Sneeuwschoenen klein frame TSL 418 Up&Down Grip oranje

€19000

gevorderde sneeuwwandelaars die zelfs op steile hellingen niet willen wegzakken in of uitglijden op de sneeuw.

Deze technische modellen met veel grip via de grips opzij zijn uitgerust met het Up&Down concept en een geheugen voor de schoenmaat. Om ook op steile hellingen goed vooruit te komen.

Kleur: ORANJE

PRODUCTVOORDELEN

Grip

1 voortand. 8 punten. Grips aan de zijkanten.

Aanpasbaarheid

Frame in maat S: 57,5 x 21 cm; 40 kg tot 80 kg, maat 35 tot 44.

Positiebehoud product

Gesp met positiegeheugen vooraan. Ratchet buckle. Comfortpad aan de enkel.

Instelbaar

Bevestiging met geheugen: eenvoudig vooraf afstelbaar (maat en volume vooraan).

Gebruiksgemak

Met Up&Down stijg- en daalhulp om het hellingeffect te verminderen.

TECHNISCHE INFORMATIE

Hoe je sneeuwschoenen juist gebruiken?

Voor je de schoenen aantrekt:
Er is een aparte sneeuwschoen voor je linker- en voor je rechtervoet. Zorg ervoor dat je ze juist aan hebt. Een pictogram duidt aan welke schoen voor welke voet is bestemd.
Afstelling:Het is heel belangrijk om je sneeuwschoenen goed af te stellen zodat je ze veilig kunt gebruiken.1/ Je voet moet er goed tegenaan zitten (voor- en achteraan) om optimaal vast te blijven zitten.2/ De riemen of gespen (afhankelijk van het model) moeten maximaal zijn aangetrokken.

Kies je sneeuwschoenen in functie van je gewicht:

Kies je sneeuwschoenen op basis van je gewicht (vergeet niet het gewicht van je rugzak mee te tellen) om je toe te laten aan de oppervlakte van de sneeuw te blijven.Dat noemt men draagvermogen.De sneeuwschoenen bestaan in meerdere maten om zich beter aan te passen aan de lichaamsbouw en de praktijk van de wandelaar.Ons advies:15 tot 50 kg: model voor kinderen
40 tot 80 kg:kleine tot middelgrote maat
60 tot 120 kg : grote maat

De stijghulp zorgt voor meer gemak op hellingen:

Opteer voor sneeuwschoenen met een stijghulp om gemakkelijker en comfortabeler op hellingen te lopen.Deze afneembare stijghulp heft de hiel op. Hij wordt in steile beklimmingen gebruikt om het effect van de helling te verminderen en krachten te sparen.

Gebruik wandelstokken voor meer stabiliteit op de sneeuwschoenen:

We raden je ten stelligste aan een paar wandelstokken te gebruiken voor betere stabiliteit bij de wandelingen.Dat geldt nog meer als je denkt te evolueren op reliëfs (beklimming, afdaling,...) of op poedersneeuw waar je dieper gaat wegzakken.Kies, tussen de 2 bestaande soorten ringen, de grote ringen zodat de stok aan het oppervlak blijft.

Kies ademende kleding wanneer je aan sneeuwwandelen doet:

We hebben de neiging teveel uitrusting te gebruiken bij sneeuwwandelen uit schrik voor de kou.Men krijgt het echter vlug warm op sneeuwschoenen.
Gebruik de techniek van de 3 lagen!
Deze techniek laat toe de warmtetoevoer te regelen in functie van de inspanning: je kan een kledingstuk uittrekken als het warm is en terug aantrekken als het kouder is of tijdens pauzes.Wanneer je het te warm hebt transpireer je nog meer en koel je af tijdens pauzes en momenten van afdalen op de wandeling.

Hoe je kleden met de techniek van de 3 lagen?

Om je goed te kleden tijdens de winter, ongeacht je activiteit, raden we je aan het principe van 3 lagen toe te passen:laag 1: Het technisch ondergoed laat vochtoverdracht toe om de huid droog te houden.
laag 2:De tweede laag (fleece, pull) brengt warmte aan en voert ook het vocht af.
laag 3: De jas beschermt tegen externe weersomstandigheden: regen, sneeuw, wind.
Het geheel moet ademend zijn om het vocht af te voeren.

Welke schoenen gebruik je?

Voor het wandelen met sneeuwschoenen, heb je warme en hoge wandelschoenen nodig die waterdicht en ademend zijn.Geef evenzeer de voorkeur aan wandelschoenen met een goede grip voor de stukken waar je de sneeuwschoenen uittrekt (op de parking of als er te weinig sneeuw ligt...).

Verlies nooit de veiligheid uit het oog...

Gebruik kaarten, kompas en/of GPS op je wandelingen off-piste en neem een Lawine Slachtoffer Detector mee, een schop en een sonde. Deze drie objecten helpen je gevonden te worden indien je in een lawine vastzit of om zelf slachtoffers te zoeken. En vergeet niet de veiligheidsprincipes te herzien.

Hoe werkt de garantie van mijn product?

Op dit product krijg je 2 jaar garantie, te rekenen vanaf de aankoopdatum vermeld op de kassabon. Het door deze garantie gedekt product wordt gratis omgeruild. De garantie dekt defecten aan je product, behalve als die het gevolg zijn van normale slijtage of oneigenlijk gebruik.

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

Spoelen na gebruik en opbergen op een droge plaats.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet geschikt voor alpinisme en gletsjertochten.

VIDEO

GEBRUIKERSBEOORDELINGEN

Loading