Grip van de zool
Een zoolontwerp dat het resultaat is van uitvoerig onderzoek in onze laboratoria, gekoppeld aan een speciale rubbersamenstelling voor een optimale grip en slipvastheid. Bij wandelen over drassig terrein zijn de behoeften anders dan bij wandelen over droog terrein en daarom zoeken we telkens naar het beste compromis.
Tips bij het kopen
Laat je kind goed rechtop staan wanneer het de schoenen past, met wandelkousen aan. Er zijn twee punten waar je op moet letten als het om comfort gaat: zit de hiel goed vast en hoe voelt het aan je tenen wanneer je naar beneden gaat. De schoenen mogen nergens knellen bij het passen. Laat je kind er even mee rondlopen. Let erop dat je kind de schoenen eerst inloopt alvorens er een lange tocht mee te maken.
Print de voetmeter op onze website af zodat je de maat kunt controleren.
Welke maat kiezen?
Wandelschoenen mag je gerust een maat groter nemen dan je gewone schoenmaat; zo voorkom je dat bij afdalingen je tenen tegen de voorkant van de schoen stoten en wandel je dus een stuk comfortabeler. Een tip: knip je nagels kort en controleer voor elke afdaling of je veters goed aangetrokken zijn, zodat je voeten niet naar voren kunnen glijden in je schoenen.
Test op het terrein
Al onze schoenen worden getest op hun instap- en draagcomfort, door een panel van representatieve testers, in echte omstandigheden. Tijdens onze 'test missions' werkt de productmanager samen met mensen die niet aan Quechua gebonden zijn om de artikelen te testen, te verbeteren en goed te keuren.
Laboratoriumtest
In het laboratorium worden nog andere testen gedaan om het volgende te controleren: loskomen van ogen en riemen, verlijming, giftige stoffen, bestandheid tegen uv-stralen, slijtage van de zool en van de materialen van het bovenwerk, versnelde veroudering.