Gebruikstips
Maak het zakje open door de twee uiteinden goed bij elkaar te brengen tot ze elkaar raken, zodat het zakje helemaal open is, zoals een diep bord.
Giet 300 ml kokend water bij (tot markering 6) en roer goed om met een lepel, sluit de zipper. Schud het zakje geregeld tijdens de bereiding. Wacht 5 tot 8 minuten, roer nog eens ... en klaar.
Gebruikstips (vervolg)
Je kunt de bovenste helft van het zakje eraf scheuren zodat je eruit kunt eten als uit een kom.
Opgelet, hoe warmer het water, hoe beter de bereiding. Als het water niet kokend was, wacht je beter een paar minuten extra voor je de maaltijd opeet.
Drogen of vriesdrogen?
De meeste van onze voedingswaren zijn gevriesdroogd (met uitzondering van kruiden, rijst en pasta). Dit gaat via een proces van sublimeren (een vaste stof gaat direct over naar gasvormige toestand). Hierdoor behouden de ingrediënten hun volledige voedingswaarde (in tegenstelling tot andere varianten van drogen). En, heel belangrijk, de smaak van de voedingswaren blijft volledig behouden en het gebruik van bewaarmiddelen kan worden beperkt.
Hoe worden de maaltijden bereid?
Ons assortiment vriesdroogmaaltijde is vervaardigd in Frankrijk.
Het rundsvlees (van Franse oorsprong) wordt gedurende 45 minuten tot 1 uur gegaard op lage temperatuur (ongeveer 70°C) en daarna gevriesdroogd. De andere ingrediënten (pasta, aardappelen, ...) worden apart gevriesdroogd.
Daarna worden alle ingrediënten samengevoegd, met de specerijen en kruiden, volgens het recept. Tot slot worden ze in individuele kraftzakjes verpakt.
Gewicht en afmetingen
Gewicht bereid: 425 g
Drooggewicht: 125 g
Afmeting: 17,5 x 18,5 x 5,5 cm
Totaalgewicht: 145 g met zakje