Soortgelijke producten
Tennisracket voor volwassenen Evo Drive Lite
Tennisracket voor volwassenen Evo Drive Lite
Tennisracket voor volwassenen Evo Drive Lite
Tennisracket voor volwassenen Evo Drive Lite

Tennisracket voor volwassenen Evo Drive Lite

€12000
8624754

Dit lichte racket is ontwikkeld voor gevorderde spelers en speelsters op zoek naar een krachtig en licht racket.

De Babolat Evo Drive Lite is een toegankelijk en krachtig racket dat slechts 255 g weegt.

Kleur: BLAUW / DONKERBLAUW / WIT
Maat: maatwijzer

Productvoordelen

Power

'Elliptic Frame' en snaarpatroon 16x17

Vergeving

Het grote blad van 670 cm² bevordert de tolerantie.

Lichtgewicht

Licht racket van 255 g.

Trilreductie

De SWX EvoFeel- en Woofer System-technologieën zorgen voor meer comfort

Technische informatie

Gewicht (onbesnaard racket)

255 gram
Gewicht: in feite wordt de massa gemeten in gram. Net zoals de balans en de lengte heeft het gewicht een invloed op de inertie van het racket, en dus op zijn wendbaarheid, stabiliteit en vermogen om de energie over te dragen op de bal (kracht of 'power'). Hoe zwaarder het racket, hoe beter het je slagenergie naar de bal laat vloeien, maar ook hoe minder vinnig en wendbaar het is. Een lichter racket is dan weer wendbaarder maar de energieoverdracht is minder.

Balans (onbesnaard racket)

32 cm
Balans: Dit is het balanspunt van het racket, gemeten in centimeter vanaf de onderkant (de greep) van het racket). Hoe hoger die waarde (kopzwaar of 'head heavy'), hoe meer power en impactstabiliteit je racket biedt. Het is wel minder wendbaar. En hoe lager de balans (koplicht of 'head light), hoe vinniger je racket, maar hoe minder kracht en impactstabiliteit het biedt.

Bladgrootte

670 cm²
Bladgrootte: Dit is de oppervlakte in cm² van het racketblad. Die heeft een invloed op het tolerantiegevoel en de slagkracht van het racket. Hoe groter het blad, hoe krachtiger het racket en hoe vergevingsgezinder bij mishits. De controle is wel wat beperkter. Omgekeerd geldt: hoe beperkter de bladgrootte, hoe meer controle je zal voelen, maar hoe minder power en tolerantie je ervaart.

RA

70 Ra
Ra: bepaalt de stijfheid van het racket, zeg maar het vermogen om te vervormen wanneer je een bal opvangt. Hoe stijver het racket (hoe hoger de Ra-waarde met andere woorden), hoe minder het vervormt bij een slag. Zo gaat er zo min mogelijk energie verloren bij de impact en wordt die energie optimaal weer vrijgeven via de snaren. Het komt er eigenlijk op neer dat hoe stijver je racket is, hoe meer power het ook zal bieden.

Inertie (onbesnaard racket)

SW = 270
Inertie (swingweight in het Engels): verwijst vooral naar de wendbaarheid van het racket en het vermogen om de energie over te dragen naar de bal (de kracht). Hoe hoger de inertie van een racket, hoe krachtiger het ook is. Maar het maakt een racket wel minder handelbaar. Heeft een racket daarentegen een lage inertie, dan is het wendbaarder maar ook wel minder krachtig. De inertie hangt nauw samen met het gewicht, de balans en de lengte van een racket.

Snaarpatroon

16 x 17
Snaarpatroon: dit is het aantal lengtesnaren (verticale snaren) maal het aantal dwarssnaren (horizontale snaren). Hoe meer snaren een racket heeft, hoe geslotener het snarenpatroon. Hoe minder snaren, hoe opener. En hoe geslotener dus het snarenpatroon, hoe meer controle je ervaart. De power en spin zijn dan minder. Hoe opener daarentegen het snarenpatroon, hoe meer kracht en spin je voelt. Je moet dan wel wat inboeten aan controle.

Lengte

68,5 cm
Lengte: De lengte van het racket van onderaan de greep (grip) tot de top van het frame, gemeten in centimeter. Hoe groter het racket, hoe meer power het biedt, maar ook hoe minder wendbaar en handelbaar het wordt. Omgekeerd geldt dat een korter racket beter hanteerbaar is, maar ook minder kracht geeft.

Doorsnede

Doorsnede (in mm) : 23/26/23

SWX Evo Feel

Nieuwe SMAC-technologie in drie cruciale punten van het frame, om schokken beter op te vangen.

Woofer System

Verbindingssysteem tussen het frame en de besnaring: een langere contacttijd tussen bal en besnaring voor meer controle en een comfortabel gevoel.

Elliptic frame

Elliptische doorsnede voor optimale weerstand en algemene stijfheid voor meer power.

Grip

Syntec Evo-grip voor meer comfort.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

VOORRAADADVIES

Vermijd grote temperatuurschommelingen.

Gebruikersbeoordelingen

Loading