Skischoenen voor heren pisteskiën Hawx Magna 100 zwart

€22000

Voor gevorderde skiërs op zoek naar een schoen met brede instap om snel vorderingen mee te maken.

Deze schoenen bieden een optimale steun voor brede voeten, maar doen toch niets af aan je beleving in de sneeuw.

Vraag & Antwoord

Maat:

maatwijzer

PRODUCTVOORDELEN

Stijfheid

Gemiddeld: Flex 100. Is voldoende stijf voor goede skiërs.

Positiebehoud product

102 mm: medium voet met sterke welving. Standaard binnenschoen in schuim.

Aanpasbaarheid

Voorgevormde binnenschoen, thermovervormbaar aan de enkels.

Instelbaar

4 micrometrische gespen: 2 verstelbare rails. Riempje van 40 mm.

Gebruiksgemak

EZ step-in-technologie om er gemakkelijker met je voet in te kunnen.

Warmte

Thinsulate-technologie: de niet-geweven vezels houden je voeten lekker warm.

TECHNISCHE INFORMATIE

ERVARING

Goed compromis tussen comfort, precisie en warmte. De Atomic Hawx Magna 100-skischoenen zijn 102 mm breed. Dankzij de Thinsulate-technologie blijven je voeten lekker warm. Geschikt voor gevorderde skiërs, voor een ideale beleving in de sneeuw. Dankzij de EZ step-in-technologie kun je ze gemakkelijk aan- en uittrekken.

VERSTELLING VAN DE BUCKLES

Deze schoen is uitgerust met 4 zeer sterke microverstelbare aluminium buckles. Je kunt de lengte van de buckle ook aanpassen door deze los of vast te draaien. De bovenste gesp heeft 3 standen, om de schoen aan elke kuitdikte aan te passen. Met de brede strap bovenaan kan je de schaal stevig en makkelijk aanspannen.

De FLEX, wat is dat?

Om je een idee te geven van de stijfheid van de schoen, bepalen de merken voor elke schoen een flex. Dat cijfer geeft de stijfheid van het geheel aan: hoe hoger de waarde, hoe stijver de shell. Men gaat ervan uit dat een flex van 60 tot 70 vooral bedoeld is voor beginnende skiërs. Een flex van 70 tot 100 is bedoeld voor gevorderde skiërs. Een nog hogere flex is voor expert skiërs. Grote en zware personen kunnen echter een hogere flex kiezen.

Hoe weet je of je schoenen de juiste maat hebben?

Stap met je voet in de schoen en sluit de buckles tot halverwege. Kun je je voet nog naar voren schuiven? Dan is de schoen nog te ruim. Als de schoen dicht is, buig je 3 keer in "skihouding" (plaats je handen op je knieën) om je hiel tot achteraan de schoen te brengen. Sta rechtop: je moet de rand van de shell net raken. Wanneer je gebogen staat, moet je voet naar achteren schuiven en mag je de voorkant niet meer voelen.

Wat bij pijn aan de voet?

1 - Kies dunne, technische skisokken om drukpunten te vermijden en de bloeddoorstroming in de voet te stimuleren.
2 - Kies een zool die is aangepast aan de vorm van je voet om te vermijden dat je voet wordt geplet en tegen de shell stoot. Vraag gerust advies aan een verkoper in de winkel.

Mijn binnenschoen is thermovervormbaar. Waarvoor dient dit?

De binnenschoen van de Atomic Hawx Magna 100 kan je thermisch aanpassen aan de vorm van je enkels. Het komt erop neer dat je het schuim kunt verwarmen en vormen naar je voeten en de buitenschaal van de schoen . Hierdoor versterk je de compatibiliteit tussen je voet, de binnenschoen en de buitenschaal en verminder je het ongemak.

Hoe bewaar je je skischoenen?

1 - Laat je schoenen luchten door de binnenschoen uit de schaal te halen.
2 - Sluit de buckles op de eerste stand, zo vermijd je dat de schoenen gaan vervormen, en bewaar ze in een schoentas.
3 - Bewaar ze indien mogelijk in een droge ruimte of op een plek waar de temperatuur niet onder de 10°C zakt. Het plastic van de schoen zal je dankbaar zijn!

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

Laat de skischoenen goed drogen voor je ze opbergt. Berg ze op met gesloten buckles, in een skischoentas en in een ruimte met gematigde temperatuur.

Vergelijkbare producten