Soortgelijke producten
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3

Tennisracket voor volwassenen Pure Drive

€20000

Dit racket is ontwikkeld voor ervaren spelers en speelsters op zoek naar een krachtig en stabiel racket.

De nieuwe Pure Drive van Babolat beschikt over het HTR-systeem (High Torsional Rigidity), een systeem dat de energieteruggave verhoogt voor een uitzonderlijk gevoel van explosieve power.

Kleur: BLAUW / DONKERBLAUW
Maat: maatwijzer

PRODUCTVOORDELEN

Power

Power

Het LHTR SYSTEM zorgt voor een uitstekende torsiestijfheid voor meer kracht.

Stabiliteit

Stabiliteit

De hoge inertie maakt dit racket buitengewoon stabiel bij elke slag.

Trilreductie

Trilreductie

Het SWX PURE FEEL-concept dempt de trillingen.

TECHNISCHE INFORMATIE

Gewicht (onbesnaard)

300 gram
Gewicht: in feite wordt de massa gemeten in gram. Net zoals de balans en de lengte heeft het gewicht een invloed op de inertie van het racket, en dus op zijn wendbaarheid, stabiliteit en vermogen om de energie over te dragen op de bal (kracht of 'power'). Hoe zwaarder het racket, hoe beter het je slagenergie naar de bal laat vloeien, maar ook hoe minder vinnig en wendbaar het is. Omgekeerd geldt dat hoe lichter je racket is, hoe wendbaarder ook, maar de energieoverdracht is dan minder.

Balans (onbesnaard racket)

32 cm
Balans: Dit is het balanspunt van het racket, gemeten in centimeter vanaf de onderkant (de greep) van het racket). Hoe hoger die waarde (kopzwaar of 'head heavy'), hoe meer power en impactstabiliteit je racket biedt. Het is wel minder wendbaar. En hoe lager de balans (koplicht of 'head light), hoe vinniger je racket, maar hoe minder kracht en impactstabiliteit het biedt.

Bladgrootte

645 cm²

Bladgrootte: Dit is de oppervlakte in cm² van het racketblad. Die heeft een invloed op het tolerantiegevoel en de slagkracht van het racket. Hoe groter het blad, hoe krachtiger het racket en hoe vergevingsgezinder bij mishits. De controle is wel wat beperkter. Omgekeerd geldt: hoe beperkter de bladgrootte, hoe meer controle je zal voelen, maar hoe minder power en tolerantie je ervaart.

Ra

72 Ra
Ra: bepaalt de stijfheid van het racket, zeg maar het vermogen om te vervormen wanneer je een bal opvangt. Hoe stijver het racket (hoe hoger de Ra-waarde met andere woorden), hoe minder het vervormt bij een slag. Zo gaat er zo min mogelijk energie verloren bij de impact en wordt die energie optimaal weer vrijgeven via de snaren. Het komt er eigenlijk op neer dat hoe stijver je racket is, hoe meer power het ook zal bieden.

Inertie (onbesnaard)

SW = 290
Inertie (swingweight in het Engels): verwijst vooral naar de wendbaarheid van het racket en het vermogen om de energie over te dragen naar de bal (de kracht). Hoe hoger de inertie van een racket, hoe krachtiger het ook is. Maar het maakt een racket wel minder handelbaar. Heeft een racket daarentegen een lage inertie, dan is het wendbaarder maar ook wel minder krachtig. De inertie hangt nauw samen met het gewicht, de balans en de lengte van een racket.

Snaarpatroon

16 x 19

Snaarpatroon: dit is het aantal lengtesnaren (verticale snaren) maal het aantal dwarssnaren (horizontale snaren). Hoe meer snaren een racket heeft, hoe geslotener het snaarpatroon. Hoe minder snaren, hoe opener. En hoe geslotener dus het snaarpatroon, hoe meer controle je ervaart. De power en spin zijn dan minder. Hoe opener daarentegen het snaarpatroon, hoe meer kracht en spin je voelt. Je moet dan wel wat inboeten aan controle.

Lengte

68,5 cm
Lengte: De lengte van het racket van onderaan de greep (grip) tot de top van het frame, gemeten in centimeter. Hoe groter het racket, hoe meer power het biedt, maar ook hoe minder wendbaar en handelbaar het wordt. Omgekeerd geldt dat een korter racket beter hanteerbaar is, maar ook minder kracht geeft.

Doorsnede

Doorsnede (in mm) : 23/26/23

HTR System

Dit systeem met een hoge torsiestijfheid (High Torsional Rigidity, HTR) werd toegevoegd aan het frame om de stijfheid te verhogen. Spelers ervaren hierdoor meer power en explosiviteit.

SWX Pure Feel

De nieuwe technologie maakt gebruik van het SMAC-systeem, een revolutionair systeem in het frame om de trillingen te dempen. Dit systeem, zorgt voor een ongeëvenaard gevoel wanneer de bal het racket raakt en een uniek geluid bij elke slag.

Elliptic frame

Elliptische doorsnede voor optimale weerstand en algemene stijfheid voor meer power.

FSI Power Technology

Systeem dat de interactie tussen het frame en de snaren verbetert. Samen met een open snarenpatroon (16 x 19) en diamantvormige ogen vergroot dit systeem de sweetspot voor een ongeëvenaard gevoel van kracht.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

Vermijd grote temperatuurschommelingen.

Goedgekeurd door

Lucas Pouille, Fabio Fognini, Garbine Muguruza, Amanda Anisimova, Sofia Kenin

GEBRUIKERSBEOORDELINGEN

Loading