Skischoenen voor heren 100 heren

€11000
Ref. : 8588277

We Wed'ze 100-skischoen is het perfecte instapmodel voor beginners en recreatieve skiërs. Hij is zo aan en uit, heel eenvoudig verstelbaar en comfortabel als je stapt.

Deze skischoenen zijn bestemd voor beginnende of recreatieve skiërs op zoek naar gebruiksgemak, comfort en tolerantie, om ongehinderd te leren skiën.

  • 26-26,5cm Niet online beschikbaar
  • 27-27,5cm Niet online beschikbaar
  • 30-30,5cm Niet online beschikbaar

Onze diensten:

  • Gratis afhaling in de winkel
  • Gratis levering
  • Gratis retour tot 365 dagen na aankoop
  • Minimum 2 jaar garantie

Productvoordelen

Stijfheid

Heel soepel: Flex 60. Perfect om in te gaan 'hangen', heel vergevingsgezind bij foutjes.

Voetsteun

104 mm: Breed. Niet te vast: perfect om te beginnen of traag mee te skiën.

Verstelbaar

1 enkele gesp (zoals bij snowboardboots) om te verstellen. Bijzonder gemakkelijk en snel in gebruik.

Gebruiksgemak

Gemakkelijk én razendsnel aan en uit, snel verstelbaar, gemakkelijk om mee te stappen.

Anatomisch ontwerp

Niet-warmtevormbare binnenschoen.

Technische informatie

Ervaring

De 100 is bestemd voor beginnende en recreatieve skiërs op zoek naar comfort en gebruiksgemak. Dankzij de slim ontworpen manchet gaat in- en uitstappen ongezien vlot. Bovendien heeft hij maar één gesp, wat verstellen bijzonder gemakkelijk maakt.
De soepelheid is verzekerd, zo worden foutjes vergeven terwijl je leert skiën. Wandelen gaat heel gemakkelijk dankzij het ontgrendelbare achterdeel, waardoor je enkel extra bewegingsvrijheid krijgt. De binnenschoen is ongezien ruim, zo ben je zeker van een heerlijk comfort.

Verstelling van de buckles

Door de enkele aanspangesp is de schoen in een wip aangespannen, veel sneller alleszins dan bij een klassieke skischoen met 3 of 4 buckles en een strap.
Om aan te spannen trek je gewoon de gesp aan tot de gewenste druk.
Om te wandelen zet je de gesp weer een paar tikjes losser zodat je je enkels vrijer kan bewegen.
En om je schoenen los te maken, trek je de klikgesp helemaal open. Zo wordt de manchet heel breed en stap je moeiteloos uit je skischoenen zonder dat je je hoeft te bukken.

Aan- en uittrekken

De constructie met achterinstap maakt het mogelijk om de schaal van de schoen breed open te zetten. Zo stap je er vlot in en uit. Bukken, forceren of hard aan de tong trekken is niet nodig, alles gaat moeiteloos. Ook bij koud weer is aantrekken geen enkel probleem, daar waar dat met klassieke skischoenen toch altijd een hele klus is.

Wat is de FLEX?

Om je een idee te geven van de stijfheid van de schoen, bepalen de merken voor elke schoen een flex. Dat cijfer geeft de stijfheid van het geheel aan: hoe hoger de waarde, hoe stijver de shell. Men gaat ervan uit dat een flex van 60 tot 70 vooral bedoeld is voor beginnende skiërs. Een flex van 70 tot 100 is bedoeld voor ervaren skiërs. Een nog hogere flex is voor gevorderde skiërs. Grote en zware personen kunnen echter een hogere flex kiezen.

Hoe weet je of je schoenen de juiste maat hebben?

Trek de schoen aan en sluit de buckles tot halverwege. Kun je je voet nog naar voren schuiven? Dan is de schoen nog te ruim. Vervolgens buig je 3 keer door je knieën. Ga mooi rechtop staan: Je tenen moeten de voorkant van de binnenschoen beroeren. Wanneer je gebogen staat, moet je voet naar achteren schuiven en mag je de voorkant niet meer voelen. Houd er ook rekening mee dat het schuim binnenin zich na een paar skidagen zal vormen naar je voeten.

Wat bij pijn aan de voet?

1 - Kies dunne, technische skisokken om drukpunten te vermijden en de bloeddoorstroming in de voet te stimuleren.
2 - Kies een zool die is aangepast aan de vorm van je voet om te vermijden dat je voet wordt geplet en tegen de shell stoot. Vraag gerust advies aan een verkoper in de winkel.

Hoe bewaar je je skischoenen?

1 - Laat je schoenen luchten door de binnenschoen uit de schaal te halen.
2 - Sluit de buckles op de eerste stand, zo vermijd je dat de schoenen gaan vervormen, en bewaar ze in een schoentas.
3 - Bewaar ze indien mogelijk in een droge ruimte of op een plek waar de temperatuur niet onder de 10 °C zakt. Het plastic van de schoen zal je dankbaar zijn!

Hoe pas je skischoenen?

Stap met je voet in de schoen en sluit de buckles tot halverwege. Kun je je voet nog naar voren schuiven? Dan is de schoen nog te ruim. Als de schoen dicht is, buig je 3 keer in "skihouding" (plaats je handen op je knieën) om je hiel tot achteraan de schoen te brengen. Sta rechtop: je moet de rand van de shell net raken. Wanneer je gebogen staat, moet je voet naar achteren schuiven en mag je de voorkant niet meer voelen.

HOE VERMIJD JE KOUDE VOETEN?

Veel skiërs vergeten het, maar je binnenschoenen goed laten drogen is stap nummer één om geen koude voeten te krijgen. Zelfs bij 10 graden onder nul transpireren je voeten, en de binnenschoen kan onmogelijk vanzelf drogen in zijn plastic omhulsel. Zelfs een paar dagen volstaan dan vaak niet. Je moet de binnenschoenen er elke avond uit halen. Of gebruik een speciale schoendroger, zo hoef je de binnenschoen niet te verwijderen. Gewoon het stopcontact in, en klaar.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Bovenwerk van de schoen 100% Polypropyleen Voering en sok 100% Polyester Buitenzool van 100% Thermoplastisch Polyurethaan

VOORRAADADVIES

Laat de skischoenen goed drogen voor je ze opbergt. Berg ze op met gesloten buckles, in een skischoentas en in een ruimte met gematigde temperatuur.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet op een radiator laten drogen.

TESTS

Alle producten van Wed'ze worden bedacht, getekend en ontworpen in de vallei van de Mont Blanc. Vervolgens worden ze getest in omstandigheden die identiek zijn aan de reële omstandigheden in de bergen. Daarbij gaan onze teams na of het product dat ze ontwikkelden perfect geschikt is voor het beoogde gebruik.

ONDERHOUDSADVIES

Na gebruik laten drogen.

Afbeeldingen

Skischoenen voor heren 100 heren
Skischoenen voor heren 100 heren
Skischoenen voor heren 100 heren
Skischoenen voor heren 100 heren
Skischoenen voor heren 100 heren
Skischoenen voor heren 100 heren

Gebruikersbeoordelingen

Vraag & antwoord