Slaapzak voor kamperen Arpenaz 20°

€1700

8513486

Onze ontwikkelaars, zelf fervente kampeerders, ontwierpen deze slaapzak volgens de principes van ecodesign. Hij is geschikt voor temperaturen rond 20°C.

20°C. Onze motivatie? Je een slaapzak bieden die het milieu meer respecteert, met een volledige rits zodat hij ver te openen is. Open te ritsen tot deken. 5 jaar garantie!

Kleur:

Grijsgroen / GRIJS

Levering aan huis of afhalen in de winkel
Beschikbaar
Beschikbaar in de winkel

Productvoordelen

Optimale temperatuur

Comforttemperatuur: 20°C | Limiettemperatuur: 15°C.

Slaapkwaliteit

Afmetingen: 190 x 72 cm | Volledige rits.

Eenvoudig transport

Gewicht: 755 g | Volume: 9 l | Zakje

Compatibiliteit

Je kunt deze slaapzak niet combineren met een andere slaapzak.

Eenvoudig onderhoud

Makkelijk te wassen in de machine, check wel even de instructies op het etiket.

Ecodesign

We verven de draden in een spinbad om de milieu-impact te verkleinen.

Technische informatie

Gebruikstemperatuur

Op al onze slaapzakken vermelden we de comforttemperaturen, die getest worden door een onafhankelijk lab (AITEX) op basis van de Europese norm ISO 23537-1 van 21.01.2017. De comforttemperatuur is de benedengrens waarbij een gebruiker die languit in de slaapzak ligt, globaal in thermisch evenwicht is en het dus niet te koud of te warm heeft (bepaald voor een vrouw van gemiddeld postuur en in normale gebruiksomstandigheden).
Kies je slaapzak op basis van die temperatuur.

Wat is de limiettemperatuur?

De limiettemperatuur is de temperatuur waarbij de gebruiker van de slaapzak in een houding met opgetrokken benen globaal in thermisch evenwicht is en het dus niet te koud of niet te warm heeft (bepaald voor een man van gemiddeld postuur en in normale gebruiksomstandigheden).

Wat je nog moet weten over de temperaturen

Een slaapzak produceert zelf geen warmte maar houdt de warmte van het lichaam vast. Als je doodop en helemaal verkleumd in een ijskoude en vochtige slaapzak kruipt, zal je het vermoedelijk koud hebben, hoe goed je slaapzak ook is! Die temperaturen hangen dus af van hoe goed iemand tegen de kou kan (mager of wat molliger, vermoeidheid ...), van zijn uitrusting (slaapmatje dat isoleert van de grond ...), van zijn kleding (naakt, ondergoed ...) en van het weer (vochtigheid, wind ...).

Een paar tips voor je in je slaapzak kruipt

Kleed je niet te dik (één laag kleding volstaat). Warm je lichaamsuiteinden op: muts, handschoenen, sokken, warmtepacks, stevig wrijven enz. Een drinkfles gevuld met heet water kan dienst doen als kruik (als er geen enkel risico is dat die per ongeluk open gaat!). Trek je spieren samen (70% van de verbruikte energie wordt omgezet in warmte), maar zonder bewegingen te maken die koude tocht veroorzaken.
Om je slaapzak minder te moeten wassen, is een lakenzak geen slecht idee.

Samenstelling

Voering en buitenstof: 100% polyester | Vulling: 100% polyester wattering 100 g/m².

Ons engagement om minder water te verbruiken bij de vervaardiging van dit product

We verbeterden dit product met een ecodesignmaatregel voor de stof door de dope dye-techniek toe te passen.
Bij het verven van textiel wordt enorm veel water verbruikt en ook komt het afvalwater van de verfbaden in het milieu terecht. Om die milieu-impact te verkleinen, gebruiken we de spinbad-methode, waarbij de kleurstoffen al tijdens het spinnen aan het garen worden toegevoegd.

Je slaapzak wassen

We raden aan je slaapzak te wassen in een wasmachine met een inhoud van minstens 7 kg en goed alle ritsen van je slaapzak te sluiten.

Garantie

5 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Garnering 100% Polyethyleentereftalaat (PET) Voering 100% Polyethyleentereftalaat (PET) Hoofdstof 100% Polyethyleentereftalaat (PET) Achtertas 100% Polyethyleentereftalaat (PET)

VOORRAADADVIES

Berg de slaapzak op in de draagtas, met het voeteneinde eerst. Thuis haal je hem uit de tas en leg je hem uit op een droge plek zodat hij volumineus en dus warm blijft.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet koppelbaar!

TESTS

Op deze slaapzak krijg je 5 jaar garantie, te rekenen vanaf de verkoopdatum vermeld op de kassabon. Geldt de garantie, dan wordt je artikel gratis gerepareerd of omgeruild. De garantie dekt gebreken aan de slaapzak, tenzij die veroorzaakt zijn door normale slijtage of door abnormaal gebruik. Die bijzondere garantie van 5 jaar geldt alleen op vertoon van het product en van de kassabon.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Drogen op lage temperatuur

Niet strijken

Niet droogreinigen

Vergelijkbare producten

Gebruikersbeoordelingen

Loading

Vraag & antwoord

Impact op het milieu

co2-impact-cover
De CO2-voetafdruk van dit product is :
10,74 kg CO2e
1 kg CO2e vertegenwoordigt 5km in een benzinewagen (volgens de ADEME's Base Carbone©)
Wat is de CO2-voetafdruk? Dit is de voetafdruk die wordt gegenereerd door alle broeikasgassen die door het product worden uitgestoten, vanaf de fabricage tot het einde van de levensduur. Ter vereenvoudiging, wordt deze voetafdruk omgerekend in kilo CO2-equivalent. Meer informatie over het meten van de CO2-voetafdruk van onze producten