Soortgelijke producten
Voetbal Danone Nations Cup maat 5 wit
Voetbal Danone Nations Cup maat 5 wit
Voetbal Danone Nations Cup maat 5 wit
Voetbal Danone Nations Cup maat 5 wit
Voetbal Danone Nations Cup maat 5 wit
Voetbal Danone Nations Cup maat 5 wit
Voetbal Danone Nations Cup maat 5 wit
Voetbal Danone Nations Cup maat 5 wit

Voetbal Danone Nations Cup maat 5 wit

€1000

Deze replica van de officiële bal van de Danone Nations Cup U12 is ideaal voor beginnende voetballers én steunt het drinkwaterproject.

Onze productontwikkelaars selecteerden voor deze voetbal een stevig buitenmateriaal met optimale stuiterkwaliteit, en bovendien steun je er een project mee.

Vraag & Antwoord
Maat: maatwijzer
5
Levering aan huis of afhalen in de winkel
Beschikbaar
Controleer de voorraad van dit artikel in je winkel

PRODUCTVOORDELEN

Levensduur

Bestand tegen 2500 trappen van 50 km/u tegen een hellend vlak.

Duurzame spanning

Rubberen binnenbal.

Rebound

32 panelen met 2 lamineerlagen en een rubberen binnenbal.

TECHNISCHE INFORMATIE

REPLICA VAN DE OFFICIËLE BAL VAN DE DANONE NATIONS CUP.

Met de officiële bal van de Danone Nations Cup, het grootste voetbaltoernooi ter wereld voor tien- tot twaalfjarigen, kan je niet alleen je passie voor voetbal delen, maar ook kinderen toegang geven tot drinkwater. MAAK AL VOETBALLEND HET VERSCHIL.

1 GEKOCHTE BAL = 1 JAAR LANG DRINKWATER

Bijna één school op drie heeft geen toegang tot drinkwater, en dat is oorzaak van grote problemen voor de gezondheid en opleiding van de kinderen. De DANONE NATIONS CUP, KIPSTA en DECATHLON engageren zich bij de NGO WATERING MINDS om scholen in India toegang te geven tot drinkwater. Jij kan het verschil maken: iedere officiële bal van de Danone Nations Cup die wordt gekocht = 1 jaar toegang tot drinkwater voor een kind.

DE DANONE NATIONS CUP

Sinds 2000 wordt de Danone Nations Cup beschouwd als het grootste internationale voetbaltoernooi voor 10- tot 12-jarigen waar kinderen van over de hele wereld aan meedoen en dat wordt gesteund door beroemde peters en meters als Zidane en Ada Hegerberg.
Ieder jaar doen maar liefst zo'n 2 miljoen kinderen mee aan de Danone Nations Cup (DNC). Van de eerste selectierondes tijdens nationale competities tot de wereldfinale kunnen kinderen hun droom waarmaken.

VOOR DE VOETBALLERS EN BURGERS VAN MORGEN

De DNC is meer dan een internationaal voetbaltoernooi, het is een echte levenservaring die van jonge spelertjes wereldburgers maakt en de toegang tot drinkwater, een gezonder leven en ook inclusie, respect en diversiteit bevordert.
Heel wat deelnemers werden profspelers, zoals Alexandre Lacazette, Alberto Moreno, Granit Xhaka, Anthony Lopes, Erik Lamela, Luis Alberto, Rodrigo Bentancur of rijzende sterren als Amine Gouiri, Hannibal Mejbri of Joshua Zirkzee.

DE NGO WATERING MINDS

WATERING MINDS is een Amerikaanse NGO die tot doel heeft een wereld te creëren waarin alle scholieren toegang hebben tot drinkwater.
Hun missie? Duurzame en betaalbare oplossingen vinden om kinderen die dat nodig hebben toegang te bieden tot drinkwater. Water is onmisbaar voor de gezondheid, ontwikkeling, opleiding en dus toekomst van kinderen. En toch kan 1 school op 3 zijn leerlingen geen toegang bieden tot drinkwater, om economische of logistieke redenen.

HOE WERKT HET?

Watering Minds werkt direct samen met lokale partners die al aanwezig zijn in de dorpen en water aan lage prijzen verkopen aan de gemeenschappen. Door te steunen op een bestaand systeem dat werkt, maximaliseert Watering Minds zijn sociale impact.
In elke gemeenschap is een lokale ondernemer verantwoordelijk voor een miniwaterzuiveringsstation. De kinderen hebben toegang tot drinkwater, kunnen voldoende drinken en zijn zo klaar om aan hun toekomst te werken.

ONTWIKKELING

Om er zeker van te zijn dat je bal tegen een stootje kan, onderwierpen we hem aan verschillende kwaliteitstesten in het lab.
En bovendien steun je er een goed doel mee.

EEN UNIEK ONTWERP

Onze designteams wilden deze competitiezin vertalen in de kleuren en prints op deze bal. De iconische kleuren van de Danone Nations Cup vind je terug in de blauwe kleurschakeringen. Elk grafisch element vertegenwoordigt een vlag, wat doet denken aan de landen die deelnemen aan de wedstrijd. En alle vlaggen samen vormen een golf die de link tussen deze bal en de toegang tot drinkwater nog extra onderstreept.

GEWICHT

Tussen 420 en 445 g (maat 5).

OMTREK

Tussen 68,5 en 69,5 cm (maat 5).

BOLRONDHEID

Afwijking van het gemeten gemiddelde: maximaal 2%.
We meten de bolrondheid op 4500 verschillende punten en bekijken de vastgestelde verschillen.
Bij een variatie boven 2% (FIFA-norm) streven onze ingenieurs ernaar om de bolrondheid te verbeteren zodat de bal gelijkmatig opstuit.

MAXIMAAL DRUKVERLIES

We pompen de bal op tot de aanbevolen druk (0,8 bar).
72 uur later mag de bal niet meer dan 15% druk of ongeveer 0,1 bar verloren hebben. Na 72 uur moet de druk dus minstens 0,7 bar bedragen.
Het is dan ook volkomen normaal dat een bal na een aantal dagen druk verliest.

MAXIMALE WATERABSORPTIE

In het laboratorium bootsen we de speelomstandigheden in de regen na. We testen de bal in 2 cm water door hem 250 keer samen te drukken en constant te laten draaien. Aan het einde van de test mag de bal niet meer dan 20% zwaarder zijn, dat is 80 gram voor deze bal in maat 5.

OPSTUIT

Tussen 125 en 155 cm met een maximumverschil van 10 cm tussen de hoogste opstuit en de laagste opstuit per bal. Elke bal wordt 10 keer losgelaten op een stalen plaat vanaf een hoogte van 2 meter.

VORM- EN DRUKVASTHEID

De meest veeleisende test waar we deze bal aan onderwerpen is de traptest in een machine.
Bestand tegen 2500 trappen van 50 km/u tegen een hellend vlak in beton vanaf een afstand van 2,5 m.
Hiermee testen we:
- de algemene staat van de bal: de naden moeten deze test doorstaan
- de omtrek: maximaal 1,5 cm omtrektoename
- de bolrondheid: maximaal 1,5% variatie van de balvorm
- de druk: maximaal 0,1 bar drukvariatie

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Buitenschaal 100% polyvinylchloride (pvc) - bevat geen ftalaten Behuizing 100% Rubber - Natuurlijk rubber (NR) - Droog Voering 100% Polyester

VOORRAADADVIES

Berg de bal na gebruik op in een droge, goed verluchte ruimte.

TESTS

Voldoet aan de strengste eisen van de internationale federaties.

ONDERHOUDSADVIES

De naald bevochtigen.

Vergelijkbare producten

GEBRUIKERSBEOORDELINGEN

Loading

Vraag & Antwoord