Skischoenen voor heren Allspeed Pro 120 zwart

€340.00 −29%
€24000
*Van 23-11-2020 en zolang de voorraad strekt

Ontworpen voor gevorderde pisteskiërs op zoek naar doeltreffende schoenen die erg veel steun bieden.

Deze erg stijve schoenen (Flex 120) zorgen voor goede prestaties dankzij de Sensor Blade-technologie, die de schoen minder dik maar stijver maakt, zowel in torsie als in flexie.

Vraag & Antwoord

Maat:

maatwijzer
PROMO
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3
Media 4
Media 5
Media 6
Media 7
Media 8

PRODUCTVOORDELEN

Stijfheid

Erg hoog: Flex 120. Erg hoge stijfheid voor uitstekende skiërs

Positiebehoud product

100 mm: smalle voet. Stevige binnenschoen die de voet erg goed omsluit.

Aanpasbaarheid

Voorgevormde binnenschoen, thermovervormbaar aan de enkels en de voorvoet.

Instelbaar

4 microverstelb. buckles: 2 verstelb. ratchet buckles. Strap 50mm. Aanpasb. flex

Warmte

Thinsulate-technologie: de niet-geweven vezels houden je voeten lekker warm.

TECHNISCHE INFORMATIE

Ervaring

De schoenen Rossignol All Speed Pro 120 hebben een nauwe binnenschoen van 100 mm breed, die precisie én comfort biedt. De flex van 120 kan nog verlaagd worden tot 100 zodat hij steeds zo goed mogelijk is afgestemd op het vermogen van de skiër. De binnenschoen is ook aanpasbaar op de meest relevante zones (enkelknobbel, voorvoet) om perfect aan te passen aan elk voetvolume.

Verstelling van de buckles

Deze schoen is voorzien van 4 stevige microverstelbare buckles uit aluminium. Je kunt de lengte van de buckle ook aanpassen door deze los of vast te draaien. De bovenste gesp heeft 3 standen, om de schoen aan elke kuitomtrek aan te passen. Brede strap bovenaan om de bovenkant van de schaal stevig en makkelijk aan te spannen.

De flex, wat is dat?

Om je een idee te geven van de stijfheid van de schoen, bepalen de merken voor elke schoen een flex. Dat cijfer geeft de stijfheid van de schoen aan: hoe hoger de waarde, hoe stijver de shell. Men gaat ervan uit dat een flex van 60 tot 70 vooral bedoeld is voor beginnende skiërs. Een flex van 70 tot 100 is bedoeld voor ervaren skiërs. Een nog hogere flex is voor gevorderde skiërs. Grote en zware personen kunnen echter een hogere flex kiezen.

Hoe verstel je de flex?

Achteraan de schoen kun je de flex aanpassen tussen 120 en 100. Let erop dat je de flex voor beide schoenen op dezelfde manier aanpast. Om de schoenen te verstellen naar een flex van 120, plaats je de 2 schroeven onderaan en het dopje bovenaan. Wil je een flex van 110, plaats de onderste schroef dan op de plaats van het dopje en omgekeerd. Voor een flex van 100 hoef je maar één schroefje te gebruiken. Stop dit in de bovenste insert. Gebruik de meegeleverde dopjes voor de andere inserts.

Hoe weet je of de maat goed is?

Stap met je voet in de schoen en sluit de buckles tot halverwege. Kun je je voet nog naar voren schuiven? Dan is de schoen nog te ruim. Als de schoen dicht is, buig je 3 keer door in "skihouding" (plaats je handen op je knieën) om je hiel tot achteraan de schoen te brengen. Sta rechtop: je moet de rand van de schaal net raken. Wanneer je gebogen staat, moet je voet naar achteren schuiven en voel je de voorkant niet meer.

Wat kun je doen bij pijn aan de voet?

1- Kies dunne, technische skisokken om drukpunten te vermijden en de bloeddoorstroming in de voet te stimuleren.
2/ Kies een zool die is aangepast aan de vorm van je voet om te vermijden dat je voet wordt geplet en tegen de shell stoot.Vraag raad aan een verkoper in de winkel.
3- Als je op bepaalde punten nog hinder ondervindt na twee dagen skiën, dan kun je je binnenschoen het best thermovervormen.

Mijn binnenschoen is thermovervormbaar. Waarvoor dient dit?

De binnenschoen van de Rossignol All Speed Pro 120 is thermovervormbaar aan de enkels en de voorvoet. Het komt erop neer dat je het schuim kunt verwarmen en vormen naar je voeten en de shell van de schoen. Op die manier past de binnenschoen beter voor je voet en de buitenschaal, waardoor er minder drukpunten zijn.

Hoe berg je je skischoenen op?

1- Verlucht je schoenen door de binnenschoen uit de plastic buitenschaal te halen.
2- Sluit de buckles tot het eerste inkeping om te vermijden dat de schoenen vervormen en berg ze indien mogelijk op in een schoenentas.
3- Bewaar ze indien mogelijk op een droge plaats, bij temperaturen hoger dan 10°C. Dit om het plastic van de schoenen niet te beschadigen!

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

Laat de skischoenen goed drogen voor je ze opbergt. Berg ze op met gesloten buckles, in een skischoentas en in een ruimte met gematigde temperatuur.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet op een radiator laten drogen.

Vergelijkbare producten