BEST BEOORDEELD
Soortgelijke producten
Tennisracket voor volwassenen EZONE 100 blauw 300 g
Tennisracket voor volwassenen EZONE 100 blauw 300 g
Tennisracket voor volwassenen EZONE 100 blauw 300 g
Tennisracket voor volwassenen EZONE 100 blauw 300 g
Tennisracket voor volwassenen EZONE 100 blauw 300 g
Tennisracket voor volwassenen EZONE 100 blauw 300 g

Tennisracket voor volwassenen EZONE 100 blauw 300 g

€22000
8768055

Dit racket werd ontwikkeld voor ervaren spelers en speelsters op zoek naar een krachtig en stabiel racket. Onbespannen verkocht.

De 7de generatie van de Yonex EZONE 100 is nog steeds even krachtig en stabiel. De 'ISOMETRIC'-vorm van het frame, kenmerkend voor Yonex-rackets, garandeert een goede controle.

Kleur: DONKERBLAUW / Turquoise
Maat: maatwijzer

Productvoordelen

Kracht

De Isometric-, Liner Tech- en 2G NAMD SPEED-technologieën zorgen voor meer power.

Stabiliteit

Het nieuwe geoptimaliseerde frame geeft meer stabiliteit bij impact.

Trillingsdemping

Het Vibration Dampening Mesh filtert ongewenste trillingen.

Technische informatie

Gewicht (onbespannen racket)

300 gram
Gewicht: in feite de massa, wordt uitgedrukt in gram. Net zoals de balans en de lengte heeft het gewicht een invloed op de swingweight van het racket, en dus op zijn wendbaarheid, stabiliteit en vermogen om de energie over te dragen op de bal (kracht of 'power'). Hoe zwaarder het racket, hoe beter het je slagenergie naar de bal laat vloeien, maar ook hoe minder vinnig en wendbaar het is. Omgekeerd geldt dat hoe lichter je racket is, hoe wendbaarder ook, maar de energieoverdracht is dan minder

Balans (onbespannen racket)

32 cm

Balans: Dit is het balanspunt van het racket, gemeten in centimeter vanaf de onderkant (de greep) van het racket. Hoe hoger die waarde (kopzwaar of 'head heavy'), hoe meer power en impactstabiliteit je racket biedt. Het is wel minder wendbaar. En hoe lager de balans (koplicht of 'head light), hoe wendbaarder je racket, maar hoe minder kracht en impactstabiliteit het biedt.

Bladgrootte

645 cm²

Bladgrootte: Dit is de oppervlakte in cm² van het slagblad. Die heeft een invloed op het tolerantiegevoel en de slagkracht van het racket. Hoe groter het blad, hoe krachtiger het racket en hoe toleranter. De controle is wel wat beperkter. Omgekeerd geldt: hoe kleiner het slagblad, hoe meer controle je zal voelen, maar hoe minder power en tolerantie je ervaart.

Stijfheid

67 Ra

Ra: bepaalt de stijfheid van het racket, zeg maar het vermogen om te vervormen wanneer je een bal opvangt. Hoe stijver het racket (hoe hoger de Ra-waarde met andere woorden), hoe minder het vervormt bij een slag. Zo gaat er zo min mogelijk energie verloren bij de impact en wordt die energie optimaal weer vrijgeven via de snaren. Het komt er eigenlijk op neer dat hoe stijver je racket is, hoe meer power het ook zal bieden.

Swingweight (onbespannen racket)

SW = 292

(swingweight): verwijst vooral naar de wendbaarheid van het racket en het vermogen om de energie over te dragen naar de bal (de power). Hoe hoger de swingweight, hoe meer power het racket biedt maar hoe moeilijker het te hanteren is. Heeft een racket daarentegen een laag swingweight, dan is het wendbaarder maar wel minder krachtig. De swingweight hangt nauw samen met het gewicht, de balans en de lengte van een racket.

Snaarpatroon

16 x 19

Snaarpatroon: dit is het aantal lengtesnaren (verticale snaren) maal het aantal dwarssnaren (horizontale snaren). Hoe meer snaren een racket heeft, hoe geslotener het snaarpatroon. Hoe minder snaren, hoe opener. En hoe geslotener dus het snaarpatroon, hoe meer controle je ervaart. De power en spin zijn dan minder. Hoe opener daarentegen het snaarpatroon, hoe meer kracht en spin je voelt. Je moet dan wel wat inboeten aan controle.

Lengte

68,5 cm

Lengte: dit is de lengte van onderaan de greep tot de top van het frame, uitgedrukt in centimeter. Hoe langer het racket, hoe meer power het biedt, maar ook hoe minder wendbaar het wordt. Omgekeerd geldt dat een korter racket wendbaarder is maar minder power biedt.

Doorsnede

Doorsnede (in mm): 23,8/26,5/22,5

Isometric

Het ISOMETRIC-design werd meer dan 30 jaar geleden ontwikkeld en vergroot de sweetspot met 7%*. In vergelijking met een klassiek rond frame genereert een hoekig ISOMETRIC-racket een grotere sweetspot door de kruising van lengte- en dwarssnaren te optimaliseren. ISOMETRIC biedt meer controle zonder aan power in te boeten. ISOMETRIC is een handelsmerk van Yonex CO., LTD.
*Getest door Yonex

Liner Tech

De nieuw ontwikkelde oogjes laten de snaren toe meer te bewegen bij off-center slagen.

VDM (Vibration Dampening Mesh)

Voor extra gevoel en precisie is een rekbaar mesh-materiaal om het grafiet in de greep gewikkeld om ongewenste trillingen weg te filteren.

2G NAMD SPEED-technologie

Grafietvezels met hoge modulus worden verbonden aan een structuur met koolstofnanobuisjes (CNT), waardoor minder energie verloren gaat. Zo kan de energie omgezet worden in een snelle return.

Namd is een technologie ontwikkeld door Nitta Co., Ltd. om koolstofnanobuisjes gelijkmatig te verspreiden in koolstofvezelcomposieten.

O.P.S (Oval Pressed Shaft)

De Oval Pressed Shaft (OPS) werd ontwikkeld om spelers meer spin, controle en gevoel te geven. Het frame van het racket buigt mee bij impact, waardoor de contacttijd wordt verlengd en trillingen worden geminimaliseerd.

AERO SHAPE DESIGN

Een omgekeerd frameontwerp met een dunner framevlak voor een soepeler racket.

Het ontwerp van de shaft

Een bolvormige verdikking net boven de greep vermindert het ongewenste koppel van het racket bij off-center slagen, wat zorgt voor meer kracht.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

VOORRAADADVIES

Vermijd grote temperatuurschommelingen.

Goedgekeurd door

Casper Ruud, Belinda Bencic, Marketa Vondrousova

Gebruikersbeoordelingen

Loading