Slaapzak voor kamperen Arpenaz 0°

€6000

8789047

Onze ontwikkelaars, zelf fervente kampeerders, ontwierpen deze slaapzak volgens de principes van ecodesign. Hij is geschikt voor temperaturen rond 0°C.

Ons doel? Je een milieuvriendelijkere slaapzak aanbieden met een volledige rits zodat hij ver te openen is. Ook om te vormen tot deken of te koppelen aan een andere slaapzak. 5 jaar garantie!

Kleur:

DARK GREY GREEN / LAUREL GREEN

Levering aan huis of afhalen in de winkel
Beschikbaar
Beschikbaar in de winkel

Productvoordelen

Optimale temperatuur

Comforttemperatuur: 0°C | Limiettemperatuur: -9 °C.

Slaapkwaliteit

Afmetingen: 215 x 80 cm met capuchon | Volledige rits.

Eenvoudig transport

Gewicht: 2200 g | Volume: 29 l | Draagtas (47 x 30 x 20 cm).

Compatibiliteit

Met 2 personen slapen: rits twee dezelfde slaapzakken aan elkaar.

Eenvoudig onderhoud

Makkelijk te wassen in de machine, volg het onderhoudsadvies.

Ecodesign

Het textiel is volledig van gerecycled polyester gemaakt

Technische informatie

Aanvullende informatie over duurzame ontwikkeling

Het textiel is volledig van gerecycled polyester gemaakt.
Door plastic flessen of versleten textiel te recyclen voor de productie van ons polyester, verminderen we het gebruik van grondstoffen op basis van aardolie en tegelijk biedt de stof dezelfde kwaliteit en dezelfde goede eigenschappen.

Aan elkaar vastmaken

Als je met twee personen wil slapen, moet je twee dezelfde slaapzakken aan elkaar ritsen.
De niet-verwijderbare capuchon van deze slaapzak kan je dan echter niet meer gebruiken. Om comfortabel met twee personen te slapen moet je die dus inklappen.

Gebruikstemperatuur

Op al onze slaapzakken vermelden we de comforttemperaturen, die getest worden door een onafhankelijk lab (AITEX) op basis van de Europese norm ISO 23537-1 van 21.01.2017. De comforttemperatuur is de benedengrens waarbij een gebruiker die languit in de slaapzak ligt, globaal in thermisch evenwicht is en het dus niet te koud of te warm heeft (bepaald voor een vrouw van gemiddeld postuur en in normale gebruiksomstandigheden).
Kies je slaapzak op basis van die temperatuur.

Wat is de limiettemperatuur?

De limiettemperatuur is de temperatuur waarbij de gebruiker van de slaapzak in een houding met opgetrokken benen globaal in thermisch evenwicht is en het dus niet te koud of niet te warm heeft (bepaald voor een man van gemiddeld postuur en in normale gebruiksomstandigheden).

Samenstelling

Voering en buitenstof: 100% polyester | Vulling: 100% polyester wattering 350 g/m².

Wat je verder nog moet weten over de temperaturen

Een slaapzak produceert zelf geen warmte maar houdt de warmte van het lichaam vast. Als je doodop en helemaal verkleumd in een ijskoude en vochtige slaapzak kruipt, zal je het vermoedelijk koud hebben, hoe goed je slaapzak ook is! Die temperaturen hangen dus af van hoe goed iemand tegen de kou kan (mager of wat molliger, vermoeidheid ...), van je uitrusting (slaapmatje dat isoleert van de grond, ...), van je kleding (naakt, ondergoed, ...) en van het weer (vochtigheid, wind ...).

Ons advies voor je in je slaapzak kruipt

Kleed je niet te dik (één laag kleding volstaat). Warm je lichaamsuiteinden op: muts, handschoenen, sokken, warmtepacks, stevig wrijven enz. Een drinkfles gevuld met heet water kan dienst doen als kruik (als er geen enkel risico is dat die per ongeluk open gaat!). Trek je spieren samen (70% van de verbruikte energie wordt omgezet in warmte), maar zonder bewegingen te maken die koude tocht veroorzaken.
Om je slaapzak minder te moeten wassen, is een lakenzak geen slecht idee.

Je slaapzak wassen

We raden je aan om een wasmachine te gebruiken met een minimale capaciteit van 8 kg en om de ritssluitingen van je slaapzak goed te sluiten.

Garantie

Op deze slaapzak krijg je 5 jaar garantie, te rekenen vanaf de verkoopdatum vermeld op de kassabon. Geldt de garantie, dan wordt je artikel gratis gerepareerd of omgeruild. De garantie dekt gebreken aan de slaapzak, tenzij die veroorzaakt zijn door normale slijtage of door abnormaal gebruik. Die bijzondere garantie van 5 jaar geldt alleen op vertoon van het product en van de kassabon.

Garantie

5 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Garnering 100% Polyethyleentereftalaat (PET) Achtertas 100% Polyethyleentereftalaat (PET) Voering 100% Polyethyleentereftalaat (PET) Stof buitenkant 100% Polyethyleentereftalaat (PET)

VOORRAADADVIES

Berg de slaapzak op in het zakje, met het voeteneinde eerst. Thuis haal je hem uit het zakje en leg je hem uit op een droge plek zodat hij volumineus en dus warm blijft.

TESTS

Het International Design Center van Quechua staat in Passy, aan de voet van de Mont Blanc in de Haute-Savoie.
Door die locatie is het een ideale ontmoetingsplek voor onze teams (designers, productmanagers, ingenieurs ...) en de beoefenaars van outdoor sporten.
Een groot voordeel voor het ontwikkelen van hoogwaardige producten voor wandelaars en om onze expertise aan jullie beschikbaar te stellen.

Goedgekeurd door

Het International Design Center van Quechua staat in Passy, aan de voet van de Mont Blanc in de Haute-Savoie.
Door die locatie is het een ideale ontmoetingsplek voor onze teams (designers, productmanagers, ingenieurs ...) en de beoefenaars van outdoor sporten.
Een groot voordeel voor het ontwikkelen van hoogwaardige producten voor wandelaars en om onze expertise aan jullie beschikbaar te stellen.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - zacht

Niet bleken

Drogen op lage temperatuur

Niet strijken

Niet droogreinigen

Vergelijkbare producten

Gebruikersbeoordelingen

Loading

Vraag & antwoord