Stijgvel voor toerski Combin 130 mm Colltex

€12799
Artikelcode : X8398708 8398708

Ontworpen voor: toerskiërs die licht materiaal willen voor hun toerski's waarvan het middendeel tussen 85 en 110 mm breed is.

Combin is een ultralicht stijgvel, zonder onderlaag, en neemt 30% minder plaats in in je zak. Combin kun je opbergen met de klevende zijden bij elkaar (zonder netje). De klevende zijde is lichtgevend.


Maat maatwijzer

Maat
  • 130 MM Voorraad 1

Ophalen in winkel : Toon winkelvoorraad
Levering aan huis :

PRODUCTVOORDELEN

Veelzijdigheid

70 % mohair en 30 % nylon. Snel aan te brengen (zonder lijm, snelle beugel).

Veelzijdigheid

Grip

Een goed compromis tussen grip en glijvermogen.

Grip

Compatibiliteit

Prima af te knippen voor ski's met een middendeel tussen 85 en 110 mm breed.

Compatibiliteit

TECHNISCHE INFORMATIE

Hoe kies je de juiste stijgvellen?

Voor ski's met parallelle kanten (rechte ski’s): reken tussen de 2 en 4 mm minder dan de breedte van het middendeel. Voor getailleerde ski’s: neem stijgvellen die je op maat kunt knippen en let erop dat ze de staalkanten niet bedekken (waardoor de ski's geen grip krijgen: erg gevaarlijk) en dat de vellen niet te smal zijn (waardoor de vellen geen grip krijgen, wat al even gevaarlijk is). Bij een bepaald type kun je kiezen voor stijgvellen die voorgesneden zijn op maat van de kanten van je ski.

Welke materialen kies je?

Mohair: een 100% harig weefsel. Voordeel: veel glijvermogen bergop. Nadeel: verslijt snel. Synthetisch: 100% polyamide. Voordelen: duurzaam, grip. Nadeel: minder glijvermogen bergop. Mix: mengeling van mohair en synthetisch materiaal. Voordeel: een goed compromis.

Gebruik

Breng het vel aan en strijk erover met je hand om zeker te zijn dat het goed hecht aan het belag. Controleer of het belag van je ski's goed droog is. Verwijder de sneeuw en droog het belag met je handschoenen. Als de vellen bevroren zijn, kun je ze een paar minuten onder je jas opwarmen. Onderhoud: stijgvellen met lijm kun je gedeeltelijk (als probleemoplossing) of volledig opnieuw met lijm bestrijken. Stijgvellen zonder lijm hechten weer als nooit tevoren na een simpele reiniging met water.

DIENSTEN

DECATHLON SPORTPAS

Ontdek de Decathlon Sportpas en alle voordelen!

GIFTCARD

Betaal gemakkelijk met de Decathlon giftcard