Wandelschoenen voor dames NH150

€2000
Verlaagde prijs voordien: €2500

Onze ontwikkelaars, zelf fervente wandelaars, ontwierpen de schoenen NH150 voor wie regelmatig door de velden of in het bos wandelt bij droog weer.

Deze wandelschoenen zijn milieubewust ontworpen. Ze zijn licht en zitten even comfortabel als gewone sneakers, maar bieden de grip en slipvastheid van een echte wandelschoen.

Vraag & Antwoord
Kleur: Kakibruin / Olijfzwart / Grijs groen
Maat: maatwijzer
ECODESIGN
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3
Media 4
Media 5

PRODUCTVOORDELEN

Schokdemping

Schokdemping

Tussenzool uit EVA | Dik genoeg om de stenen onder je voeten niet te voelen

Grip

Grip

Slipvast en goede grip dankzij zoolmateriaal en -design | Profiel van 4 mm

Ecodesign

Ecodesign

Milieubewust ontwerp (26% van het totale gewicht van de schoen).

Aantrekgemak

Aantrekgemak

Aangepast model & materiaal voor veel vrijheid voor de tenen | Binnenzool 5 mm

Ademend vermogen

Ademend vermogen

Mesh bovenwerk dat je voeten laat ademen | Ademende PU-zool

Hechting

Hechting

Specifiek zooldesign en profiel van 4 mm voor een goede modderafvoer

Bescherming tegen schokken

Bescherming tegen schokken

Steentjesbescherming op de neus van de schoen

Lichtgewicht

Lichtgewicht

Gewicht per schoen in maat 39: 255 g | De lichtste uit het assortiment

TECHNISCHE INFORMATIE

Zolen die niet wegglijden op natuurpaden

Het zoolontwerp is het resultaat van uitvoerig onderzoek in onze laboratoria. De zool heeft een specifieke rubbersamenstelling voor een optimale grip en slipvastheid. Omdat die eigenschappen niet hetzelfde zijn, zoeken we systematisch naar het beste compromis om te lopen over een zachte ondergrond, zoals een bospaadje.

Ontwikkeld voor natuurpaden

Onze wandelschoenen zijn bedoeld voor natuurlijke paden. We kiezen en testen de materialen van de zool en het bovenwerk specifiek voor wandelen op een zachte bodem (zoals bospaden) en harde bodem (zoals rotspaden). Lopen over een verharde weg (asfalt) kan ertoe leiden dat de schoenen sneller verslijten en niet langer comfortabel zitten. Ze zijn niet geschikt voor bergwandelen.

Onze milieu-impact beperken

We kozen voor materialen die beter zijn voor de natuur:
- Bovenwerk, tong en rand, veters en veterlussen, voering van de binnenzool: 100% gerecycleerd polyester
- Verstevigingen: 24% gerecycleerd polyester
- Buitenzool: 30% gerecycleerd rubber
Die nieuwe materialen zijn samen goed voor 26% van het totale gewicht van de schoen.
Materialen recycleren aan het einde van hun levensduur gaat de uitputting van natuurlijke grondstoffen tegen. Het technisch gebruik en de kwaliteit blijft gegarandeerd.

Getest in het lab

In het laboratorium worden nog andere tests gedaan om het volgende te controleren: loskomen van ogen en bandjes, verlijming, giftige stoffen, bestandheid tegen uv-stralen, slijtage van de zool en van de materialen van het bovenwerk, versnelde veroudering. Dankzij die tests kunnen we de kwaliteit van onze producten verbeteren en voorkomen dat je wandelschoenen voortijdig slijten.

Hoe kies je de juiste maat wandelschoenen?

Pas beide schoenen, rechtopstaand en met de sokken die je draagt om te wandelen. Pas indien nodig verschillende modellen en maten. Twee punten waar je op moet letten:
- zit je hiel goed vast
- stoten je tenen niet tegen de schoen als je naar beneden gaat
De schoenen mogen nergens knellen als je ze past. Wandel gerust even rond in de winkel. Vertrek niet op een lange tocht met nieuwe schoenen, maar loop ze eerst in.

Hoe kies je de juiste maat wandelsokken?

Draag sokken in de juiste maat om te voorkomen dat ze gaan rimpelen in je schoen: sokken die te groot zijn zorgen voor een opgepropt gevoel, te kleine sokken hebben de neiging dieper in je schoen te schuiven.

De combinatie schoen/sok is belangrijk

Tijdens wandelingen kun je blaren krijgen om verschillende redenen: wrijving, een plooi in de sok, vocht, sokken die te klein of te groot zijn ... Het is dus belangrijk dat je sokken de juiste maat hebben en dat ze in een materiaal zijn dat is aangepast aan je wandelschoenen.

Hoe kies je het juiste materiaal van wandelsokken?

Tijdens het wandelen moet je vochtigheid zo goed mogelijk onder controle houden: het is vaak onvermijdelijk dat je gaat transpireren. Dit is een ademende schoen: de NH150 voert het transpiratievocht weg van je voeten. Je moet dus lichte sokken dragen die eveneens ademend zijn.

Welke sokken zijn geschikt voor in de schoenen NH150?

We raden aan om er de sokken NH100 mid in te dragen: die bevatten katoen, dat vocht absorbeert, en hebben badstof aan de voetzool om het vocht af te voeren van de voet. Ze komen ook hoog genoeg om je enkel te beschermen tegen wrijving van de schoen. Een uitstekende combinatie om blaren te voorkomen.

Garantie

Op onze wandelschoenen krijg je 2 jaar garantie.
Ons engagement? We ontwikkelen voor jou een duurzaam product dat je tijdens elke wandeling in de natuur kunt dragen. Want we houden het meest van dingen met een verhaal, dingen die al heel wat hebben meegemaakt en nog veel zullen beleven!

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Zool van 50% EVA, 50% Rubber Buitenkant van 60% Polyurethaan, 40% Gerecyleerd polyester Binnenkant van 100% Gerecyleerd polyester

VOORRAADADVIES

We raden je aan om de schoenen op te bergen op een geventileerde plek, beschermd tegen licht en vocht.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet aan te raden voor wandelen in de regen, bergen of op asfalt

TESTS

Quechua bedenkt en ontwikkelt zijn producten in zijn uitvalsbasis aan de voet van de Mont Blanc, in Frankrijk. Die worden vervolgens getest in de praktijk door wandelaars, om ze te controleren op comfort en stevigheid. De bossen van Fontainebleau, of in Bretagne bijvoorbeeld. We zoeken zoveel mogelijk wandelpaden op, bij elk soort weer. Tijdens die momenten overleggen we met onze testers, hun feedback en input is voor ons immers van onschatbare waarde!

Goedgekeurd door

Deze schoenen werden getest en goedgekeurd in april 2019, door een groep testpersonen op een wandeltocht vanaf de voet van de Cascade d'Arpenaz in de Franse Haute-Savoie.

Vergelijkbare producten

AFBEELDINGEN

Wandelschoenen voor dames NH150
Wandelschoenen voor dames NH150
Wandelschoenen voor dames NH150

Vraag & Antwoord