Tennisracket voor volwassenen EZONE 100 onbespannen blauw

€17000
8671139

Voor ervaren tennissers die op zoek zijn naar power en stabiliteit. Racket verkocht zonder bespanning.

De Yonex EZONE 100 is een krachtig en stabiel racket dankzij de LINER TECH-technologie en het M40X materiaal. De ISOMETRIC vorm van het frame, kenmerkend voor Yonex, garandeert een goede controle.

Maat: maatwijzer
NIEUWE COLLECTIE
Media 0
Media 1

PRODUCTVOORDELEN

Vermogen

Vermogen

De grotere sweetspot en Liner Tech-technologie zorgen voor power

Stabiliteit

Stabiliteit

Nieuw frame voor een verbeterde stabiliteit bij de impact

Vermindering van trillingen

Vermindering van trillingen

Het Vibration Dampening Mesh filtert ongewenste trillingen.

TECHNISCHE INFORMATIE

Gewicht (onbespannen racket)

300 gram
Gewicht: wordt aangegeven in gram. Net zoals de balans en de lengte heeft het gewicht een invloed op de swingweight van het racket, en dus op zijn wendbaarheid, stabiliteit en vermogen om de energie over te dragen op de bal (power). Hoe zwaarder het racket, hoe beter het de energie van je slag naar de bal laat vloeien, maar ook hoe minder wendbaar het is. Omgekeerd geldt dat hoe lichter het racket, hoe wendbaarder het ook is, maar de energieoverdracht is dan minder

Balans (onbespannen racket)

32 cm
Balans: het balanspunt van het racket wordt gemeten in centimeter vanaf de onderkant (steel). Hoe hoger die waarde (kopzwaar of 'head heavy'), hoe meer power en impactstabiliteit je racket biedt. Omgekeerd zal bij een lage waarde (koplicht of 'head light') het racket wendbaarder zijn maar minder power en impactstabiliteit bieden.

Bladgrootte

645 cm²
Bladgrootte: de oppervlakte in cm² van het racketblad. Die heeft een invloed op de tolerantie en power van het racket. Hoe groter het blad, hoe krachtiger het racket en hoe vergevingsgezinder bij slecht geraakte ballen maar hoe minder controle het biedt. Omgekeerd geldt dat hoe kleiner het blad, hoe meer controle je hebt maar hoe minder power en tolerantie je ervaart.

Stijfheid

69 Ra
Ra: de stijfheid van het racket, dat wil zeggen zijn vermogen om te vervormen bij impact van de bal. Hoe stijver het racket (hoe hoger de Ra-waarde dus), hoe minder het vervormt bij impact. Zo gaat er zo min mogelijk energie verloren bij de impact en wordt alle energie optimaal overgebracht op de bal, via de bespanning. Meestal wordt dus gezegd dat hoe stijver een racket is, hoe meer power het biedt.

Swingweight (onbespannen racket)

SW = 292
Swingweight: geeft in de eerste plaats de wendbaarheid van het racket aan, en het vermogen van het racket om de energie over te dragen op de bal (power). Hoe hoger de swingweight, hoe meer power maar ook hoe minder wendbaarheid. Omgekeerd zorgt een lage swingweight voor meer wendbaarheid maar minder power. De swingweight wordt in hoofdzaak bepaald door het gewicht, de balans en de lengte van het racket.

Snaarpatroon

16 x 19
Snaarpatroon: het aantal lengtesnaren (verticale snaren) x het aantal dwarssnaren (horizontale snaren). Hoe meer snaren een racket heeft, hoe geslotener het snaarpatroon. Hoe minder snaren, hoe opener. En hoe geslotener dat snaarpatroon is, hoe meer controle maar hoe minder power of spin het racket biedt. Omgekeerd biedt een racket met een meer open snaarpatroon meer power en spin maar minder controle.

Lengte

68,5 cm
Lengte: de lengte van een racket wordt gemeten vanaf de onderkant van de steel (greep) tot de bovenkant van het blad en wordt uitgedrukt in centimeter. Een groot racket biedt meer power maar is minder wendbaar. Omgekeerd is een korter racket wendbaarder maar biedt het minder power.

Sectie

Sectie (in mm): 23,5/26/22

Isometric

Het ISOMETRIC design werd meer dan 30 jaar geleden ontwikkeld en vergroot de sweetspot met 7%*. In vergelijking met een klassiek rond frame genereert een vierkant ISOMETRIC racket een grotere sweetspot door de kruising van lengte- en dwarssnaren te optimaliseren. ISOMETRIC biedt meer controle zonder aan power in te boeten. ISOMETRIC is een handelsmerk van Yonex CO., LTD.
* Getest door Yonex

Liner Tech

De nieuwe snaarbeschermers laten de snaren wat meer bewegen bij off-center slagen.

VDM Vibration Dampening Mesh

Voor meer gevoel en precisie werd rond het grafiet in de steel een rekbaar mesh gewikkeld dat ongewenste trillingen filtert.

M40X

Het materiaal M40X is een elastisch en uitzonderlijk sterk grafiet dat werd aangebracht ter hoogte van het hartstuk en dat het racket buigzamer en stabieler maakt.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

Vermijd sterke temperatuurschommelingen.

Goedgekeurd door

Casper Ruud