Soortgelijke producten
Tennisbesnaring TA 990 Power monofilament 1,27 mm zwart
Tennisbesnaring TA 990 Power monofilament 1,27 mm zwart
Tennisbesnaring TA 990 Power monofilament 1,27 mm zwart

Tennisbesnaring TA 990 Power monofilament 1,27 mm zwart

€800
€067/M
8338803

Onze ontwikkelaars hebben deze besnaring ontwikkeld voor experts die hun snaren binnen de 10 speluren breken en op zoek zijn naar power en duurzaamheid.

Deze TA990 POWER 12,7 mm monofilament tennisbesnaring is ideaal voor wie power en stevigheid wil.

Vraag & Antwoord
Kleur: ZWART
Levering aan huis of afhalen in de winkel
Beschikbaar
Beschikbaar in de winkel

Productvoordelen

Levensduur

Door de samenstelling in copolyester gaat de besnaring beduidend langer mee.

Kracht

De polyestersamenstelling zorgt voor krachtige, zware slagen.

Spin

Het polyester en de snaardikte van 1,27 mm zorgen voor heel wat effect.

Richtingcontrole

Copolyester-structuur, voor de nodige controle.

Duurzame snaarspanning

Correct spanningsbehoud tot 3 maanden na gebruik.

Technische informatie

Welke spanning?

Een matige snarenspanning (18 tot 23 kg) geeft meer comfort, spin en kracht. Je levert dan wel in op controle en precisie.
Een hoge spanning (> 23 kg) biedt meer precisie en controle. Opgelet echter voor tendinitis. Bovendien heb je minder spin en minder kracht.

Monofilament?

Voor monofilament snaren raadt Decathlon een spanning tussen 19 en 22 kg aan. Monofilament snaren zijn absoluut af te raden voor kinderen onder de 15 jaar om blessures te voorkomen. Dit type snaren is vooral bestemd voor snarenslijtende tennissers (die hun snaren na minder dan 10 uur breken), omdat de snaren heel snel hun spanning verliezen.

Multifilament?

Voor multifilamentbesnaringen is een spanning van 25 kg echt wel het maximum. Dit soort besnaringen is bedoeld voor mensen die snel last hebben van peesontstekingen, voor jongeren en voor mensen die hun snaren niet snel verslijten. Multifilamentsnaren houden de spanning erg goed vast.
Voor natuurlijke darmsnaren is een spanning van minder dan 23 kg aangewezen. Dit type besnaringen is het summum als het gaat om comfort, gevoel en kracht. En hun spanningsbehoud is verbluffend.

Wanneer moet ik mijn besnaring vervangen?

De prestaties van je racket hangen voor 50% af van het frame en voor 50% van de besnaring! Houd je snaren dus in topvorm.
Voor wie veel snaren breekt: vervangen bij breuk.
Voor tennissers die hun besnaring nooit of zelden breken, raadt Decathlon aan om ze te vervangen afhankelijk van hoe vaak ze spelen. Voorbeeld: Speel je 1 keer per week, dan vervang je je besnaring 1 keer per jaar. Speel je 3 keer per week, dan vervang je je besnaring 3 keer per jaar.

Tip van Decathlon

Een soepele besnaring te hard onder spanning zetten tast het rendement aan. Met wat minder gespannen snaren speel je zelf ook meer ontspannen en zonder te forceren. Het komt je kracht ten goede. Je snaren slijten hoe dan ook, zelfs al breken ze niet. Ze verliezen hun rek en oorspronkelijke eigenschappen. De snaardikte (diameter) is ook bepalend voor je gevoel. Hoe dunner, hoe meer power en effect. Hoe dikker de snaren, hoe steviger en belastender ze zijn!

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Springveer 100% Polyethyleentereftalaat (PET)

VOORRAADADVIES

Vermijd te grote temperatuurschommelingen. Laat je racket niet in de kofferbak van de auto liggen: de temperatuur kan er sterk oplopen of dalen!

GEBRUIKSAANWIJZING

Monofilament snaren zijn niet geschikt voor spelers < 15 jaar!

TESTS

Alle geafficheerde productvoordelen worden getest en gevalideerd in ons lab:
De breukvastheid van de snaren testen we met de zogeheten Canon Ball, een machine die de duurzaamheid van elke besnaring beoordeelt.
De krachttest doen we met een Charpy-kerfslagmeettoestel, om na te gaan in hoeverre de besnaring de energie weer vrijgeeft en in staat is om je slagen snelheid te geven.

Goedgekeurd door

onze technische partners en spelers onder contract. Getest en goed bevonden door Jérome Haehnel, voormalig nr. 78 van de wereld, en Nicolas Escudé, voormalig nr. 17.

Gebruikersbeoordelingen

Loading

Vraag & antwoord