Skischoenen voor freeride voor volwassenen FR900 flex 120 zwart/bordeaux

€200.00 −15%
€17000
*Van 16-2-2021 en zolang de voorraad strekt

Onze ontwerpers bedachten deze schoenen voor gevorderde freeriders die op zoek zijn naar een schoen met een progressieve flex, die toch power en precisie biedt.

De FR 900 is een schoen voor gevorderde freeriders. De shell met 4 buckles biedt een uitstekende steun en een krachtige flex. En dankzij de thermisch vormbare binnenschoen is het comfort gegarandeerd.

Vraag & Antwoord
Maat: maatwijzer
PROMO
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3
Media 4
Media 5
Media 6
Media 7
Media 8
Media 9

PRODUCTVOORDELEN

Stijfheid

Stijfheid

Flex van 120. Progressief, voor meer comfort bij veranderingen van sneeuwtype.

Schokdemping

Schokdemping

PU-shell, om optimaal te dempen.

Bewegingsvrijheid

Bewegingsvrijheid

Ski/walk: speling van 42° in wandelstand, om gemakkelijker te klimmen.

Positiebehoud product

Positiebehoud product

Hoge schacht en 4 buckles voor steun op maat van gevorderde freeriders.

Aantrekgemak

Aantrekgemak

Uitstekend draagcomfort. Thermisch vormbare binnenschoen, voor extra comfort.

Gemakkelijk aan en uit

Gemakkelijk aan en uit

Lycra voering om gemakkelijker uit de schoen te stappen.

Warmte

Warmte

Isolerende binnenschoen en zool, om de warmte te behouden.

TECHNISCHE INFORMATIE

THERMISCH VORMBARE BINNENSCHOEN

Binnenschoen in thermisch vormbaar polyethyleen van 3 mm. Zo kan je de binnenschoen op maat vormen door het schuim op te warmen, handig om extra ruimte en comfort te creëren. Het Shock Absorber Area-concept in de hiel dempt de schokken op bulten en bij sprongen.

Optie: (niet inbegrepen)

Deze schoenen zijn compatibel met de LOW TECH HIELPADS (8608349) van Wed'ze en met insertbindingen voor toerskiën. Zo gaat de wereld van het free toerskiën voor je open.

WAARVOOR DIENT EEN WARMTEVORMBARE BINNENSCHOEN IN EEN SKISCHOEN?

Sommige binnenschoenen zijn gemaakt van zogeheten thermisch vormbaar schuim. Dat betekent dat je het schuim kunt verwarmen en vormen naar je voeten en de shell van de schoen Hierdoor wordt de compatibiliteit van binnenschoen en shell versterkt en krijgt je voet meer plaats, voor meer comfort.
Ik raad je aan om minstens 2 dagen te skiën met de binnenschoenen voordat je beslist of het nodig is om ze te thermisch te vormen, want soms moeten je voeten gewoon opnieuw wennen aan het skiën.

Hoe vorm je je binnenschoen thermisch?

1- Verwarm de oven voor op 80°C, functie hete lucht.
2- Haal de binnenschoenen uit de shell.
3- Haal de inlegzolen uit de binnenschoenen.
4- Zet de binnenschoenen 8 minuten in de oven.
5- Haal ze uit de oven.
6- Leg de inlegzolen weer in de binnenschoenen.
7- Steek de binnenschoenen opnieuw in de skischoenen.
8- Stap in de skischoenen en zet elke buckle in het midden vast.
9- Wacht 8 minuten bij kamertemperatuur voor je uit de schoenen stapt.
Nu ben je klaar om te gaan skiën!

Verstelling van de buckles

4 microverstelbare aluminium buckles en 2 buckles met 3 standen op het scheenbeen om aan te passen aan elke kuitomtrek. Brede strap, om de manchet krachtig en gemakkelijk aan te trekken.

Pasvorm

Smalle pasvorm (last 100 mm), thermisch vormbare binnenschoen in polyethyleen: 3 mm thermisch vormbaar schuim rondom de voet. Lichte, comfortabele binnenschoen. Voorgevormd schuim aan de enkel. De binnenschoen is gemaakt uit een materiaal dat gemakkelijk vervormt, handig bij het klimmen en wandelen. Mocht hij niet meer comfortabel zijn na een paar dagen gebruik, dan kun je de binnenschoen opnieuw thermisch vormen.

Wat is de flex?

Om je een indicatie te geven van de stijfheid van de schoen bepalen de merken voor elke schoen een flex. Dat cijfer geeft de stijfheid van het geheel aan: hoe hoger de waarde, hoe stijver de shell. Men gaat ervan uit dat een flex van 70 vooral bedoeld is voor ervaren tot redelijk ervaren skiërs. Een flex van 70 tot 90 is bedoeld voor ervaren skiërs. Een nog hogere flex is voor gevorderde skiërs. Grote en zware personen kunnen echter een hogere flex kiezen.

Hoe pas je skischoenen?

Stap met je voet in de schoen en sluit de buckles tot halverwege. Kun je je voet nog naar voren schuiven? Dan is de schoen nog te ruim. Als de schoen dicht is, buig je 3 keer in "skihouding" (plaats je handen op je knieën) om je hiel tot achteraan de schoen te brengen. Sta rechtop: je moet de rand van de shell net raken. Wanneer je gebogen staat, moet je voet naar achteren schuiven en mag je de voorkant niet meer voelen.

Hoe kun je skischoenen gemakkelijk aantrekken?

Trek de tong naar voren en naar de buitenkant van de voet: zo kun je de shell wijd openen en de schoenen gemakkelijker aantrekken.

Hoe verhoog je het comfort van je skischoenen?

Er bestaan tal van manieren voor meer comfort in een skischoen. Een skischoen moet nauw aansluiten aan de voet. Voor extra steun bestaan er inlegzolen die mooi gevormd zijn naar je voetboog, maar ook inlegzooltjes of hieltjes om het binnenvolume te verkleinen.

Hoe vermijd je koude voeten?

Veel skiërs vergeten het, maar je binnenschoenen goed laten drogen is stap nummer één om geen koude voeten te krijgen. Zelfs bij 10 graden onder nul transpireren je voeten, en de binnenschoen kan onmogelijk vanzelf drogen in zijn plastic omhulsel. Zelfs een paar dagen volstaan dan vaak niet. Je moet de binnenschoenen er elke avond uit halen. Of gebruik een speciale schoendroger, zo hoef je de binnenschoen niet uit te nemen. Gewoon het stopcontact in, en klaar.

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Buitenkant van 100% Polypropyleen Binnenkant van 100% Polyester Zool van 100% Thermoplastisch polyurethaan Warme binnenvoering 100% Polyester

VOORRAADADVIES

Laat de skischoenen goed drogen voor je ze opbergt. Berg ze op met gesloten buckles, in een skischoentas en in een ruimte met gematigde temperatuur.

AFBEELDINGEN

Skischoenen voor freeride voor volwassenen FR900 flex 120 zwart/bordeaux
Skischoenen voor freeride voor volwassenen FR900 flex 120 zwart/bordeaux
Skischoenen voor freeride voor volwassenen FR900 flex 120 zwart/bordeaux
Skischoenen voor freeride voor volwassenen FR900 flex 120 zwart/bordeaux
Skischoenen voor freeride voor volwassenen FR900 flex 120 zwart/bordeaux

VIDEO

Vraag & Antwoord