Skischoenen voor pisteskiën dames SALOMON QUEST ACCESS 60

€14000

Ontwikkeld voor beginnende skiesters die op zoek zijn naar een maximaal comfort en veel tolerantie om te leren skiën op de piste.

Deze schoenen zit ongezien comfortabel zodat je in de beste omstandigheden kunt leren skiën, met name dankzij het ruime volume en het dikke schuim.

Vraag & Antwoord

Maat:

maatwijzer

PRODUCTVOORDELEN

Stijfheid

Heel soepel: flex van 60. De meest tolerante en minst fysiek veeleisende.

Positiebehoud product

104 mm: brede voet. Binnenschoen in dik schuim voor meer tolerantie.

Aanpasbaarheid

Voorgevormde binnenschoen. Thermovervormbaar aan de enkels en tenen.

Instelbaar

3 microverstelbare buckles: 1 verstelbare ratchet buckle. Strap van 30 mm.

Warmte

Isolerende binnenschoen en zool, om de warmte vast te houden.

Gebruiksgemak

Zeer gemakkelijk en snel aan te trekken dankzij de grote opening en 3 buckles.

Gemakkelijk te verplaatsen

Ski- en loopsysteem om er comfortabeler mee te kunnen lopen.

Grip

Gegroefde buitenzool met dubbele densiteit voor meer grip.

TECHNISCHE INFORMATIE

ERVARING

De Salomon QST Access 60 is een van de soepelste en comfortabelste schoenen op de markt. Ideaal voor beginnende of vrijetijdsskiesters die vooral op zoek zijn naar comfort en gemak. Met een ski-/wandelfunctie en een gegroefde zool, ideaal om je dagen onbezorgd en in alle vrijheid door te brengen.

VERSTELLING VAN DE BUCKLES

Deze schoen is uitgerust met 3 microverstelbare aluminium buckles. Je kunt de lengte van de buckle ook aanpassen door deze los of vast te draaien. De bovenste gesp heeft 3 standen, om de schoen aan elke kuitdikte aan te passen. Met brede strap om de bovenkant van de shell stevig en eenvoudig aan te spannen op je voet.

De FLEX, wat is dat?

Om je een idee te geven van de stijfheid van de schoen, bepalen de merken voor elke schoen een flex. Dat cijfer geeft de stijfheid van de schoen aan: hoe hoger de waarde, hoe stijver de shell. Men gaat ervan uit dat een flex van tot 80 vooral bedoeld is voor beginnende skiërs. Een flex van 80 tot 100 is bedoeld voor gevorderde skiërs. Een nog hogere flex is voor expert skiërs. Grote en zware personen kunnen echter een hogere flex kiezen.

Hoe weet je of je schoenen de juiste maat hebben?

Stap met je voet in de schoen en sluit de buckles tot halverwege. Kun je je voet nog naar voren schuiven? Dan is de schoen nog te ruim. Als de schoen dicht is, buig je 3 keer in "skihouding" (plaats je handen op je knieën) om je hiel tot achteraan de schoen te brengen. Sta rechtop: je moet de rand van de shell net raken. Wanneer je gebogen staat, moet je voet naar achteren schuiven en mag je de voorkant niet meer voelen.

Wat bij pijn aan de voet?

1- Kies dunne, technische skisokken om drukpunten te vermijden en de bloeddoorstroming in de voet te stimuleren.
2/ Kies een zool die is aangepast aan de vorm van je voet om te vermijden dat je voet wordt geplet en tegen de shell stoot. Vraag raad aan een verkoper in de winkel.
3- Als je op bepaalde punten nog hinder ondervindt na twee dagen skiën, dan kun je je binnenschoen het best thermovervormen.

Hoe bewaar je je skischoenen?

1 - Laat je schoenen luchten door de binnenschoen uit de schaal te halen.
2 - Sluit de buckles op de eerste stand, zo vermijd je dat de schoenen gaan vervormen, en bewaar ze in een schoentas.
3 - Bewaar ze indien mogelijk in een droge ruimte of op een plek waar de temperatuur niet onder de 10°C zakt. Het plastic van de schoen zal je dankbaar zijn!

Mijn binnenschoen is thermovervormbaar. Waarvoor dient dit?

De binnenschoen van de Salomon Quest is thermovervormbaar aan de enkels en de voorvoet.
Het komt erop neer dat je het schuim op die plaatsen kunt verwarmen zodat het zich naar je voeten en de shell van de schoen zet. Op die manier past de binnenschoen beter voor je voet en de buitenschaal, waardoor er minder drukpunten zijn.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

Laat de skischoenen goed drogen voor je ze opbergt. Berg ze op met gesloten buckles, in een skischoentas en in een ruimte met gematigde temperatuur.

Vergelijkbare producten