Verstevigd neopreen duikpak voor heren SCD 540 3 mm

€10000
8485075

Duikpak van 3 mm met verstevigingen op de rug en onderrug om comfortabeler je duikfles te dragen, ideaal voor halfgevorderde duikers, voor warm water.

Duikpak van 3 mm met verstevigingen op de rug en schouders om comfortabeler je duikfles te dragen! Duikpak geschikt voor warm water. Comfortabel. Gemakkelijk aan te trekken.

Vraag & Antwoord
Kleur: Donkerblauw / Diepzeeblauw
Maat: maatwijzer

PRODUCTVOORDELEN

Thermische isolatie

Thermische isolatie

Fullsuit van 3 mm, waterdichte naden (GBS) en glad aan de uiteinden.

Draaggemak

Draaggemak

Verstevigd op de schouders en onderrug, comfortabeler om je fles te dragen.

Bewegingsvrijheid

Bewegingsvrijheid

Stretch neopreen en aansluitend model zonder naden onder de oksels.

Gemakkelijk aan en uit

Gemakkelijk aan en uit

Eéndelig duikpak met rits op de rug.

Sterk

Sterk

Verstevigde print op de knieën voor meer slijtvastheid.

TECHNISCHE INFORMATIE

Details over de warmte-isolatie

Een fullsuit van 3 mm met rugsluiting. Waterdichte naden dankzij de gelijmd-genaaide assemblage van het type GBS (glued and blind stitched). Eens het dunne laagje water (dat binnengekomen is via de rits) tussen je lichaam en de wetsuit zit, is er geen watercirculatie meer. Het is dat waterlaagje dat voor de thermische isolatie zorgt.
Opgerolde gladde boorden aan polsen en enkels om maximaal af te dichten.

Gelijmd-genaaide assemblage - GBS

De naden van het pak zijn waterdicht dankzij de GBS-methode (glued and blind stitched): het neopreen wordt eerst gelijmd en vervolgens nog eens gestikt voor extra sterkte (de naald doorboort het neopreen niet volledig zodat er geen water kan binnendringen).

Comfortabeler je duikuitrusting dragen

Duikpak speciaal ontwikkeld om comfortabeler je trimvest en duikfles te dragen.
Op strategische plaatsen werden neopreen verstevigingen aangebracht. Een extra laag van 5 mm neopreen op de schouders, schouderbladen en onderrug doet dienst als een kussentje.
Karabijnhaak bovenaan de dij om accessoires vast te maken.

Details over de warmte-isolatie en verstevigingen

Met verstevigde print op de knieën voor meer slijtvastheid. Print op de delen die onderhevig zijn aan schuren van het trimvest (schouders en onderaan de rug). Hierdoor blijft het trimvest ook beter zitten en verschuift het niet opzij.

Bewegingsvrijheid / Aantrekken

Fullsuit met zijpanden en uiteinden in stretch neopreen (erg soepel en elastisch neopreen) zodat het pak zich perfect aan elk figuurtype aanpast.
De randen aan benen en armen zijn ook in stretch neopreen zodat het pak gemakkelijker aan te trekken is.
Geen naden onder de oksels zodat je de armen gemakkelijker kunt bewegen.

Waarom een duikpak van 3 mm dragen?

Zelfs warm water koelt je lichaam af (25 keer sneller dan lucht). Met een dunne wetsuit van 3 mm kun je die afkoeling beperken om langer te genieten van het duiken. Met een fullsuit ben je trouwens quasi volledig beschermd tegen schadelijke uv-stralen en tegen het onderwatermilieu (koralen enz.).

Thermische beschermklasse

Dit duikpak biedt een thermische bescherming die werd getest door het onafhankelijke instituut INPP (Marseille, Frankrijk), dat bevestigde dat het duikpak voldoet aan de geldende norm (NF EN 14225-1:2017).
Dit pak is goedgekeurd voor water warmer dan 25 °C.

Wat is een wetsuit voor duiken?

Dit type duikpak komt het vaakst voor. De bedoeling ervan is niet om het water buiten te houden, maar veeleer vast te houden zodat je lichaam warm blijft doordat een warmtebuffer wordt gecreëerd tussen je lichaam en de omgeving.
De pakken zijn vervaardigd van neopreen — een rubberpolymeer gevuld met luchtbellen — en verkrijgbaar in diktes van 0,5 tot 7 mm.
Hierdoor zijn het uitstekende duikpakken, omdat ze soepel en aanpasbaar zijn.

Slimme tips om je duikpak aan te trekken:

Stop je voet in een plastic tasje. Stop vervolgens je been in het pak ... en je voet zal nergens vasthaken! Om het pak aan te passen, even vragen aan iemand anders om in de mouw te blazen vanaf de pols. Door de ingeblazen lucht komt het neopreen onmiddellijk los van je huid. Nu kun je het pak gemakkelijk perfect afstellen zodat het helemaal goed zit.

Tips om je duikpak te onderhouden

1) Laat je pak na elk gebruik goed weken in wat helder water, zowel de binnen- als de buitenkant. 2) Ontsmet met een antibacterieel product. 3) Goed uitspoelen met helder water. 4) Laten drogen op een brede kleerhanger, in de schaduw en op een goed verluchte plaats. Opgelet voor de zon, want die kan de textiel delen van het pak verkleuren. De ritssluitingen kun je schoonmaken met een tandenborstel en inwrijven met een aangepast smeermiddel, type siliconenvet.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Schuimplastic 100% Neopreen Voering 100% Polyamide

VOORRAADADVIES

Laat je pak drogen uit de zon en uit de buurt van warmtebronnen. Hang je pak op een kleerhanger om het op te bergen, zodat het zijn vorm behoudt en om het neopreen te ontzien.

GEBRUIKSAANWIJZING

Ook geschikt voor zwemmen of boardsporten

TESTS

Ontworpen en getest door onze technische partner in Hendaye (Frankrijk) om de warmte-isolatie goed te keuren.

ONDERHOUDSADVIES

Handwas

Handwas

Niet bleken

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet strijken

Niet droogreinigen

Niet droogreinigen

Handleiding

Voor meer info, raadpleeg de handleiding De handleiding

Vergelijkbare producten

Vraag & Antwoord