Tennisracket voor volwassenen TR900 zwart/rood

€8000

Onze ontwikkelaars, zelf fervente tennissers, ontwierpen dit racket voor ervaren tennisspelers en -speelsters op zoek naar power en wendbaarheid.

Het tennisracket TR900 is lichter dan de TR990 Pro. De uitstekende balans tussen power en wendbaarheid laat je de bal eenvoudig met veel power slaan. Het Soft-concept zorgt voor comfort bij elke slag.

Vraag & Antwoord
Kleur: ZWART / Granaatrood
Maat: maatwijzer

PRODUCTVOORDELEN

Vermogen

Het ronde blad (645 cm²) geeft meer slagkracht.

Wendbaarheid

Dankzij de neutrale balans (32,5 cm)

Vermindering van trillingen

Het 'Soft Feel'-concept zorgt voor een optimaal comfort

Effecten

Dankzij de 16/19-besnaring en de 'spin concept'-technologie

Precisie

De samenstelling in high modulus grafiet 'HMC' zorgt voor uitstekende controle.

TECHNISCHE INFORMATIE

Gewicht (onbesnaard)

285 gram
Gewicht: wordt uitgedrukt in gram. Net zoals de balans en de lengte heeft het gewicht een invloed op de swingweight van het racket, en dus op zijn wendbaarheid, stabiliteit en vermogen om de energie over te dragen op de bal (kracht of 'power'). Hoe zwaarder het racket, hoe beter het je slagenergie naar de bal laat vloeien, maar ook hoe minder vinnig en wendbaar het is. Omgekeerd geldt dat hoe lichter je racket is, hoe wendbaarder ook, maar de energieoverdracht is dan minder.

Balans (onbesnaard racket)

32,5 cm
Balans: Dit is het balanspunt van het racket, gemeten in centimeter vanaf de onderkant (de greep) van het racket. Hoe hoger die waarde (kopzwaar of 'head heavy'), hoe meer power en impactstabiliteit je racket biedt maar hoe minder wendbaar het is. En hoe lager de balans (koplicht of 'head light'), hoe vinniger je racket, maar hoe minder kracht en impactstabiliteit het biedt.

Bladgrootte

645 cm²
Bladgrootte: Dit is de oppervlakte in cm² van het racketblad. Die heeft een invloed op het tolerantiegevoel en de slagkracht van het racket. Hoe groter het blad, hoe krachtiger het racket en hoe vergevingsgezinder bij mishits. De controle is wel wat beperkter. Omgekeerd geldt: hoe beperkter de bladgrootte, hoe meer controle je zal voelen, maar hoe minder power en tolerantie je ervaart.

Ra

70 Ra
Ra: bepaalt de stijfheid van het racket, zeg maar het vermogen om te vervormen wanneer je een bal opvangt. Hoe stijver het racket (hoe hoger de Ra-waarde met andere woorden), hoe minder het vervormt bij een slag. Zo gaat er zo min mogelijk energie verloren bij de impact en wordt die energie optimaal weer vrijgeven via de snaren. Het komt er eigenlijk op neer dat hoe stijver je racket is, hoe meer power het ook zal bieden.

Swingweight (onbesnaard)

SW = 285
Swingweight geeft in de eerste plaats de wendbaarheid aan van het racket, en ook het vermogen om de energie over te dragen naar de bal (de power). Een hoge swingweight geeft het racket veel power, maar maakt het minder wendbaar. Andersom maakt een lage swingweight het racket wendbaarder maar zijn je slagen minder krachtig. De swingweight vloeit voornamelijk voort uit het gewicht, de balans en de lengte van het racket.

Snaarpatroon

16 x 19
Snaarpatroon: dit is het aantal lengtesnaren (verticale snaren) maal het aantal dwarssnaren (horizontale snaren). Hoe meer snaren een racket heeft, hoe geslotener het snaarpatroon. Hoe minder snaren, hoe opener. En hoe geslotener dus het snaarpatroon, hoe meer controle je ervaart. De power en spin zijn dan minder. Hoe opener daarentegen het snaarpatroon, hoe meer kracht en spin je voelt. Je moet dan wel wat inboeten aan controle.

Lengte

68,5 cm
Lengte: De lengte van het racket van onderaan de greep (grip) tot de top van het frame, gemeten in centimeter. Hoe groter het racket, hoe meer power het biedt, maar ook hoe minder wendbaar en handelbaar het wordt. Omgekeerd geldt dat een korter racket beter hanteerbaar is, maar ook minder kracht geeft.

Spin Concept-technologie

De Spin Concept-technologie ter hoogte van de snaarbeschermers zorgt ervoor dat de snaren zich gemakkelijker verplaatsen bij balimpact zodat je meer effect in je slagen kan leggen.

Soft Feel-concept

Het 'Soft Feel'-concept en de constructie in balsahout zorgen voor veel comfort bij de impact.

HMC

Het High Modulus carbon, hoogkwalitatief grafiet, zorgt voor een stijf racket.

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Frame van een racket 55% Koolstofvezel, 45% Epoxy Grip van een racket 100% Polyurethaan Handvat 1 100% Polyurethaan Grommet van een racket 100% Polyamide 11 Besnaring racket 100% Polyethyleentereftalaat (PET) End cap van een racket 100% Polyamide 11

VOORRAADADVIES

Vermijd te grote temperatuurschommelingen.

TESTS

Onze rackets worden zowel in het lab als op het terrein getest. Dit racket werd enkele honderden uren getest door onze ingenieurs, samen met onze technische partners en clubspelers met contract. Dit racket is ontwikkeld in samenwerking met Steve DARCIS (nummer 38 op de ATP-enkelranking op 22/05/2017), Oliver MARACH (2de op de ATP-dubbelranking op 28/05/2018), Nicolas ESCUDE (voormalig nummer 17 op de ATP-ranking), alle technische partners van Artengo en tal van tennissers van hoog niveau.

Goedgekeurd door

Steve DARCIS (38ste op de ATP-enkelranking op 22/05/2017)

Vergelijkbare producten

AFBEELDINGEN

Tennisracket voor volwassenen TR900 zwart/rood
Tennisracket voor volwassenen TR900 zwart/rood
Tennisracket voor volwassenen TR900 zwart/rood

VIDEO

GEBRUIKERSBEOORDELINGEN

Loading

Vraag & Antwoord