SKIBROEK VOOR PISTESKIËN DAMES 580 WIT

€8000

Wil je graag beter leren skiën, ongeacht het weer? Ga dan voor deze warme broek met waterdicht membraan.

Deze skibroek is niet enkel waterdicht, ze geeft ook de nodige warmte: wattering, ademende bodymapping en ventilatieritsen.

Vraag & Antwoord
Kleur: Sneeuwwit
Maat: maatwijzer

PRODUCTVOORDELEN

Waterdichtheid

Goed: membraan van 8000 mm, waterdichte naden.

Ademend vermogen

Ademende stof, voering in luchtig mesh, ventilatieritsen.

Warmte

Wattering uit gerecycleerd materiaal, om te isoleren.

Afparelend vermogen

Waterafstotend aan de buitenkant, zo zuigt de stof zich niet vol water.

Instelbaar

Verstelbaar middel, bretels. Riemlussen.

zakken

4 afsluitbare zakken: 2 steekzakken, 1 zak op de billen.

Gebruiksgemak

Drukknoop met plooi om de onderpijpen wijder te maken.

Bewegingsvrijheid

Hoofdstof rekbaar in 2 richtingen, binnenvoering in 4 richtingen.

TECHNISCHE INFORMATIE

Welke materialen maken deze broek warm?

Om je warm te houden, gebruiken we een isolerende wattering uit gerecycleerd materiaal (60 g/m²). Dit synthetische materiaal op basis van polyester stockeert, afhankelijk van de grootte van de vezels, meer of minder lucht om je warm te houden.

Wat is een membraan en waarvoor dient het?

Een membraan is een erg dunne stof die aan de binnenkant van de buitenstof wordt aangebracht. De waterabsorberende stof houdt het water tegen dat van buiten komt en voert ook de transpiratiedampen af die je lichaam produceert. Om warm en droog te blijven is dit membraan onontbeerlijk.

Hoe wordt de waterdichtheid van mijn broek gemeten?

Men meet in hoeverre een stof bestand is tegen de waterdruk, die wordt uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de ISO-norm 811). Hoe hoger die druk, hoe beter de stof waterdicht is. Een stof met een waterdichtheid van 8000 mm is dus bestand tegen een druk van 8000 mm water (wat ongeveer overeenkomt met een regenbui van twee uur).

Hoe kan ik er zeker van zijn dat mijn broek me beschermt tegen wind, regen en sneeuw?

Deze broek is gemaakt uit een materiaal en volgens een strikt procedé om het water buiten te houden en de wind te stoppen. Zo ben je helemaal gewapend tegen slecht weer (regen, sneeuw, wind enz.). Om de waterdichtheid te testen, hielden we de broek onder een speciale douche die de omstandigheden nabootst waarmee een skiër kan worden geconfronteerd. Ook hebben we de waterdichtheid tijdens het skiën getest, in verschillende omstandigheden en een paar dagen na elkaar.

Waarom is mijn broek waterafstotend?

Wanneer een stof waterafstotend is, wil dat zeggen dat druppels zo van het oppervlak glijden. Deze broek is uitgerust met waterafstotende materialen, zo beschermt ze langer bij slecht weer. Een kledingstuk wordt waterafstotend door de buitenkant te behandelen. Die waterafstotendheid neemt wel geleidelijk af naarmate je het kledingstuk gebruikt.

Hoe herstel je het waterafstotende vermogen van je jas?

Je kan je kleding opnieuw waterafstotend maken. Om dat te doen, stop je de broek 10 à 15 minuten in de wasdroger, op een programma voor synthetica.
Je kan natuurlijk ook een waterdichtmakende impregneerspray gebruiken (die verkopen we ook): vernevel het product gelijkmatig over het hele kledingstuk, en laat vervolgens 10 tot 12 uur drogen.

Wat betekent het wanneer een broek "ademend" is?

Het gaat om een product dat de transpiratiedampen die ontstaan tijdens een inspanning, goed laat ontsnappen. Om te weten of een stof ademt, meet men de waterdampdoorlatendheid of RET (test volgens de ISO-norm 11092). Hoe lager de RET-waarde, hoe beter de stof ademt. Deze broek heeft een RET van 11. Het zijn evenwel de technische oplossingen (zoals ritsen, verluchtingen, mesh) die Wed'ze gebruikt die ervoor zorgen dat er zich binnenin minder condens vormt, voor een maximaal ademend vermogen.

Hoe moet ik me kleden om geen koude benen te hebben op de pistes?

Om de benen warm en droog te houden, trek je gewoon 2 lagen aan: thermisch ondergoed om de transpiratie af te voeren, en een skibroek om je te beschermen bij slecht weer en je warm te houden.

Hoe wordt verhinderd dat er sneeuw in mijn broek komt?

Onze broeken zijn voorzien van elastische sneeuwvangers onderaan de pijpen die over je skischoenen komen. Wanneer je valt of bij verse sneeuw voorkomt de sneeuwvanger dat er sneeuw in de broek komt.

Hoe was je deze broek?

Voor een broek die zo goed en lang mogelijk meegaat, raden we je aan:
* Machinewasbaar op 30°C, programma synthetische stoffen.
* Het kledingstuk binnenstebuiten keren.
* Een beetje waspoeder gebruiken. Geen wasverzachter. * Handmatig centrifugeren.
* Laten drogen op een kleerhanger, op een warme en goed verluchte plek.
Niet chemisch laten reinigen. Nooit op een radiator leggen.

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Hoofdstof 100% Polyester Garnering 100% Polyester Voering 100% Polyester Membraan 100% Polyurethaan

VOORRAADADVIES

Bij voorkeur ophangen op een kleerhanger en plooien vermijden, die tasten de coating aan. Altijd eerst goed laten drogen, dan pas opbergen op een droge en verluchte plaats.

TESTS

Alle producten van Wed'ze worden bedacht, getekend en ontworpen in de vallei van de Mont Blanc. Vervolgens worden ze getest in omstandigheden die identiek zijn aan de echte gebruiksomstandigheden (bij sneeuwval, in de kou, in poedersneeuw ...). Daarbij gaan onze ontwerpteams na of het product dat ze ontwikkelden perfect geschikt is voor het beoogde gebruik.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - zacht

Niet bleken

Drogen op lage temperatuur

Niet strijken

Niet droogreinigen

AFBEELDINGEN

SKIBROEK VOOR PISTESKIËN DAMES 580 WIT
SKIBROEK VOOR PISTESKIËN DAMES 580 WIT
SKIBROEK VOOR PISTESKIËN DAMES 580 WIT
SKIBROEK VOOR PISTESKIËN DAMES 580 WIT

GEBRUIKERSBEOORDELINGEN

Loading

Vraag & Antwoord