Skischoenen voor pisteskiën dames FIT 980 blauw

€160.00 −28%
€11500
*Van 19-2-2020 en zolang de voorraad strekt

Skischoenen voor gevorderde skiesters op zoek naar snelheid en precisie.

Heel stijf (flex 105), voor een verbluffende precisie. Het comfort wordt gegarandeerd door de binnenschoen van hoge dichtheid.

Vraag & Antwoord
Maat: maatwijzer
PROMO
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3
Media 4
Media 5
Media 6
Media 7
Media 8

PRODUCTVOORDELEN

Stijfheid

Stijfheid

Heel hoog: Flex van 105. Heel stijf, ideaal voor gevorderde skiesters.

Positiebehoud product

Positiebehoud product

100 mm: smalle voet. Binnenschoen in dik schuim, voor extra comfort.

Aanpasbaarheid

Aanpasbaarheid

Voorgevormde binnenschoen, niet thermovormbaar.

Instelbaar

Instelbaar

4 microverstelbare aluminium buckles: 2 verstelbare tandriempjes. Strap 30 mm.

Gebruiksgemak

Gebruiksgemak

Soepel materiaal op de wreef, om het aantrekken te vergemakkelijken.

Warmte

Warmte

Isolerende binnenschoen en zool, om de warmte vast te houden.

TECHNISCHE INFORMATIE

GEVOEL

De FIT 980 heeft een smalle pasvorm (100 mm) en een flex van 105. Hij is ideaal voor dames die graag knallen en hun afzetenergie heel precies willen doorgeven. De binnenschoen garandeert niettemin een uitstekend comfort, en houdt je voet lekker warm. Let wel, voor dit model heb je een goede fysiek en techniek nodig.

DE BUCKLES VERSTELLEN

Deze schoen is uitgerust met 4 microverstelbare aluminium buckles. Je kunt de lengte van de buckle ook aanpassen door deze los of vast te draaien. De bovenste gesp heeft 3 standen, om de schoen aan elke kuitdikte aan te passen. Met de brede strap bovenaan kan je de schaal stevig en makkelijk aanspannen.

Wat is de flex?

Om je een indicatie te geven van de stijfheid van de schoen bepalen de merken voor elke schoen een flex. Dat cijfer geeft de stijfheid van het geheel aan: hoe hoger de waarde, hoe stijver de shell. Men gaat ervan uit dat een flex van 60 tot 70 vooral bedoeld is voor beginnende skiërs. Een flex van 70 tot 100 is bedoeld voor halfgevorderde skiërs. Een nog hogere flex is voor ervaren skiërs. Grote en zware personen kunnen echter een hogere flex kiezen.

Hoe weet je of je schoenen de juiste maat hebben?

Stap met je voet in de schoen en sluit de buckles tot halfweg. Kun je je voet nog naar voren schuiven? Dan is de schoen nog te ruim. Als de schoen dicht is, buig je 3 keer door in "skihouding" (plaats je handen op je knieën) om je hiel tot achteraan de schoen te brengen. Sta rechtop: je moet de rand van de schaal net raken. Wanneer je gebogen staat, moet je voet naar achteren schuiven en voel je de voorkant niet meer.

Wat bij pijn aan de voet?

1 - Kies dunne, technische skisokken om drukpunten te vermijden en de bloeddoorstroming in de voet te stimuleren.
2 - Kies een zool die is aangepast aan de vorm van je voet om te vermijden dat je voet wordt geplet en tegen de shell stoot. Vraag raad aan een verkoper in de winkel. Vraag gerust advies aan een verkoper in de winkel.

Hoe je skischoenen bewaren?

1 - Laat je schoenen luchten door de binnenschoen uit de schaal te halen.
2 - Sluit de buckles op de eerste stand, zo vermijd je dat de schoenen gaan vervormen, en bewaar ze in een schoentas.
3 - Bewaar ze indien mogelijk in een droge ruimte of op een plek waar de temperatuur niet onder de 10 °C duikt. Het plastic van de schoen zal je dankbaar zijn!

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Buitenkant van 100% Polypropyleen Zool van 100% Thermoplastisch polyurethaan Binnenkant van 100% Polyester Warme binnenvoering 100% Polyester

VOORRAADADVIES

Laat de skischoenen goed drogen voor je ze opbergt. Berg ze op met gesloten buckles, in een skischoentas en in een ruimte met gematigde temperatuur.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet op een radiator laten drogen.

TESTS

Alle producten van Wed'ze worden bedacht, getekend en ontworpen in de vallei van de Mont Blanc. Vervolgens worden ze getest in omstandigheden die identiek zijn aan de echte gebruiksomstandigheden (bij sneeuwval, in de kou, in poedersneeuw ...). Daarbij gaan onze ontwerpteams na of het product dat ze ontwikkelden perfect geschikt is voor het beoogde gebruik.

Vraag & Antwoord