Wandelstok voor trekking uiterst compact MT500 zwart per stuk

€3500

Deze wandelstok, een mooi staaltje van innoverend vernuft van onze ontwikkelaars, begeleidt je op al je lange tochten.

Vertrek je voor een wandeling of trektocht en wil je een wandelstok die je gemakkelijk kan meenemen en waar je steeds op kan rekenen? Dit model is het meest compacte en stevigste van ons assortiment.

Vraag & Antwoord
Kleur: ZWART / Staalgrijs

PRODUCTVOORDELEN

Ergonomische greep

Lange 3D-greep in schuim. Lange en zachte knop. Zachte polslus.

Instelbaar

Externe blokkering. Precies en snel verstellen. 110 - 130 cm. Opgevouwen: 36 cm

Gewicht

275 g / stok

Compactheid

Opvouwbaar, 5 delen. Lengte opgevouwen: 36 cm. Breedte opgevouwen: ~ 6 x 6 cm.

Sterk

Aluminium 7075-T6. Grote buisdiameter 20/18/16/16/16 mm. Wolfraam punt

Compatibiliteit

Geleverd met: afneembare en omwisselbare zomerteller + dop

TECHNISCHE INFORMATIE

Het verhaal achter de ontwikkeling...

Volledig in eigen beheer ontwikkeld en getest, aan de voet van de Mont Blanc, samen met fervente en veeleisende trekkers tijdens mythische tochten: Tour du Mont Blanc, Atlasgebergte in Marokko, rond Tenerife.
De duurzaamheid van de wandelstok werd ook goedgekeurd tijdens een testmissie van 550 km op de Canarische Eilanden en in de Pyreneeën (GR10).

Waarom hebben we in het bijzonder gelet op de duurzaamheid?

Je maakt wandeltochten om te genieten van de rust en de natuur, waardoor je soms ver van de beschaafde wereld bent. Bovendien loop je dagen na elkaar met een rugzak. Je moet er dus op kunnen rekenen dat je wandelstok stevig is.
Daarom kozen we voor oversized buizen van superieur aluminium. Op de plaats van de pushpin brachten we aan de binnenkant een versteviging aan. Hierdoor is dit model stok belastbaar tot 560 N (~56 kg), dat hebben we uitgetest (druk uitgeoefend in de lengteas van de stok).

Waarom hebben we ervoor gezorgd dat de stokken compact zijn?

Soms moet je het openbaar vervoer of een vliegtuig nemen om naar het vertrekpunt van je tocht te gaan. Bovendien moet je behoorlijk wat spullen meenemen in je rugzak. Het is dus gewoon handiger wanneer je stokken niet te veel plek innemen. Opgevouwen passen deze stokken in een zijzak van je trekrugzak.

Hoe ontwierpen we de greep?

We gaven de voorkeur aan EVA-schuim, een zacht materiaal dat de transpiratie goed reguleert en uiterst bestand is tegen scheuren.
Onder de greep brachten we een lange grip aan zodat je de stok ook lager kan vastpakken als je bergop of bergaf loopt.
De knop is de comfortabelste uit het assortiment, door zijn lange, afgeronde vorm en zacht materiaal. Hij ligt heel goed in de hand.
Tot slot maakten we een polslus die niet te dik is en weinig naden heeft om blaren te vermijden.

Meer details over de buizen ...

De onderste buis kreeg een speciale behandeling, shot-blasting genoemd (gritstralen). Dat is een mechanische oppervlaktebehandeling waardoor verzinken niet nodig is, dat is beter voor het milieu. Het beïnvloedt op geen enkele manier de sterkte van de stok. Het aluminium krijgt een korrelig oppervlak en behoudt zijn natuurlijke kleur. Ook zullen (onvermijdelijke) krassen minder zichtbaar zijn.
De vier andere buizen worden nog steeds verzinkt omdat ze glad moeten zijn om soepel te kunnen glijden.

Hoe verstel je je stokken op de juiste lengte?

De onderarm van de arm waarmee je de stok vasthoudt, moet een rechte hoek vormen met je lichaam.
Gebruik van de stok: schuif de stok eerst open tot je de klik hoort van de push-pin. Zie de handleiding die aan de stok is vastgemaakt.
Om de lengte af te stellen: open de hendel van het externe blokkeermechanisme, verschuif de buis op de gewenste lengte en sluit de hendel terug. Ga nooit verder dan de STOP-lijn, om te voorkomen dat de stok breekt.

Gebruiksadvies

Deze wandelstokken zijn gemaakt om je te helpen je evenwicht te bewaren, je voort te stuwen en de inspanningen tussen armen en benen te verdelen.
Voor de veiligheid moet je regelmatig, en altijd voor je vertrekt, nagaan of je stok wel goed is vastgedraaid, door er een paar keer stevig op te steunen.
Lijkt de stok in te schuiven, dan moet de knop van het blokkeersysteem bijgeregeld worden. Open de hendel en draai de knop een kwart- of halve slag.
Niet op je rugzak leggen tijdens een onweer.

Onderhoudsadvies

Door je stokken goed te onderhouden, behouden ze hun goede werking en blijven ze langer intact.
Als er water in de stok is gelopen, raden we aan de delen na gebruik even uiteen te halen en alles goed te laten drogen. Verwijder eventuele stof- en modderresten met wat water, of borstel af met een zachte borstel.
Zodra alles mooi droog is, kan je de delen weer in elkaar schuiven. Je gebruikt beter geen olie of vet.

Waarom verkocht per stuk?

Bij Decathlon hebben we beslist om onze wandelstokken per stuk te verkopen. Enerzijds omwille van het gebruik. Sommige mensen gebruiken het liefst één wandelstok. Dan willen we ze niet verplichten om er twee te kopen.
Anderzijds kan het gebeuren dat één wandelstok van een paar stokken stuk gaat en dan kan je die eenvoudig vervangen zonder dat je een hele nieuwe set moet kopen.

Apart verkochte accessoires voor dit model

Soft doppen: ref. 8503858
Zomertellers: ref. 8503854
Wintertellers: ref. 8503857
Extra punt (verkrijgbaar in de loop van 2020): ref. 8577676

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

As 100% Aluminium handvat 100% EVA

VOORRAADADVIES

Bewaar de stokken met de verstelsystemen los, zodat die niet voortdurend onder spanning staan en hun goede werking behouden. Bewaar je wandelstokken op een droge plaats.

TESTS

Om onze normen te halen, hebben we de belasting van elke stok gemeten in de zwaarste omstandigheden. Bij de ontwikkeling ondergaat elk model een hele rist tests in ons lab, waarbij die belasting (samendrukken, doorbuigen op drie punten enz.) wordt uitgeoefend tot de stok breekt. We testen alle onderdelen ook afzonderlijk (spankracht, breekbestendigheid enz.). Tot slot worden die tests ook geregeld herhaald in de productiefase, om een onberispelijke kwaliteit te garanderen.

Goedgekeurd door

Onze testers op het terrein. Naast tests in ons lab ziet Theo, onze testingenieur, erop toe dat elk model eveneens onze gestandaardiseerde praktijktests doorstaat. Op die manier controleren we elk model op aspecten zoals comfort, verstelgemak, trillingen enz. En ook de duurzaamheid wordt gecontroleerd aan de hand van een duurzaamheidstest, in sommige gevallen over maar liefst 550 GR10km.

Vergelijkbare producten

AFBEELDINGEN

Wandelstok voor trekking uiterst compact MT500 zwart per stuk
Wandelstok voor trekking uiterst compact MT500 zwart per stuk
Wandelstok voor trekking uiterst compact MT500 zwart per stuk
Wandelstok voor trekking uiterst compact MT500 zwart per stuk
Wandelstok voor trekking uiterst compact MT500 zwart per stuk
Wandelstok voor trekking uiterst compact MT500 zwart per stuk
Wandelstok voor trekking uiterst compact MT500 zwart per stuk

VIDEO

GEBRUIKERSBEOORDELINGEN

Loading

Vraag & Antwoord