Snowboard voor piste/all mountain heren BULLWHIP 300 EVO

€12000

Ons team, zelf fervente snowboarders, ontwikkelde dit board om gemakkelijk te starten en vorderingen te maken, op en buiten de piste.

Een snowboard dat heel tolerant omspringt met kantfoutjes, dankzij de soepele torsie tussen de voeten. Veel grip en stabiliteit op de piste, dankzij de klassieke camber en de houten kern.

Vraag & Antwoord

Kleur:

ZWART / ROOD

Maat:

maatwijzer

PRODUCTVOORDELEN

Veelzijdigheid

70% piste, 30% off-piste, 0% park

Wendbaarheid

Soepele torsie: om vloeiend van kant te wisselen en bochten te maken

Drijfvermogen

Normale drijfkracht in poedersneeuw (klassieke camber, setback van 10 mm).

Grip

Goede grip, gemakkelijk slippen (klassieke camber en soepele torsie)

Aanpasbaarheid

151 cm: 1,66 tot 1,73 m 155 cm: 1,71 tot 1,77 m

Stijfheid

Flex 6/10 - kern in hout

Tolerantie

Soepele torsie om kantfoutjes te minimaliseren

Glijvermogen

Extruded base-belag uit PE voor een normaal glijvermogen

AFBEELDINGEN

Snowboard voor piste/all mountain heren BULLWHIP 300 EVO
Snowboard voor piste/all mountain heren BULLWHIP 300 EVO
Snowboard voor piste/all mountain heren BULLWHIP 300 EVO

TECHNISCHE INFORMATIE

Technische informatie

Geëxtrudeerd belag
Kern van populierenhout van 20 millimeter
Aantal inserts: 8 + 8 (3 posities mogelijk per binding / 40 mm tussen elk)
Setback: 10 mm
Maat 155:
Breedte vooraan 285 mm, midden 246 mm, achteraan 285 mm
Radius 8,5 m
Nuttige kantlengte 1140 mm
Aanbevolen stance: 500 mm
Maat 151:
Breedte vooraan 285 mm, midden 246 mm, achteraan 289 mm
Radius 8,3 m
Nuttige kantlengte 1104 mm
Aanbevolen stance: 475 mm
Onze boards worden in de fabriek gewaxt. Ze zijn dus gebruiksklaar

In welke maat neem je je Bullwhip 300 Evo?

Algemeen wordt voor een all-mountain-gebruik gekozen voor een board dat 15 tot 20 cm korter is dan de lichaamslengte (bijv. een board tussen 159 en 154 cm voor iemand van 1m74). Hoe kleiner, hoe gemakkelijker. Het wordt ook aangeraden voor grote mensen die weinig wegen. Hoe groter, hoe stabieler bij hoge snelheid.
151 cm (50 - 85 kg) => van 1m66 tot 1m73
155 cm (60 - 90 kg) => van 1m70 tot 1m77

Een woordje van de productmanager

Een gemakkelijk en toegankelijk snowboard, om snel te vorderen. We wilden een snowboard ontwikkelen met de beste prijs-kwaliteitverhouding, en daarom hebben we het transport van onze boards wat bijgestuurd. Dat is ook de reden waarom we dit snowboard zonder bindingen verkopen. En om ervoor te zorgen dat je niet hoeft in te boeten aan plezier of levensduur van je board, hebben we de houten kern behouden.

Gebruik en terrein

De Bullwhip 300 Evo gedraagt zich perfect op de piste, in alle sneeuwcondities. Flex 6/10 en soepele torsie, klassieke maar weinig uitgesproken camber, directionele shape: perfect voor wie gemakkelijk wil leren snowboarden. Dankzij het slimme ontwerp van dit board heb je bovendien voldoende drijfkracht op poedersneeuw en het is nog speels ook, ideaal om je eerste stapjes te zetten als freestyler. En dankzij de houten kern kan je het echt tot het uiterste drijven op harde sneeuw.

Directionele shape

Dit board heeft een directionele shape, wat wil zeggen dat het een voor- en een achterkant heeft. De achterkant van het board is iets smaller dan de voorkant, de bindingen en de contactpunten van het board op de sneeuw (setback) liggen wat meer naar achter. Een directionele shape zorgt voor meer grip in de bochten, meer controle over je traject en meer vinnigheid bij het uitkomen van een bocht.

Klassieke camber

Een klassieke camber is een camber die naar boven gekromd is tussen de 2 raakpunten van het board met de sneeuw. Dankzij de elasticiteit van het board werkt de klassieke camber als een veer om grip te bieden op elk type sneeuw, dynamiek bij het veranderen van kant en veerkracht als je uit de bocht komt.

Medium flex (6/10)

De flex is de stijfheid van de plank tussen nose en tail. Die van de Bullwhip 300 Evo komt uit rond de 6/10, soepel en tolerant dus. Dit type flex is mooi gelijkmatig van nose tot tail, wat een heel voorspelbaar bochtengedrag oplevert. De keerzijde van de medaille is dat het lastig is om bij hoge snelheid of op ijzige sneeuw mooie carvebochten te maken.

Soepele en tolerante torsie

De torsie (stijfheid van het board in torsie tussen de voeten) ligt rond de 4/10. Dat maakt het board heel toegankelijk. Draaien gaat meteen wat vlotter en kleine kantfoutjes worden niet afgestraft. Een soepele torsie geeft wat vrijheid aan de voeten onderling. Met wat overdrijving kun je zeggen dat je de voorvoet kunt kantelen van hiel naar teen, de achtervoet van teen naar hiel. Kantfoutjes worden vergeven, belangrijk voor beginners.

Setback 10 mm

Setback wijst erop dat de contactpunten van het board met de sneeuw niet symmetrisch zijn ten opzichte van het midden van plank, maar lichtjes naar achteren liggen. De bindingen zijn dan eveneens met dezelfde afstand naar achteren verschoven.
10 mm setback: de klassieke gewichtverschuiving op directionele boards. Je houdt je lijn beter aan in de bochten en je hebt meer draagkracht op poedersneeuw, omdat het gewicht wat meer naar achteren ligt. Zo komt de tip dus automatisch wat naar boven.

Aanbevolen bindingen

Met de zwarte binding Illusion 400 zullen het board en de binding erg homogeen zijn qua niveau en design.

Wanneer moet ik mijn snowboard waxen?

De boards van Decathlon komen gewaxt uit de fabriek. Daarna moeten ze, net als alle andere snowboards, geregeld onderhouden worden: bij voorkeur waxen om de 5 sessies en minstens 1 keer per jaar:
- ofwel in het begin van het seizoen om heel goed te glijden
- ofwel aan het eind van het seizoen, en dan laat je de wax er de hele zomer op zitten om het belag te beschermen

Glijkwaliteit: geëxtrudeerd belag

Het belag is altijd in polyethyleen maar kan op 2 verschillende manieren vervaardigd zijn:
- geëxtrudeerd belag, met een bepaalde dichtheid van het polyethyleen
- gesinterd belag, met een polyethyleen van hogere dichtheid (minder gaten, meer PE)
Een geëxtrudeerd belag biedt een normaal glijvermogen en een goede slijtvastheid.

Wat betekent "wide" voor een snowboard?

Een "wide" board is breder dan normaal, om te vermijden dat iemand met grote voeten bij een te scherpe bocht de sneeuw raakt en valt, of voor meer drijfkracht in poeder. Om te bepalen of een board wide is wordt de breedte in het midden gemeten.
Bij Decathlon hebben we dit als volgt vastgelegd:
- tot 245 mm: smal board / maat 36 tot 40
- van 246 mm tot 255 mm: normaal board / maat 38 tot 42
- van 256 mm tot 265 mm: Mid Wide / maat 41 tot 44
- vanaf 266 mm: Wide / maat 43 tot 49

0% Park: kan ik jumpen met dit board?

Ja.
0% Park wil gewoon zeggen dat dit snowboard niet echt geschikt is om mee te freestylen: het is eerder lang en niet symmetrisch, wat het minder toegankelijk maakt voor die typische freestyletricks, helikoptertjes, jumps waarbij je met je andere voet voor landt ... Het kan, maar dit board is daar niet echt voor geschikt. Op en naast de piste daarentegen is deze plank wel ideaal voor alle soorten rechte sprongen.

Kan ik de bindingen op mijn board laten monteren in de winkel?

Ja.
Op deze productpagina vind je een instructiefilmpje over hoe je je snowboardbindingen moet monteren, maar aarzel zeker niet om in de winkel te vragen of men daar even je bindingen wilt monteren en afstellen op jouw maat.
Zorg dat je je snowboardboots bijhebt om twee redenen:
1. om de voor- en achterbinding goed af te stellen, zodat je boots vooraan niet verder uitsteken dan achteraan en omgekeerd,
2. om de straps van je bindingen op maat van je boots af te stellen.

Gewicht van het board

Maat 151: 2619 g +/- 6%
Maat 155: 2734 g +/- 6%

Garantie

2 jaar

VIDEO

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Board 70% Hout, 20% Glasvezel, 10% Epoxy

VOORRAADADVIES

De kanten goed afdrogen aan het einde van de dag zodat ze niet roesten. Bij voorkeur na elke 5 keer gebruiken waxen. Opbergen tijdens de zomer: beschermd tegen de zon; de bindingen mag je erop laten

TESTS

Alle snowboardproducten van Dreamscape by Decathlon worden getest in de echte omstandigheden waarvoor ze worden gemaakt. In de sneeuw, in de koude, in alle omstandigheden die je kunt tegenkomen tijdens het snowboarden, zowel op poedersneeuw, in het park als op de piste. De ontwikkelingsteams gaan na of het programma waarvoor het artikel werd ontworpen ook perfect overeenstemt met het gebruik op het terrein.

Goedgekeurd door

Gepassioneerde snowboarders. Wil jij ook deel uitmaken van ons testersteam? Neem dan snel contact op via decathlon.com!

GEBRUIKERSBEOORDELINGEN

Loading

Vraag & Antwoord

Vergelijkbare producten