Wandelstok ergonomisch A300 groen

€1300

Deze wandelstok, een mooi staaltje van innoverend vernuft van onze ontwikkelaars, zorgt voor je veiligheid en comfort bij wandelingen op grillig terrein.

Wandelen heruitgevonden! Omdat je de stok vastneemt net zoals een klassieke wandelstok, is comfort verzekerd. En het pushpin-verstelsysteem is supereenvoudig.

Vraag & Antwoord

Kleur:

Donker olijfgroen

PRODUCTVOORDELEN

Ergonomische greep

Bovenaan (klassieke wandelstok). Stok in één lijn met de arm, pols niet belast

Instelbaar

Supereenvoudig én uiterst betrouwbaar pushpin-systeem. 90/95/100/105/110 cm

Gewicht

240 g/stok

Compactheid

3 uitschuifbare delen. Lengte opgevouwen: 58 cm. Breedte opgevouwen: ~ 12x5 cm.

Sterk

Aluminium 6061-T6. Grote buisdiameter 20/18/16 mm. Wolfraam punt

Compatibiliteit

Geleverd met zomerteller en verwisselbare dop.

AFBEELDINGEN

Wandelstok ergonomisch A300 groen
Wandelstok ergonomisch A300 groen
Wandelstok ergonomisch A300 groen

TECHNISCHE INFORMATIE

Het verhaal achter de ontwikkeling...

Volledig ontwikkeld en gekeurd in eigen beheer.
Dit model bouwt voort op de A200. De pushpin-verstelling en de oversized buizen zijn behouden.
Waarom een wandelstok bovenaan vastnemen? We merkten dat de gebruikelijke greep niet iedereen beviel, vooral dan bij langere tochten. Daarom bedachten we voor deze stok een wat apart ontwerp, waardoor je pols niet de hele tijd geplooid is en de belasting beter gespreid wordt over je arm, omdat die één mooie lijn vormt met de stok.

Hoe verstel je je stokken op de juiste lengte?

Verstellen doe je anders dan bij de gebruikelijke modellen: je arm moet naast je lichaam nagenoeg gestrekt of lichtjes gebogen zijn. Hij is dus wat korter dan een klassieke stok.
Om de lengte af te stellen: duw de pin in het gaatje en verschuif de buis tot de pin aan het gewenste gaatje komt. Gebruik de lijnmarkering op de onderste buis om de pin mooi uit te lijnen.
Ga nooit verder dan de STOP-lijn, om te voorkomen dat de stok breekt.

Gebruiksadvies

Deze wandelstokken zijn gemaakt om je te helpen je evenwicht te bewaren, je voort te stuwen en de inspanningen tussen armen en benen te verdelen.
Voor de veiligheid moet je regelmatig, en altijd voor je vertrekt, nagaan of je stok wel goed is vastgedraaid, door er een paar keer stevig op te steunen.
Leg de stok niet op je rugzak tijdens een onweer.

Onderhoudsadvies

Door je stokken goed te onderhouden, behouden ze hun goede werking en blijven ze langer intact.
Als er water in de stok is gelopen, raden we aan de delen na gebruik even uiteen te halen en alles goed te laten drogen. Verwijder eventueel stof- en modderresten met wat water of een borstel.
Zodra alles mooi droog is, kan je de delen weer in elkaar schuiven. Je gebruikt beter geen olie of vet.

Waarom verkopen we onze stokken per stuk?

Bij Decathlon hebben we beslist om onze wandelstokken per stuk te verkopen. Enerzijds omwille van het gebruik. Sommige mensen gebruiken het liefst één wandelstok. Dan willen we ze niet verplichten om er twee te kopen.
Anderzijds kan het gebeuren dat één wandelstok van een paar stokken stuk gaat en dan kan je die eenvoudig vervangen zonder dat je een hele nieuwe set moet kopen.

Apart verkochte accessoires voor dit model

Soft doppen: ref. 8503858
Zomertellers: ref. 8503854
Wintertellers: ref. 8503857
Extra punt (verkrijgbaar in de loop van 2020): ref. 8577675

Garantie

2 jaar

VIDEO

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

As 100% Aluminium handvat 90% Polypropyleen, 10% Styreen Ethyleen Butadieen Styreen

VOORRAADADVIES

Bewaar de stokken met de verstelsystemen los, zodat die niet voordurend onder spanning staan en hun goede werking behouden. Bewaar je wandelstokken op een droge plaats.

TESTS

Om onze normen te halen, hebben we de belasting van elke stok gemeten in de zwaarste omstandigheden. Bij de ontwikkeling ondergaat elk model een hele rist tests in ons lab, waarbij die belasting (samendrukken, doorbuigen op drie punten enz.) wordt gesimuleerd en opgevoerd, tot de stok breekt. We testen alle onderdelen ook afzonderlijk (spankracht, breekbestendigheid enz.). Tot slot worden die tests ook geregeld herhaald in de productiefase, om een onberispelijke kwaliteit te garanderen.

Goedgekeurd door

Onze testers op het terrein. Naast tests in ons lab ziet Theo, onze testingenieur, erop toe dat elk model eveneens onze gestandaardiseerde praktijktests doorstaat. Op die manier controleren we elk model op aspecten zoals comfort, verstelgemak, trillingen enz. En ook de duurzaamheid wordt gecontroleerd aan de hand van een duurzaamheidstest, in sommige gevallen over maar liefst 500 km.

GEBRUIKERSBEOORDELINGEN

Loading

Vraag & Antwoord

Vergelijkbare producten