Soortgelijke producten
Tennisbesnaring TA 560 Control multifilament 1,35 mm beige
Tennisbesnaring TA 560 Control multifilament 1,35 mm beige

Tennisbesnaring TA 560 Control multifilament 1,35 mm beige

€1000
€083/M
8583527

Ontworpen voor gevorderde en expert spelers die hun besnaring na 10 tot 20 uur spelen breken en op zoek zijn naar controle.

De high-end multifilamentbesnaring TA 560 Control in een dikte van 1,35 mm biedt maximale duurzaamheid en controle dankzij het hoogtechnologische Peek-materiaal.

Vraag & Antwoord
Levering aan huis of afhalen in de winkel
Beschikbaar
Beschikbaar in de winkel

Productvoordelen

Richtingcontrole

De snaardikte van 1,35 mm zorgt voor een goede controle.

Slijtvastheid

Stevig dankzij de 18 Peek-strengen en perfect voor wie makkelijk snaren breekt

Kracht

De combinatie van polyurethaan, polyamide en Peek zorgt voor een goed rendement

Duurzame snaarspanning

Uitstekend behoud van snaarspanning tot 6 maanden gebruik.

Technische informatie

Welke spanning?

Een matige snarenspanning (18 tot 23 kg) geeft meer comfort, spin en kracht. Je levert dan wel in op controle en precisie.
Een hoge spanning (> 23 kg) biedt meer precisie en controle. Opgelet echter voor tendinitis. Bovendien heb je minder spin en minder kracht.

Monofilament?

Voor monofilament snaren raadt Decathlon een spanning tussen 19 en 22 kg aan. Monofilament snaren zijn absoluut af te raden voor kinderen onder de 15 jaar om blessures te voorkomen. Dit type snaren is vooral bestemd voor snarenslijtende tennissers (die hun snaren na minder dan 10 uur breken), omdat de snaren heel snel hun spanning verliezen.

Multifilament?

Voor multifilamentbesnaringen is een spanning van 25 kg echt wel het maximum! Dit type snaren is vooral geschikt voor jongeren en voor mensen die snel last hebben van peesontstekingen. Multifilamentsnaren behouden heel goed hun spanning.

Wanneer moet ik mijn besnaring vervangen?

De combinatie racket en snaren is goed voor 40% van de teruggave van de energie van de bal. Houd je snaren dus in topvorm.
Voor wie veel snaren breekt: vervangen bij breuk.
Voor tennissers die hun snaren nooit of zelden breken, raadt Decathlon aan om ze te vervangen afhankelijk van hoe vaak je speelt. Voorbeeld: Speel je 1 keer per week, dan vervang je je besnaring 1 keer per jaar. Speel je 3 keer per week, dan vervang je je besnaring 3 keer per jaar.

Tip van Decathlon

Een soepele besnaring te hard onder spanning zetten tast het rendement aan. Met wat minder gespannen snaren speel je zelf ook meer ontspannen en zonder te forceren. Het komt je kracht ten goede. Je snaren slijten hoe dan ook, zelfs al breken ze niet. Ze verliezen hun rek en oorspronkelijke eigenschappen. De snaardikte (diameter) is ook bepalend voor je gevoel. Hoe dunner, hoe meer power en effect. Hoe dikker de snaren, hoe steviger en belastender ze zijn!

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Besnaring racket 62% polyamide 6, 20% Polyurethaan, 18% Polyether Block Amide

VOORRAADADVIES

Vermijd plotse variaties in temperatuur en vochtigheidsgraad.
Laat je racket niet in de koffer van de auto liggen: de temperatuur kan er sterk oplopen of dalen!

TESTS

Alle geafficheerde productvoordelen worden getest en gevalideerd in ons lab:
De breukvastheid van de snaren testen we met de zogeheten Canon Ball, een machine die de duurzaamheid van elke besnaring beoordeelt.
De krachttest doen we met een Charpy-kerfslagmeettoestel, om na te gaan in hoeverre de besnaring de energie weer vrijgeeft en in staat is om je slagen snelheid te geven.

Goedgekeurd door

onze gediplomeerde leraars en de beste jonge spelers van de Franse regio Nord.

Gebruikersbeoordelingen

Loading

Vraag & antwoord