Veldhockeystick voor ervaren volwassenen mid bow 50% carbon FH500 geel

€80.00 −50%
€4000

Voor ervaren volwassen spelers die een wendbare mid bow willen en de slagkracht van 50% carbon.

50% carbon, voor stijfheid en kracht, gekoppeld aan een schuim van 1 mm onder de grip, voor comfort dankzij een goede trillingsdemping.

Vraag & Antwoord
Kleur: Fluo limoengroen
Maat: maatwijzer
PROMO
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3
Media 4
Media 5
Media 6
Media 7
Media 8
Media 9
Media 10
Media 11
Media 12

PRODUCTVOORDELEN

Balcontrole

50% carbon vereist meer beheersing. Mid bow voor makkelijker dribbelen en pushen

Vermogen

50% carbon geeft meer slagkracht, de mid bow een krachtigere push.

Wendbaarheid

Mid bow 24 mm/300 mm, 540 g en balanspunt op 390 mm voor veel wendbaarheid

Vermindering van trillingen

Het stijve carbon wordt wat gecompenseerd door het PE-EVA-schuim onder de grip.

Ergonomische greep

Piquégrip uit PU, voelt comfortabel aan, diameter shaft 30 mm (greep)

Stevigheid

50% carbon en 5% aramide zorgt voor meer sterkte.

TECHNISCHE INFORMATIE

Samenstelling

50% carbon, 45% glasvezel, 5% aramide

Kromming, gewicht en balans

Mid bow; curve location: 300 mm; kromming: 24 mm; gewicht: 540 g +/- 20 g; balanspunt van 390 mm

Ontwerp

12K 800 tex carbonvezel van Japanse oorsprong (Toho Tenex) en 1080 tex glasvezel bovenop elkaar. Holle structuur met twee kanalen. Aramide in de kop. Verfijnde shaft, voor een vaste greep en de nodige wendbaarheid. Kop van 45°, voor een goede wendbaarheid. De kop en de toe zijn wat smaller, om de wendbaarheid te verhogen. PE-EVA-schuim van 1 mm (polyethyleen-vinylacetaat) onder de grip, om de trillingen op te vangen.Piquégrip uit PU van 1,8 mm dik, die heel aangenaam in de hand ligt.

Ontwerp (vervolg)

De greep heeft een diameter van 31 mm, om goed in de hand te liggen. Breedte en omtrek van de shaft op 47 cm van de eindkap: 3,7 cm / 10 cm.

Van welk materiaal is een stick gemaakt?

Oorspronkelijk werden sticks gemaakt van hout (es, moerbei), maar vandaag de dag zijn de meeste sticks (en dan vooral de meer technische) gemaakt van composietmaterialen (glasvezel, carbonvezel en aramidevezel; Kevlar is overigens een merknaam voor een soort aramide). Tegenwoordig zijn er sticks volledig in hout, in hout verstevigd met glasvezel, in 100% glasvezel, in glasvezel met een bepaald % carbon (vaak met 5-10% aramide bij een heel hoog carbongehalte).

Welke invloed hebben de materialen op het gebruik?

Glasvezel is harder, stijver, lichter en slijtvaster dan hout. Je hebt meer slagkracht, maar wat minder balcontrole, waardoor de stick wat stroever aanvoelt. Carbon is nog wat lichter en stijver, waardoor je dus nog krachtiger slaat, maar minder controle hebt als je de techniek nog niet helemaal onder de knie hebt. Aramide wordt gebruikt als aanvulling op carbon, in de shaft om trillingen te dempen en/of in de haak omwille van zijn hoge slijtvastheid.

Hoe wordt een stick in composiet gemaakt?

Een stick in composietmaterialen bestaat uit verschillende vezellagen die gewikkeld zijn rond een holle kern, die op zijn beurt is onderverdeeld in een of meer overlangse holle kanalen. De materialenmix, het aantal vezellagen en de opbouw van de kern verschillen naargelang het deel van de stick en van stick tot stick. Het percentage carbon alleen geeft dus uiteindelijk heel weinig informatie over de gebruikseigenschappen van de stick.

Welke samenstelling kiezen?

Voor kinderen die starten met hockey is hout de beste keuze. Naarmate ze beter leren spelen, kunnen ze overstappen op glasvezel en vervolgens op sticks met een redelijk carbongehalte. Beginnende volwassenen kunnen meteen kiezen voor een stick in glasvezel. Volwassen gevorderden en experts kiezen het carbongehalte naargelang hun speelstijl (balans tussen controle en power).

Wat is de kromming van een stick?

Een hockeystick is nooit recht, er zit altijd een kromming in. De kromming wordt gekenmerkt door zijn maximale hoogte (de maximale verticale afstand tussen de stick neergelegd op een vlakke ondergrond en die ondergrond) en door de plaats van die maximale hoogte, gemeten vanaf de haak (curve location genoemd). Traditioneel hadden hockeysticks een kromming van ongeveer 15 mm, in het midden van de stick.

Soorten kromming

Men spreekt van "standard bow" (bow betekent kromming) wanneer de kromming 17 tot 20 mm bedraagt en het hoogste punt daarvan op 300 mm ligt. Een "mid bow" stick heeft over het algemeen een kromming van 23 tot 24 mm met het hoogste punt op 300 mm. Bij een "low bow" stick is dat meestal resp. 24 à 25 mm en 250 mm. En bij een "extra low bow" stick resp. 24 à 25 mm en 200 mm.

Welke kromming kiezen?

Voor beginners is een "standard bow" stick de beste keuze. Een gevorderde of expert die in hoofdzaak de bal wil controleren, passes wil geven of shooten, zal een "mid bow" stick kiezen. Een expert die graag dribbelt, 3D-speelt, snel beweegt en daarbij de bal perfect wil controleren, zal een "low bow" stick kiezen. Voor sleep-pushes kies je een "extra low bow" stick.

Hoeveel weegt een stick?

Volgens de FIH-normen mag een veldhockeystick maximaal 737 g wegen. De meeste sticks voor volwassenen (maat 36.5"-37.5") wegen tussen 520 en 580 g. Kindersticks beginnen bij 400 g. Merk op dat er 20 tot 30 g verschil kan zitten op sticks van eenzelfde model omwille van het gebruikte fabricageprocedé.

Waarom is de balans belangrijk?

Bij gelijk gewicht is de verdeling van de massa in de stick bepalend. Het balanspunt is het zwaartepunt van de stick, gemeten vanaf de haak. Ligt de balans eerder richting grip, dan zal de stick licht aanvoelen. Hierdoor is hij wendbaarder. Ligt de balans meer naar de haak toe (men zegt dan van de stick dat hij kopzwaar is), dan krijg je de indruk dat je een wat zwaardere stick in handen hebt. Je kunt er dus harder mee slaan.

Welk gewicht/balanspunt kiezen?

Verkies je wendbaarheid, kies dan een lichte stick met hoog balanspunt. Wil je eerder power bij het slaan, ga dan voor een zware stick met laag balanspunt.

Welke maat kiezen?

De maat van een stick wordt uitgedrukt in inch ("). 1" = 2,54 cm. Voor volwassenen is de standaardmaat 36.5".Sommige sticks worden aangeboden in maat 37.5", een grotere maat die meer kracht geeft. Die maat is eerder voorbehouden voor spelers van hoog niveau. Een speler van 1,85 m groot kan kiezen voor een 37.5" als de andere eigenschappen van de stick (samenstelling, kromming...) geschikt zijn voor zijn niveau.

Wist je dat?

Volgens de FIH-normen mag een veldhockeystick niet langer zijn dan 41" (105 cm).

Algemene tip

De stick die het best voor jou geschikt is, is het model met de juiste combinatie van lengte, samenstelling (en interne structuur), kromming, gewicht en balanspunt.

Ontwikkeling

Deze stick is het resultaat van een samenwerking tussen ons ontwikkelingsteam, dat uit bevlogen hockeyers bestaat (productmanagers, designers, ingenieurs, modelers, stilisten, prototypebouwers en laboranten), specialisten in composietmaterialen en -processen, onze technische partner Jill Boon (speelster bij de Belgian Red Panthers) en een van de grootste stickfabrikanten ter wereld.

Informatie

De hier vermelde informatie is afkomstig van de fabrikant of door ons vastgesteld op basis van stalen van de fabrikant.

Segment

volwassenen/gevorderde/midbow/40-60%carbon

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

As 50% Carbon, 45% Glasvezel, 5% Aramide Handvat 1 100% Polyurethaan

VOORRAADADVIES

Verwijder het zand dat aan je stick blijft kleven.

TESTS

Onze sticks worden getest in het lab en in de praktijk, door onze vaste groep testers, in echte spelomstandigheden.

Goedgekeurd door

Jill Boon, speelster bij de Belgian Red Panthers, onze technische partner.

AFBEELDINGEN

Veldhockeystick voor ervaren volwassenen mid bow 50% carbon FH500 geel
Veldhockeystick voor ervaren volwassenen mid bow 50% carbon FH500 geel
Veldhockeystick voor ervaren volwassenen mid bow 50% carbon FH500 geel

GEBRUIKERSBEOORDELINGEN

Loading

Vraag & Antwoord