Tennisracket voor volwassenen TR 960 Precision wit/rood

€8000
8390977

Onze ontwikkelaars, zelf fervente tennissers, ontwierpen dit racket voor ervaren tennisspelers en -speelsters op zoek naar controle en precisie.

Dit racket geeft je een maximaal gevoel van controle en stabiliteit. Het Soft-concept zorgt voor comfort bij elke slag.

Vraag & Antwoord
Kleur: WIT / ROOD
Maat: maatwijzer
Tweedehands
Soortgelijke producten
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3
Media 4
Media 5
Media 6
Media 7
Media 8

PRODUCTVOORDELEN

Precisie

Precisie

Het dunne frameprofiel zorgt voor veel controle en een maximale precisie.

Wendbaarheid

Wendbaarheid

Dankzij een balans in de grip van 31,5 cm.

Stabiliteit

Stabiliteit

Het gewicht en de inertiewaarde maken dit racket bijzonder stabiel bij impact

Vermindering van trillingen

Vermindering van trillingen

Het Soft Feel-concept geeft een uitstekend speelcomfort.

Vermogen

Vermogen

Het gewicht van 300 gram zorgt voor een aanvaardbare power

AFBEELDINGEN

Tennisracket voor volwassenen TR 960 Precision wit/rood
Tennisracket voor volwassenen TR 960 Precision wit/rood
Tennisracket voor volwassenen TR 960 Precision wit/rood

TECHNISCHE INFORMATIE

Gewicht (onbesnaard)

300 gram
Gewicht: wordt aangegeven in gram. Net zoals de balans en de lengte heeft het gewicht een invloed op de inertie van het racket, en dus op zijn wendbaarheid, stabiliteit en vermogen om de energie over te dragen op de bal (kracht of 'power'). Hoe zwaarder het racket, hoe beter het je slagenergie naar de bal laat vloeien, maar ook hoe minder vinnig en wendbaar het is. Omgekeerd geldt dat hoe lichter je racket is, hoe wendbaarder ook, maar de energieoverdracht is dan minder.

Balans (onbesnaard racket)

31,5 cm
Balans: Dit is het balanspunt van het racket, gemeten in centimeter vanaf de onderkant (de greep) van het racket. Hoe hoger die waarde (kopzwaar of 'head heavy'), hoe meer power en impactstabiliteit je racket biedt. Het is wel minder wendbaar. En hoe lager de balans (koplicht of 'head light), hoe vinniger je racket, maar hoe minder kracht en impactstabiliteit het biedt.

Bladgrootte

645 cm²
Bladgrootte: Dit is de oppervlakte in cm² van het racketblad. Die heeft een invloed op het tolerantiegevoel en de slagkracht van het racket. Hoe groter het blad, hoe krachtiger het racket en hoe vergevingsgezinder bij mishits. De controle is wel wat beperkter. Omgekeerd geldt: hoe beperkter de bladgrootte, hoe meer controle je zal voelen, maar hoe minder power en tolerantie je ervaart.

RA

68 Ra
Ra: bepaalt de stijfheid van het racket, zeg maar het vermogen om te vervormen wanneer je een bal opvangt. Hoe stijver het racket (hoe hoger de Ra-waarde met andere woorden), hoe minder het vervormt bij een slag. Zo gaat er zo min mogelijk energie verloren bij de impact en wordt die energie optimaal weer vrijgeven via de snaren. Het komt er eigenlijk op neer dat hoe stijver je racket is, hoe meer power het ook zal bieden.

Inertie (onbesnaard)

SW = 270
Inertie (swingweight in het Engels): verwijst vooral naar de wendbaarheid van het racket en het vermogen om de energie over te dragen naar de bal (de kracht). Hoe hoger de inertie van een racket, hoe krachtiger het ook is. Maar het maakt een racket wel minder handelbaar. Heeft een racket daarentegen een lage inertie, dan is het wendbaarder maar ook wel minder krachtig. De inertie hangt nauw samen met het gewicht, de balans en de lengte van een racket.

Snaarpatroon

16 x 19
Snaarpatroon: dit is het aantal lengtesnaren (verticale snaren) maal het aantal dwarssnaren (horizontale snaren). Hoe meer snaren een racket heeft, hoe geslotener het snaarpatroon. Hoe minder snaren, hoe opener. En hoe geslotener dus het snaarpatroon, hoe meer controle je ervaart. De power en spin zijn dan minder. Hoe opener daarentegen het snaarpatroon, hoe meer kracht en spin je voelt. Je moet dan wel wat inboeten aan controle.

Lengte

68,5 cm
Lengte: De lengte van het racket van onderaan de greep (grip) tot de top van het frame, gemeten in centimeter. Hoe groter het racket, hoe meer power het biedt, maar ook hoe minder wendbaar en handelbaar het wordt. Omgekeerd geldt dat een korter racket beter hanteerbaar is, maar ook minder kracht geeft.

Soft Feel-concept

Het 'Soft Feel'-concept en de constructie in balsahout zorgen voor veel comfort bij de impact.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Frame van een racket 55% Koolstofvezel, 45% Epoxy Grip van een racket 100% Polyurethaan Grommet van een racket 100% Polyamide 11 Handvat 1 100% Polyurethaan Besnaring racket 100% Polyethyleentereftalaat (PET) End cap van een racket 100% Polyamide 11

VOORRAADADVIES

Vermijd te grote temperatuurschommelingen.

TESTS

Onze rackets worden zowel in het lab als op het terrein getest. Dit racket werd enkele honderden uren getest door onze ingenieurs, samen met onze technische partners en clubspelers met contract. Dit racket is ontwikkeld in samenwerking met Steve DARCIS (nummer 38 op de ATP-enkelranking op 22/05/2017), Oliver MARACH (2de op de ATP-dubbelranking op 28/05/2018), Nicolas ESCUDE (ex-nummer 17 op de ATP-ranking), alle technische partners van Artengo en een hele rits spelers van hoog niveau.

Goedgekeurd door

Nicolas Escudé, voormalig nr. 17 op de ATP-ranking en technisch partner van het merk

Vraag & Antwoord