Skibroek met bretels freeride Heren FR900 DONKERGRIJS

€13000

Onze ontwikkelaars, zelf freeriders, ontwierpen deze broek als bescherming tegen slecht weer en om je bij intens skiën, het hele seizoen comfortabel te houden

Maximale bescherming, te allen tijde hermetisch dicht, zonder in te boeten aan comfort. Je hoeft de riem niet aan te spannen, voor een optimaal vrijheidsgevoel. Trek 'm aan en je bent verkocht!

Vraag & Antwoord

Kleur:

Carbongrijs

Maat:

maatwijzer

PRODUCTVOORDELEN

Waterdichtheid

Heel waterdicht (membraanstof van 15.000 mm waterkolom). Alle naden waterdicht.

Ademend vermogen

Membraan met RET 12, voor een goed ademend vermogen. Verluchtingsritsen.

Bewegingsvrijheid

Voorgevormde knieën, stretchstof in het middel om ongehinderd te bewegen.

Warmte

De 3de waterdichte laag. Voeg een 2de laag toe om de warmte te regelen.

Stevigheid

Stevig materiaal en verstevigde onderpijpen, een must voor freeriders.

zakken

1 zak op de buik, 2 op de dijen, afsluitbaar met waterproof rits.

Gebruiksgemak

Gemakkelijk aan en uit. Grote zijrits om naar het toilet te gaan.

Instelbaar

Verstelbare bretels.

AFBEELDINGEN

Skibroek met bretels freeride Heren FR900 DONKERGRIJS
Skibroek met bretels freeride Heren FR900 DONKERGRIJS
Skibroek met bretels freeride Heren FR900 DONKERGRIJS

TECHNISCHE INFORMATIE

Productinformatie

We hebben dit product ontwikkeld met een maximum aan hermeticiteit, en een broek met bretels leek ons daarvoor het meest geschikt.
Rond de buikstreek hebben we een heel vloeiende stretch stof voorzien, die het laag-op-laageffect beperkt waar je aan je taille al eens last van kunt hebben (slip, onderkledij, elastiek van je broek, sneeuwvanger...).
Trek 'm aan en je bent verkocht!

Praktische extra's

Grote zijrits die gemakkelijk naar achteren opent, zodat je gemakkelijk naar het toilet kunt gaan zonder je helemaal te moeten uitkleden.
Verstevigingen voor de kanten in ultrasterk materiaal
Grote ventilatierits opzij.
Verstelbare bretels

Vakken

Drie zakken.
Twee afsluitbare dijzakken, met waterdichte ritsen. Een van de twee heeft een handig netzakje voor je smartphone.
In de ruime buikzak past je lawinepieper.

Model

Dankzij de voorgevormde knieën beweeg je ongehinderd. Deze broek is gemaakt uit 2 materialen. De ene zorgt voor de soepelheid en laat je vrij bewegen, de andere verzekert de nodige schuurvastheid.

Wat draag je onder een skibroek?

Om warm en droog te blijven, doe je er goed aan je te kleden volgens het 2- of 3-lagensysteem.
Bij milde temperaturen volstaat een ademende thermobroek voor comfort, warmte en een goede afvoer van de transpiratie.
Is het wat kouder, trek dan onze ondershort FR900 aan voor wat extra warmte, vooral dan op de juiste plekken.
En duikt het kwik ver onder nul, combineer dan de twee voor warmte én ademend vermogen.

Waterafstotend

Wanneer een stof waterafstotend is, wil dat zeggen dat druppels zo van het oppervlak glijden. De kleding neemt geen water op en blijft licht, ademend en warm. Een stof wordt waterafstotend door de buitenkant ervan te behandelen. Die behandeling moet je geregeld herhalen (om de 3 wasbeurten). Alle jassen van Wed'ze zijn waterafstotend behandeld.

Waterdichtheid van de stof

De mate waarin een stof bestand is tegen waterdruk wordt uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de ISO-norm 811). Hoe hoger de druk, hoe waterdichter de stof is. Een stof met een waterdichtheid van 15000 mm is dus bestand tegen de druk die wordt uitgeoefend door 15000 mm water.

Ademend vermogen van de stof.

Om na te gaan hoe ademend een stof is, wordt de waterdampdoorlatendheid of RET gemeten (aan de hand van een test op basis van ISO-norm 11092). Hoe lager de waarde, hoe beter de stof de waterdamp van het lichaam laat ontsnappen en hoe beter deze dus ademt. Bijvoorbeeld: RET < 9 = uiterst ademende stof / 9 < RET < 12 = heel ademende stof / 12 < RET < 20 = ademende stof / RET > 20 = weinig of niet-ademende stof.

Het verschil tussen coating en een membraan?

De coating is als het ware een laagje verf dat wordt aangebracht op de binnenkant van de stof om deze waterdicht en toch ademend te maken. Een coating is meestal wat goedkoper dan een membraan, maar moet beschermd worden met een voering. Een membraan is een soort van flinterdunne plastic film (polyurethaan) die de stof tegelijk waterdicht en ademend maakt. Het grote voordeel is dat een membraan nog soepeler, lichter, duurzamer en meestal beter ademend is dan een coating.

Hoe maken we onze kleding waterdicht?

De waterdichtheid van een kledingstuk hangt sterk af van de gebruikte stof, de waterdichtheid van de naden, het ontwerp en de assemblage.
Daarna plaatsen we onze kleding onder een regensimulator voor een aantal tests.

Waterdichtheid / douchetest

Dit kledingstuk slaagde voor onze douchetest, waarbij we het 3 uur lang onder een regendouche van 100 l water/m²/uur plaatsen. Die test simuleert een zwaar bergonweer.

Hoe laat je kledij ademen?

Naast het ademend vermogen van de stoffen die we gebruiken, voorzien we ook technische oplossingen (ritsen, verluchtingen, mesh ...) om het algemene verluchtingsvermogen van onze freeridejassen en -broeken te verbeteren. Die verluchtingsoplossingen regelen tegelijk de binnentemperatuur in de kleding en bevorderen de afvoer van de transpiratie die je tijdens een inspanning genereert.

Vergelijkende milieuscore voor onze producten

De milieu-impact van dit product wordt berekend voor de hele levenscyclus ervan, op basis van een hele reeks parameters. Vervolgens krijgt het een algemene score tussen A en E, zodat je in een vergelijking tussen producten van dezelfde soort (T-shirts, broeken, rugzakken enz.) de modellen met de beste milieuprestaties meteen herkent. Decathlon past deze milieulabeling vrijwillig toe. Voor meer informatie: http://sustainability.decathlon.com/

Wat is het Recco®-systeem?

Al onze jassen en broeken voor freeriden zijn uitgerust met het Recco®-systeem.
Recco®-technologie helpt om je sneller te vinden in geval van een lawine. Iemand die bedolven raakt onder een lawine en is uitgerust met Recco®-reflectoren, kan snel en met precisie worden teruggevonden met behulp van een Recco®-detector. Recco®-reflectoren zijn geen vervanging voor een lawinepieper. Recco®-technologie vormt een aanvulling hierop en verhoogt je kansen om op tijd te worden gevonden.

Hoe moet je waterdichte kleding wassen?

We raden je aan bij elke wasbeurt deze voorschriften te volgen om de technische eigenschappen van je kleding intact te houden.
Link: https://youtu.be/rh4GLwALgBM
Na drie keer wassen is het aan te raden je kledingstuk opnieuw waterafstotend te maken met een specifieke spray of impregneermiddel.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

Altijd eerst goed laten drogen, dan pas opbergen.

TESTS

Ons ontwikkelingsteam is gevestigd aan de voet van de Mont Blanc, in de Haute-Savoie (Frankrijk), op een steenworp van talloze grote skigebieden. Het hele jaar door ontwikkelen we er eenvoudige en technische producten. Die worden vervolgens ongenadig getest in echte omstandigheden, omdat we ervan overtuigd zijn dat we onze producten enkel kunnen verbeteren door ze in levensechte situaties uit te proberen.

Goedgekeurd door

Een team van medewerkers van Decathlon, ambassadeurs en allemaal beoefenaars van freeride skiën, hebben de eigenschappen van deze freeride ski getest en goedgekeurd.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - zacht

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

GEBRUIKERSBEOORDELINGEN

Loading

Vraag & Antwoord

Vergelijkbare producten