Soortgelijke producten
Tennisracket voor volwassenen Ezone 100L blauw 285 g
Tennisracket voor volwassenen Ezone 100L blauw 285 g
Tennisracket voor volwassenen Ezone 100L blauw 285 g
Tennisracket voor volwassenen Ezone 100L blauw 285 g
Tennisracket voor volwassenen Ezone 100L blauw 285 g

Tennisracket voor volwassenen Ezone 100L blauw 285 g

€18000

Dit racket is ontwikkeld voor ervaren spelers en speelsters op zoek naar power en wendbaarheid. Onbespannen verkocht.

De Yonex EZONE 100L van de 7e generatie biedt nog steeds veel power en wendbaarheid. Het ISOMETRIC frame, hét kenmerk van de Yonex-rackets, staat garant voor een goede controle.

Maat: maatwijzer

Productvoordelen

Kracht

Extra veel power dankzij de technologieën Isometric, Liner Tech, 2G NAMD SPEED.

Omgaan met

Licht racket met lage swingweight voor veel wendbaarheid.

Trillingsdemping

Het Vibration Dampening Mesh filtert ongewenste trillingen.

Stabiliteit

Nieuw frame, geoptimaliseerd voor meer stabiliteit bij de impact.

Technische informatie

Gewicht (onbespannen racket)

285 gram
Gewicht: wordt uitgedrukt in gram. Net zoals de balans en de lengte heeft het gewicht een invloed op de swingweight van het racket, en dus op zijn wendbaarheid, stabiliteit en vermogen om de energie over te dragen op de bal (kracht of 'power'). Hoe zwaarder het racket, hoe beter het je slagenergie naar de bal laat vloeien, maar ook hoe minder vinnig en wendbaar het is. Omgekeerd geldt dat hoe lichter je racket is, hoe wendbaarder ook, maar de energieoverdracht is dan minder

Balans (onbespannen racket)

32,5 cm

Balans: Dit is het balanspunt van het racket, gemeten in centimeter vanaf de onderkant (de greep) van het racket. Hoe hoger die waarde (kopzwaar), hoe meer power en impactstabiliteit je racket biedt. Het is wel minder wendbaar. En hoe lager de balans (koplicht), hoe vinniger je racket, maar hoe minder kracht en impactstabiliteit het biedt.

Bladgrootte

645 cm²

Bladgrootte: de oppervlakte van het racketblad in cm². De bladgrootte heeft een invloed op de tolerantie en power van het racket. Hoe groter het blad, hoe krachtiger het racket en hoe toleranter. De controle is wel wat beperkter. Omgekeerd geldt: hoe kleiner het blad, hoe meer controle je ervaart, maar hoe minder power en tolerantie.

Stijfheid

67 Ra

Ra: bepaalt de stijfheid van het racket, zeg maar het vermogen om te vervormen onder de impact van de bal. Hoe stijver het racket (hoe hoger de Ra-waarde met andere woorden), hoe minder het vervormt bij een slag. Zo gaat er zo min mogelijk energie verloren bij de impact en wordt die energie optimaal weer vrijgeven via de snaren. Het komt er eigenlijk op neer dat hoe stijver je racket is, hoe meer power het ook zal bieden.

Swingweight (onbespannen racket)

SW = 280

Swingweight: bepaalt in de eerste plaats de wendbaarheid van het racket en zijn vermogen om de energie over te dragen naar de bal (de power). Hoe hoger de swingweight, hoe meer power het racket biedt maar hoe moeilijker het te hanteren is. Heeft een racket daarentegen een lage swingweight, dan is het wendbaarder maar wel minder krachtig. De swingweight hangt nauw samen met het gewicht, de balans en de lengte van een racket.

Snaarpatroon

16 x 19

Snaarpatroon: Dit is het aantal lengtesnaren (verticale snaren) maal het aantal dwarssnaren (horizontale snaren). Hoe meer snaren een racket heeft, hoe geslotener het snaarpatroon. Hoe minder snaren, hoe opener. En hoe geslotener dus het snaarpatroon, hoe meer controle je ervaart. De power en spin zijn dan minder. Hoe opener daarentegen het snaarpatroon, hoe meer kracht en spin je voelt. Je moet dan wel wat inboeten aan controle.

Lengte

68,5 cm

Lengte: Dit is de lengte van onderaan de greep tot de top van het frame, uitgedrukt in centimeter. Hoe langer het racket, hoe meer power het biedt, maar ook hoe minder wendbaar het wordt. Omgekeerd geldt dat een korter racket wendbaarder is maar minder power biedt.

Sectie

Sectie (in mm): 23,8/26,5/22,5

Isometric

Het ISOMETRIC design werd meer dan 30 jaar geleden ontwikkeld en vergroot de sweetspot met 7%*. In vergelijking met een klassiek rond frame genereert een vierkant ISOMETRIC™ racket een grotere sweetspot door de kruising van de lengte- en dwarssnaren te optimaliseren. ISOMETRIC biedt meer controle zonder aan power in te boeten. ISOMETRIC is een handelsmerk van Yonex Co., Ltd.
* Getest door Yonex

Liner Tech

De nieuwe snaarbeschermers laten de snaren wat meer bewegen bij off-center slagen.

VDM Vibration Dampening Mesh

Voor meer gevoel en precisie werd rond het grafiet in de steel een rekbaar mesh gewikkeld dat ongewenste trillingen filtert.

2G NAMD SPEED-technologie

High modulus grafietvezels worden gebonden met carbon nanotubes (CNT) waardoor energieverlies wordt beperkt en de energie kan worden omgezet in een snelle snapback.

NAMD is een technologie ontwikkeld door Nitta Co., Ltd. om carbon nanotubes gelijkmatig te verspreiden over carbonvezelcomposieten.

O.P.S (Oval Pressed Shaft)

De Oval Pressed Shaft (OPS) verhoogt de spin en de controle en biedt meer gevoel. Het racketframe buigt door bij de impact, voor een langere contacttijd en om trillingen tot een minimum te beperken.

AERO SHAPE DESIGN

Een omgekeerde framebouw met een dunnere slagkant voor een soepeler racket.

Design van de shaft

Een dikkere kernstructuur met een convex design vermindert het ongewenste racketkoppel bij off-center slagen voor meer power.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

VOORRAADADVIES

Vermijd sterke temperatuurschommelingen.

Gebruikersbeoordelingen

Loading