Uv-werende neopreen surf kuitbroek 900 voor kinderen zwart

€10.00 −20%
€800
*Van 3-10-2020 en zolang de voorraad strekt

Door onze ontwerpteams ontwikkeld om je te beschermen tegen de zon tijdens het surfen of bodyboarden. Niveau gevorderden. Water > 22°C. Sessie tot 3 u (therm.)

Uv-werende kuitbroek voor kinderen om te beschermen tegen de zon, zelfs in het water, en met neopreen voor meer comfort en warmte.

Vraag & Antwoord
Kleur: ZWART / Navyblauw
Maat: maatwijzer
PROMO
Media 0
Media 1
Media 2

PRODUCTVOORDELEN

Irritatiewerend

Irritatiewerend

Verzacht het schuren tegen het board. Sessies van 3 uur.

Thermische isolatie

Thermische isolatie

Inzetstukken in neopreen van 1,5 mm.

Stabiliteit

Stabiliteit

Aansluitende tailleband, aantrekkoordje. Mogelijkheid om shirt vast te maken.

Zonnebescherming

Zonnebescherming

Stof met UPF50+. Houdt min. 95% van de uv-stralen tegen, ook nat.

TECHNISCHE INFORMATIE

Beschermt zelfs nat tegen uv-stralen.

De stof van dit uv-werend artikel van OLAIAN houdt minstens 98% van de uv-B- en 95% van de uv-A-stralen tegen (UPF 50+). Het is de garantie voor een efficiënte bescherming tegen de zon. Ideaal om te dragen in en aan het water, voor allerlei watersporten. De uv-stralen worden gefilterd dankzij de dichtheid van de textielvezels, die bescherming blijft behouden in de tijd, zelfs na het wassen.

Wat betekent de vermelding UPF 50+?

UPF is een gestandaardiseerde en wereldwijd uniforme zonbeschermingsfactor (Ultra Violet Protection Factor). Hij bepaalt het beschermingsniveau van de stof en in het bijzonder de tegengehouden uv-stralen. Om aan de normen te voldoen, moet de stof minstens 95% van de uv-straling tegenhouden. UPF 50+ betekent dat de stof minstens 95% van de uv-A- en 98% van de uv-B-stralen tegenhoudt.

Thermische eigenschappen en wind

Het water heeft bij voorkeur een temperatuur van minstens 22 °C als je deze uv-werende kuitbroek alleen draagt. Maximumduur van de sessies: 3 uur. De kuitbroek heeft neopreen inzetstukken voor meer warmte.

Materialen

De uv-werende kuitbroek bestaat uit fleece textiel en neopreen om beter te isoleren tegen de kou. Het neopreen is bekleed met polyester stof zodat het beter bestand is tegen slijtage. Dikte van het neopreen: 1,5 mm. Neopreen bestaat uit elastomeerschuim met gesloten cellen (polychloropreen) en bevat stikstofbellen die als eigenschap hebben dat ze isoleren. We testen en garanderen het thermisch vermogen van onze neopreen materialen.

Irritatiewerend

Deze uv-werende kuitbroek beschermt tegen wrijving en irritatie door contact met een surfboard of bodyboard. Onze tests hebben uitgewezen dat irritaties wel degelijk aanzienlijk minder voorkwamen bij sessies van 3 uur.

Blijft goed zitten in de golven

De goed aansluitende tailleband zorgt ervoor dat de kuitbroek steeds blijft zitten, zelfs wanneer je in het water valt. Wij raden aan om bij deze kuitbroek de uv-werende rashguard 500 of 900 te dragen (verkrijgbaar met korte en met lange mouwen) zodat je volledig beschermd bent.

Bescherm de allerkleinsten!

Het verdedigingssysteem van kinderen treedt pas volledig in werking vanaf de leeftijd van 3 jaar, daarom is een babyhuidje bijzonder gevoelig voor de zon. Bij eenzelfde blootstelling aan de zon zijn de gevolgen 2 tot 3 keer groter bij kinderen dan bij volwassenen. Het is dus belangrijk om hen doeltreffend te beschermen.

Voorzichtig in de zon

Hoewel dit kledingstuk beschermt tegen de zon, moet je ook rekening houden met verschijnselen als weerkaatsing (op water, op zand...), de warmte, het uur van de dag enz. Het is niet omdat je deze kuitbroek draagt dat je geen andere voorzorgsmaatregelen moet nemen: zonnebril dragen, een hoed of pet opzetten, regelmatig insmeren met een aangepaste zonnecrème, voldoende drinken enz.

Zonbescherming

https://www.tribord.tm.fr/conseils/la-protection-solaire-en-surf-a_32367

Wat is het merk OLAIAN?

De surfartikelen van Tribord worden OLAIAN, het nieuwe merk van Decathlon voor surfers, bodyboarders en skimboarders. Geleidelijk zullen we de vermeldingen op al onze surfartikelen vervangen. Daarom kan dit artikel mogelijk een ander logo dragen dan het logo dat je ziet op de afbeelding ervan.

EEN SCORE OM DE MILIEU-IMPACT VAN ARTIKELEN TE VERGELIJKEN

De milieu-impact van dit artikel wordt berekend voor de hele levensduur ervan en met verschillende indicatoren. Vervolgens krijgt het een algemene score van A tot E, zodat je in een vergelijking tussen gelijkaardige artikelen (T-shirts, broeken, rugzakken enz.) de modellen met de beste milieuprestatie het snelst herkent.
Decathlon past deze milieulabeling vrijwillig toe.
Voor meer informatie: http://sustainability.decathlon.com/

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Hoofdstof 90% Neopreen, 10% Polyester Stof buitenkant 85% Polyester, 15% Elastaan

GEBRUIKSAANWIJZING

Water > 22°C. Beschermt zelfs nat. Filtert 95% van de uv-stralen

TESTS

Ontworpen en getest door onze teams in Hendaye (Frankrijk). De stoffen gebruikt voor dit artikel worden getest in het lab, om een perfecte kwaliteit en een optimale duurzaamheid te garanderen.

Goedgekeurd door

Alle stoffen met zonbescherming zijn getest door onze ingenieurs in het lab. Ze beantwoorden aan de geldende norm: EN 13758-2. We testen steeds alle gebruikte materialen voordat de productie wordt opgestart. Onze labs beschikken over eigen meetapparatuur om de tests van externe labs aan te vullen. De artikelen worden zowel nat als droog getest in het lab en ook bij het dragen (rek, veroorzaakt tijdens het dragen).

ONDERHOUDSADVIES

Handwas

Handwas

Niet bleken

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet strijken

Niet droogreinigen

Niet droogreinigen

Vergelijkbare producten

Vraag & Antwoord