Skischoenen voor freeride Alltrack Pro 110 Low Tech

€39000
Richtprijs €46000
8530487

Een skischoen voor gevorderde freeriders die een precies en comfortabel model zoeken, dat compatibel is met Low Tech-toerbindingen met Dynafit insert.

Skischoenen voor freeride / toerskiën die een licht gewicht combineren met een wandelfunctie en Low Tech-insert (vandaar de naam Alltrack LT voor "low tech").

Maat: maatwijzer
Tweedehands
Soortgelijke producten
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3
Media 4
Media 5
Media 6
Media 7
Media 8

PRODUCTVOORDELEN

Stijfheid

Stijfheid

De flex van 110 is ideaal om oneffenheden van het terrein te dempen.

Schokdemping

Schokdemping

Generative Design: het materiaal is uitsluitend daar waar het nodig is.

Bewegingsvrijheid

Bewegingsvrijheid

Ski/walk: 50° rotatie voor / achter in Hike-positie om gemakkelijker te klimmen.

Positiebehoud product

Positiebehoud product

4 aluminium buckles en een revolutionaire shell, voor de nodige steun.

Aantrekgemak

Aantrekgemak

Full Custom Optisensor binnenschoen, zit bijzonder comfortabel .

Gemakkelijk aan en uit

Gemakkelijk aan en uit

Lycra voering om gemakkelijker uit de schoen te stappen.

Warmte

Warmte

Fleece voering rondom de voet. Thinsulate-binnenschoen

TECHNISCHE INFORMATIE

Full Custom Optisensor Liner

Erg lichte en comfortabele binnenschoen. Voorgevormd schuim aan de enkel. Insert in soepel schuim zodat de binnenschoen gemakkelijker vervormt tijdens het klimmen en lopen. Mocht hij niet meer comfortabel zijn na een paar dagen gebruik, dan kun je de binnenschoen opnieuw thermisch vormen.

Waarvoor dient een thermisch vormbare binnenschoen in een skischoen?

Sommige binnenschoenen gebruiken zogeheten thermisch vormbaar schuim. Dat betekent dat je het schuim kunt verwarmen en vormen naar je voeten en de shell van de schoen Hierdoor wordt de compatibiliteit van binnenschoen en shell versterkt en krijgt je voet meer plaats, voor meer comfort.
Ik raad je aan om minstens 2 dagen te skiën met de binnenschoenen voordat je beslist of het nodig is om ze thermisch te vormen, want soms moeten je voeten gewoon opnieuw wennen aan het skiën.

Hoe kun je je binnenschoen thermisch vormen?

1- Verwarm de oven voor op 80°C, functie hete lucht.
2- Haal de binnenschoenen uit de shell.
3- Haal de inlegzolen uit de binnenschoenen.
4- Zet de binnenschoenen 8 minuten in de oven.
5- Haal ze uit de oven.
6- Leg de inlegzolen weer in de binnenschoenen.
7- Steek de binnenschoenen opnieuw in de skischoenen.
8- Stap in de skischoenen en zet elke buckle in het midden vast.
9- Wacht 8 minuten bij kamertemperatuur voor je uit de schoenen stapt.
Nu ben je klaar om te gaan skiën!

Verstelling van de buckles

4 aluminium buckles met microverstelling en 2 buckles met 3 verstelmogelijkheden op het scheenbeen om aan te passen aan elke kuitomtrek. 2 buckles (aluminiumkleur) op de scheen voor de wandelpositie voor meer doorbuiging van de schoen. Brede strap van 40 mm voor een krachtige en gemakkelijke aanspanning van de manchet.

Pasvorm

Smalle pasvorm (last 100 mm), FULL CUSTOM OPTISENSOR binnenschoen: Erg lichte en comfortabele binnenschoen. Voorgevormd schuim aan de enkel. Insert in soepel schuim zodat de binnenschoen gemakkelijker vervormt tijdens het klimmen en lopen. Mocht hij niet meer comfortabel zijn na een paar dagen gebruik, dan kun je de binnenschoen opnieuw thermisch vormen.

Wat is de flex?

Om je een indicatie te geven van de stijfheid van de schoen bepalen de merken voor elke schoen een flex. Dat cijfer geeft de stijfheid van het geheel aan: hoe hoger de waarde, hoe stijver de shell. Men gaat ervan uit dat een flex van 70 vooral bedoeld is voor ervaren tot redelijk ervaren skiërs. Een flex van 70 tot 90 is bedoeld voor ervaren skiërs. Een nog hogere flex is voor gevorderde skiërs. Grote en zware personen kunnen echter een hogere flex kiezen.

Hoe pas je skischoenen?

Stap met je voet in de schoen en sluit de buckles tot halverwege. Kun je je voet nog verschuiven? Dan is de schoen te groot. Als de schoen dicht is, buig je 3 keer stevig door in "skihouding" (plaats je handen op je knieën) om je hiel tot achteraan de schoen te brengen. Sta rechtop: je moet de rand van de shell net raken. Wanneer je gebogen staat, moet je voet naar achteren schuiven en voel je de voorkant niet meer.

Hoe skischoenen gemakkelijk aantrekken?

Trek de tong naar voren en naar de buitenkant van de voet: zo kun je de shell wijd openen en de schoenen gemakkelijker aantrekken.

Hoe verhoog je het comfort van je skischoenen?

Er bestaan tal van manieren om het comfort in een skischoen te vergroten. Een skischoen moet nauw aansluiten aan de voet. Voor extra steun bestaan er inlegzolen die mooi gevormd zijn naar je voetboog, maar ook inlegzooltjes of hieltjes om het binnenvolume te verkleinen.

Hoe vermijd je koude voeten?

Veel skiërs vergeten het, maar je binnenschoenen goed laten drogen is stap nummer één om geen koude voeten te krijgen. Zelfs bij 10 graden onder nul transpireren je voeten, en de binnenschoen kan onmogelijk vanzelf drogen in zijn plastic omhulsel. Zelfs een paar dagen volstaan dan vaak niet. Je moet de binnenschoenen er elke avond uit halen. Of gebruik een speciale schoendroger, zo hoef je de binnenschoen niet uit te nemen. Gewoon het stopcontact in, en klaar.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

Laat de skischoenen goed drogen voor je ze opbergt. Berg ze op met gesloten buckles, in een skischoentas en in een ruimte met gematigde temperatuur.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet op een radiator laten drogen.

ONDERHOUDSADVIES

Op een droge en geventileerde plaats laten drogen.