Skischoenen Freeride Heren CH ROXA ELEMENT 90

€20000

Ontwikkeld voor freestyle- en freerideskiërs op zoek naar een schoen die kleine foutjes vergeeft en de schokken opvangt.

Dankzij de slimme, specifieke constructie zorgt voor een ongezien aantrekcomfort. Het krachtige hielblok geeft steun bij landingen na een sprong, en de soepele PU-zool dempt de schokken.

Kleur: ZWART / WIT / Fluogeel
Maat: maatwijzer

PRODUCTVOORDELEN

Stijfheid

Stijfheid

Flex 90 voor de handelbaarheid, en krachtige achterbouw voor je landingen

Flexibiliteit

Flexibiliteit

Cabrio-constructie (3-delig), voor een geleidelijke flex

Schokdemping

Schokdemping

De soepele PU-zool vangt de schokken op.

Gemakkelijk aan en uit

Gemakkelijk aan en uit

De cabrio-constructie vergemakkelijkt het aantrekken.

Positiebehoud product

Positiebehoud product

3 buckles, een strap en een voetbreedte van 102.

Aantrekgemak

Aantrekgemak

Binnenschoen met ergonomische scheentong.

TECHNISCHE INFORMATIE

CABRIO-technologie

Deze technologie koppelt een 3-delige constructie (shell/schacht/tong) die comfortabele steun biedt aan de voet en het onderbeen met een lichte, geleidelijke flex. Dit soort schoenen zijn echte allrounders. Ze presteren op gevarieerd terrein en in uiteenlopende omstandigheden.

Schokabsorptie

Over de hele lengte zit een PU-zool. Die dempt trillingen en schokken over de hele schoen. Zo ben je zeker van meer comfort bij landingen na een jump.

Pasvorm

Brede pasvorm, voor comfort en warmte. Ideaal voor wie overal wil skiën. Goede steun aan de hielen

Verstelling van de buckles

3 buckles. Gemakkelijk en zonder gereedschap aan te passen aan je kuitomtrek, door het lipje te draaien en naar opzij te verplaatsen.

Wat is de flex?

Om je een indicatie te geven van de stijfheid van de schoen bepalen de merken voor elke schoen een flex. Dat cijfer geeft de stijfheid van het geheel aan: hoe hoger de waarde, hoe stijver de shell.
Men gaat ervan uit dat een flex van 60 vooral bedoeld is voor gevorderde en expert skiërs.
Een flex van 65 tot 75 is bedoeld voor gevorderde skiërs. Een nog hogere flex is voor gevorderde skiërs. Grote en zware personen kunnen echter een hogere flex kiezen

Hoe moet je skischoenen passen?

Stap met je voet in de schoen en sluit de buckles tot halverwege. Kun je je voet nog naar voren schuiven? Dan is de schoen nog te ruim. Als de schoen dicht is, buig je 3 keer in "skihouding" (plaats je handen op je knieën) om je hiel tot achteraan de schoen te brengen. Sta rechtop: je moet de rand van de shell net raken. Wanneer je gebogen staat, moet je voet naar achteren schuiven en mag je de voorkant niet meer voelen.

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

Laat de skischoenen goed drogen voor je ze opbergt. Berg ze op met gesloten buckles, in een skischoentas en in een ruimte met gematigde temperatuur.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet op een radiator laten drogen.

VIDEO