Tennisbesnaring Lynx 1,30 mm monofilament geel

€1400
€12.00/m
8379959

Voor experts die hun snaren binnen de 10 uur breken en controle en gevoel zoeken.

De nieuwe en revolutionaire mix van copolymeren gebruikt voor de Head Lynx 1,3 mm monofilamentbesnaring werd speciaal ontworpen voor spelers die een optimale controle en gevoel willen.

Kleur: Fluogeel
Levering aan huis of afhalen in de winkel
Beschikbaar
Controleer de voorraad van dit artikel in je winkel
Tweedehands
Media 0
Media 1
Media 2

PRODUCTVOORDELEN

Sterk

Sterk

Heel stevig, dankzij de diameter van 1,30 mm.

Effecten

Effecten

Betere spelcontrole en meer vinnigheid, dankzij de nieuwe copolymeermix.

Richtingcontrole

Richtingcontrole

Monofilament Lynx-besnaring voor veel spelcontrole.

Durable string tension

Durable string tension

undefined

TECHNISCHE INFORMATIE

Welke spanning?

Een matige snarenspanning (18 tot 23 kg) geeft meer comfort, spin en kracht. Je boet dan wel in op controle en precisie.
Een hoge spanning (> 23 kg) biedt meer precisie en controle. Opgelet echter voor tendinitis. Bovendien heb je minder spin en minder kracht.

Monofilament?

Voor monofilamentsnaren raadt Decathlon een spanning tussen 19 en 22 kg aan. Monofilamentsnaren zijn absoluut af te raden voor kinderen onder de 15 jaar om blessures te voorkomen. Dit type besnaring is vooral bestemd voor snarenslijtende tennissers (die hun snaren na minder dan 10 uur breken), omdat de snaren heel snel hun spanning verliezen.

Multifilament?

Voor multifilament snaren raadt Decathlon een spanning aan van hoogstens 25 kg! Dit soort besnaring is bedoeld voor mensen die snel last hebben van peesontstekingen, voor jongeren en voor mensen die hun snaren niet snel verslijten. Multifilament besnaring behoudt heel goed haar spanning.

Wanneer mijn besnaring vervangen?

De prestaties van je racket hangen voor 50% af van het frame en voor 50% van de besnaring! Je houdt je snaren dus best in topvorm.
Voor wie veel snaren breekt: vervangen bij breuk.
Voor tennissers die hun besnaring nooit of zelden breken, raadt Decathlon aan om ze te vervangen afhankelijk van hoe vaak ze spelen. Voorbeeld: Speel je 1 keer per week, dan vervang je je besnaring 1 keer per jaar. Speel je 3 keer per week, dan vervang je je besnaring 3 keer per jaar.

Tip van Decathlon

Een soepele besnaring te hard onder spanning zetten tast het rendement aan. Met wat minder gespannen snaren speel je zelf ook meer ontspannen en zonder te forceren. Het komt je kracht ten goede. Je snaren slijten hoe dan ook, zelfs al breken ze niet. Ze verliezen hun rek en oorspronkelijke eigenschappen. De diameter is ook bepalend voor je gevoel. Hoe dunner, hoe meer power en effect. Hoe dikker de snaren, hoe steviger en belastender ze zijn!

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

Vermijd te grote temperatuurschommelingen. Laat je racket niet in de koffer van de auto liggen: de temperatuur kan er sterk oplopen of dalen!

GEBRUIKSAANWIJZING

Monofilamentsnaren zijn niet geschikt voor spelers < 15 jaar!