Slaapzak voor kamperen Arpenaz 10° katoen

€6000

8558913

Onze ontwikkelaars, zelf kampeerders, ontwierpen deze katoenen slaapzak om comfortabel te slapen bij temperaturen rond 10°C.

10°C. Onze motivatie? Je een comfortabele slaapzak bieden in heel aangenaam biokatoen. 2 meter lang, om te vormen tot deken. 5 jaar garantie!

Kleur:

Petroleum blauw

Levering aan huis of afhalen in de winkel
Beschikbaar
Beschikbaar in de winkel

Productvoordelen

Optimale temperatuur

Comforttemperatuur: 10°C | Limiettemperatuur: 3°C

Slaapkwaliteit

Afmetingen: 200 x 80 cm | Volledige tweewegrits | Biologisch katoen

Eenvoudig transport

Gewicht: 2200 g | Volume: 22 l | Zakje

Compatibiliteit

Met 2 slapen: rits twee dezelfde slaapzakken aan elkaar

Eenvoudig onderhoud

Makkelijk te wassen in de machine, volg de wasinstructies

Technische informatie

Gebruikstemperatuur

Op al onze slaapzakken vermelden we de comforttemperaturen, die getest worden door een onafhankelijk lab (AITEX) op basis van de Europese norm ISO 23537-1 van 21/01/2017. De comforttemperatuur is de benedengrens waarbij een gebruiker die languit in de slaapzak ligt, globaal in thermisch evenwicht is en het dus niet te koud of te warm heeft (bepaald voor een vrouw van gemiddeld postuur en in normale gebruiksomstandigheden).
Kies je slaapzak volgens die temperatuur.

Wat is de limiettemperatuur?

De limiettemperatuur is de temperatuur waarbij de gebruiker van de slaapzak in een houding met opgetrokken benen globaal in thermisch evenwicht is en het dus niet te koud of niet te warm heeft (bepaald voor een man van gemiddeld postuur en in normale gebruiksomstandigheden).

Samenstelling

Voering: 100% biologisch katoen | Buitenstof: 35% biologisch katoen en 65% polyester/biokatoen | Vulling: 100% polyester wattering 300 g/m².

Wat je nog moet weten over de temperaturen

Een slaapzak produceert zelf geen warmte maar houdt de warmte van het lichaam vast. Als je doodop en helemaal verkleumd in een ijskoude en vochtige slaapzak kruipt, zal je het vermoedelijk koud hebben, hoe goed je slaapzak ook is! Die temperaturen hangen dus af van hoe goed iemand tegen de kou kan (mager of wat molliger, vermoeidheid ...), van zijn uitrusting (slaapmatje dat isoleert van de grond, ...), van zijn kleding (naakt, ondergoed, ...) en van het weer (vochtigheid, wind ...).

Een paar tips voor je in je slaapzak kruipt

Kleed je niet te dik (één laag kleding volstaat). Warm je lichaamsuiteinden op: muts, handschoenen, warmtepacks, je warm wrijven… Een drinkbus gevuld met heet water kan dienst doen als kruik (als er geen gevaar is dat die onbedoeld opengaat!). Trek je spieren samen (70% van de verbruikte energie wordt omgezet in warmte), maar zonder bewegingen te maken die koude tocht veroorzaken.
Om je slaapzak minder te moeten wassen, is een lakenzak geen slecht idee.

Je slaapzak wassen

We raden aan je slaapzak te wassen in een wasmachine met een inhoud van minstens 7 kg en goed alle ritsen van je slaapzak te sluiten

Onze duurzame aanpak

Omdat we heel goed weten dat we actie moeten ondernemen om onze planeet te beschermen, zet Quechua zich in om de milieu-impact van zijn producten te beperken.
Voor dit product gebruikten we biologisch katoen.
Maar het kan nog beter, daarom blijven we ijveren om dit product op een dag volledig 'ecodesigned' te krijgen.

Garantie

5 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Garnering 100% Polyethyleentereftalaat (PET) Stof binnenkant 100% Katoen Hoofdstof 64.89% Polyethyleentereftalaat (PET), 35.11% Katoen Draagtas - Hoofdstof 88.64% Polyethyleentereftalaat (PET), 11.36% Katoen

VOORRAADADVIES

Prop de slaapzak gewoon in het zakje, met het voeteneinde eerst. Thuis haal je hem uit het zakje en leg je hem uit op een droge plek zodat hij volumineus en dus warm blijft.

GEBRUIKSAANWIJZING

Maat en lichaamslengte: maximum 1,90 m.

TESTS

Het International Design Center van Quechua staat in Passy, aan de voet van de Mont Blanc in de Haute-Savoie.
Door die locatie is het een ideale ontmoetingsplek voor onze teams (designers, productmanagers, ingenieurs ...) en de beoefenaars van outdoor sporten.
Een groot voordeel wanneer we kwalitatieve producten voor hiken ontwikkelen en jullie al onze expertise ter beschikking stellen.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Drogen op lage temperatuur

Niet strijken

Niet droogreinigen

Vergelijkbare producten

Afbeeldingen

Slaapzak voor kamperen Arpenaz 10° katoen
Slaapzak voor kamperen Arpenaz 10° katoen
Slaapzak voor kamperen Arpenaz 10° katoen

Video

Gebruikersbeoordelingen

Loading

Vraag & antwoord

Impact op het milieu

co2-impact-cover
De CO2-voetafdruk van dit product is :
57,48 kg CO2e
1 kg CO2e vertegenwoordigt 5km in een benzinewagen (volgens de ADEME's Base Carbone©)
Wat is de CO2-voetafdruk? Dit is de voetafdruk die wordt gegenereerd door alle broeikasgassen die door het product worden uitgestoten, vanaf de fabricage tot het einde van de levensduur. Ter vereenvoudiging, wordt deze voetafdruk omgerekend in kilo CO2-equivalent. Meer informatie over het meten van de CO2-voetafdruk van onze producten