Wat draag je onder een ski-jas?
Om warm en droog te blijven, doe je er goed aan je te kleden volgens het 3-lagensysteem: thermisch ondergoed, een midlayer om de warmte vast te houden, en een ski-jas om te beschermen tegen sneeuw, regen en wind.
Baselayer: houdt je droog doordat deze de transpiratie van de huid afvoert naar de andere lagen.
Midlayer: geeft warmte (gewatteerde jas, fleecetrui).
De outer layer
Beschermt je tegen de elementen (sneeuw, regen en wind) door te verhinderen dat ze door de kleding dringen (terwijl hij tegelijk de transpiratie laat ontsnappen zodat je kleding aan de binnenkant niet doornat wordt). In het ideale geval is die laag dus waterdicht EN ademend. De outer layer kan ook bijdragen aan de warmte-isolatie en op die manier de rol van de midlayer aanvullen, dat is bijvoorbeeld zo bij gevoerde jassen of broeken.
Hoe wordt verhinderd dat er sneeuw binnendringt wanneer ik val?
Een sneeuwvanger is een bescherming in de taille die wordt vastgezet met drukknopen onderaan de ski- of snowboardjas. Hij voorkomt dat sneeuw of koude lucht in de kleding kan binnendringen tijdens het skiën en vooral als je valt. Hij kan aan de ski-jas worden vastgemaakt met 3 lusjes met drukknoop.
Waterafstotend.
Wanneer een stof waterafstotend is, wil dat zeggen dat druppels zo van het oppervlak glijden. De kleding neemt geen water op en blijft licht, ademend en warm. Een stof wordt waterafstotend door de buitenkant ervan te behandelen. Die behandeling moet je geregeld herhalen (om de 3 wasbeurten). Alle jassen van Wed'ze zijn waterafstotend behandeld.
Waterdichtheid van de stof.
De mate waarin een stof bestand is tegen waterdruk wordt uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de ISO-norm 811). Hoe hoger die druk, hoe beter de stof waterdicht is. Een stof met een waterdichtheid van 15.000 mm is dus bestand tegen de druk die wordt uitgeoefend door 15.000 mm water
Ademend vermogen van de stof.
Om na te gaan hoe ademend een stof is, wordt de waterdampdoorlatendheid of RET gemeten (aan de hand van een test op basis van ISO-norm 11092). Hoe lager de waarde, hoe beter de stof de waterdamp van het lichaam laat ontsnappen en hoe beter deze dus ademt. Bijvoorbeeld: RET < 9 = extreem ademende stof / 9 < RET < 12 = heel ademende stof / 12 < RET < 20 = ademende stof / RET > 20 = stof die weinig of niet ademt.
Het verschil tussen een coating en een membraan?
De coating is als het ware een laagje verf dat wordt aangebracht op de binnenkant van de stof om deze waterdicht en toch ademend te maken. Een coating is meestal wat goedkoper dan een membraan, maar moet beschermd worden met een voering. Een membraan is een soort van flinterdunne plastic laag (polyurethaan) die de stof tegelijk waterdicht en ademend maakt. Het grote voordeel is dat een membraan nog soepeler, lichter, duurzamer en meestal beter ademend is dan een coating.
Hoe maken we onze kleding waterdicht?
De waterdichtheid van een kledingstuk hangt sterk af van de gebruikte stof, de waterdichtheid van de naden, het ontwerp en de assemblage.
Daarna plaatsen we onze kleding onder een regensimulator voor een aantal tests.
Waterdichtheid / douchetest
Dit kledingstuk slaagde voor onze douchetest, waarbij we het 3 uur lang onder een regendouche van 100 l water/m²/uur plaatsen. Die test simuleert een zwaar bergonweer.
Hoe laat je kleding ademen?
Naast het ademend vermogen van de stoffen die we gebruiken, voorzien we ook technische oplossingen (ritsen, ventilatieopeningen, mesh ...) om het algemene ademend vermogen van onze freeridejassen en -broeken te verbeteren. Die oplossingen regelen tegelijk de binnentemperatuur in de kleding en bevorderen de afvoer van de transpiratie die je tijdens een inspanning genereert.
Dit is een repareerbaar product.
Dit is een repareerbaar product.
Tijdens de garantieperiode herstellen we je product gratis. Een scheurtje, losgekomen naden, kapotte ritsen ... Die oplossingen bieden we aan in je gebruikelijke winkel.
Mochten we het product niet kunnen repareren (onherstelbare productiefout), dan kan je het omruilen of je geld terugkrijgen.
Een score om de milieu-impact van artikelen te vergelijken
De milieu-impact van dit product wordt berekend voor de hele levenscyclus ervan, op basis van een hele reeks parameters. Vervolgens krijgt het een algemene score tussen A en E, zodat je in een vergelijking tussen producten van dezelfde soort (T-shirts, broeken, rugzakken enz.) de modellen met de beste milieuprestaties meteen herkent. Decathlon past deze milieulabeling vrijwillig toe. Voor meer informatie: http://sustainability.decathlon.com/
Wat is het Recco®-systeem?
Al onze jassen en broeken voor freeriden zijn uitgerust met het Recco®-systeem.
Recco®-technologie helpt om je sneller te vinden in geval van een lawine. Iemand die bedolven raakt onder een lawine en is uitgerust met Recco®-reflectoren, kan snel en met precisie worden teruggevonden met behulp van een Recco®-detector. Recco®-reflectoren zijn geen vervanging voor een lawinepieper. Recco®-technologie vormt een aanvulling hierop en verhoogt je kansen om op tijd te worden gevonden.
Hoe moet je waterdichte kleding wassen?
We raden je aan bij elke wasbeurt deze voorschriften te volgen om de technische eigenschappen van je kleding intact te houden.
Link: https://youtu.be/rh4GLwALgBM
Na drie keer wassen is het aan te raden je kledingstuk opnieuw waterafstotend te maken met een specifieke spray of impregneermiddel.