Soortgelijke producten
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3
Media 4
Media 5
Media 6
Media 7
Media 8

WARME DONSJAS VOOR SKIËN DAMES 900 WARM BORDEAUX

€17000

Houd je het graag warm? Dankzij de donsvulling en het membraan is deze jas tegelijk warm en waterdicht, om in alle weer prestaties neer te zetten op de pistes.

Deze ski-jas is niet alleen warm, maar ook voorzien van thermogelaste naden voor een optimale waterdichtheid. De ventilatieritsen zorgen ook voor het nodige ademende vermogen.

Vraag & Antwoord
Kleur: BORDEAUX
Maat: maatwijzer

PRODUCTVOORDELEN

Waterdichtheid

UITSTEKEND: membraan van 10.000 mm, naden en voornaamste ritsen waterdicht.

Warmte

75% dons/25% veertjes, wattering op de schouders. Mouwboordjes.

Ademend vermogen

UITSTEKEND: ademende stof, ventilatieritsen, ademend rugpand.

Afparelend vermogen

Waterafstotend aan de buitenkant, zo zuigt de stof zich niet vol water.

Instelbaar

Verstelbare capuchon, regelbare taille en mouwboorden, sneeuwvanger.

zakken

4 zakken: 2 steekzakken, 1 skipaszak en 1 binnenzak. Skibrilzak.

Pascomfort

Warme en zachte opstaande kraag, voor bescherming en comfort.

Gebruiksgemak

Afneembare capuchon.

TECHNISCHE INFORMATIE

Welke vulling maakt deze jas warm?

De vulling uit dons en donsveertjes, bekend om hun sterk isolerende eigenschappen, staat garant voor een uitstekende verhouding tussen gewicht, warmte en samendrukbaarheid. Een slimme combinatie van het donsgewicht en het vulvermogen van de jas zorgt voor de nodige warmte. Zo wordt de lucht ingekapseld en vormt zich een isolerend laagje. (vulling uit 75% dons en 25% veertjes op de romp, gerecycleerde wattering van 200 g/m² op de schouders).

Welke onderdelen, naast de vulling, houden je warm?

Naast de vulling van je jas zorgen ook de nauwsluitende mouwboorden, de sneeuwvanger, de waterdichte ritsen, de opstaande kraag en de verstelbare capuchon ervoor dat warme lucht niet weg kan en koude lucht niet binnen kan.

Wat is een membraan en waarvoor dient het?

Een membraan is een erg dunne stof die aan de binnenkant van de buitenstof wordt aangebracht. De waterabsorberende stof houdt het water tegen dat van buiten komt en voert ook de transpiratiedampen af die je lichaam produceert. Om warm en droog te blijven is dit membraan onontbeerlijk.

Hoe meten we de waterdichtheid van onze jassen?

De mate waarin een stof bestand is tegen waterdruk, wordt uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de ISO-norm 811). Hoe hoger die druk, hoe beter de stof waterdicht is. Een stof met een waterdichtheid van 10.000 mm weerstaat dus aan een druk van 10.000 mm.

Welke onderdelen van je jas beschermen bij slecht weer?

Om de elementen (regen, sneeuw, wind ...) te trotseren, werd de jas 900 ontworpen met een stof en een assemblage die water resoluut buiten houden en ervoor zorgen dat wind er nauwelijks doorheen kan. Om de waterdichtheid te valideren, hielden we de jas onder een speciale douche die de omstandigheden nabootst waarmee een skiër te maken kan krijgen. Ook hebben we de waterdichtheid getest tijdens het skiën, in verschillende weersomstandigheden en een paar dagen na elkaar.

Waarom is mijn jas waterafstotend?

Wanneer een stof waterafstotend is, wil dat zeggen dat druppels zo van het oppervlak glijden. Deze jas is gemaakt uit waterafstotende stoffen, zodat hij je langer beschermt tegen regen en sneeuw. Een kledingstuk wordt waterafstotend door de buitenkant te behandelen. Die waterafstotendheid neemt wel geleidelijk af naarmate je het kledingstuk gebruikt.

Hoe herstel je het waterafstotend vermogen van je jas?

Je kunt je kleding opnieuw waterafstotend maken. Dat kan aan de hand van een waterdichtmakende impregneerspray (bij ons te koop). Vernevel het product gelijkmatig over het hele kledingstuk, en laat het vervolgens 10 tot 12 uur drogen.

Wat betekent het "ademend vermogen" van een jas?

Het gaat om een product dat transpiratiedamp bij inspanningen goed doorlaat. Het ademend vermogen van een stof wordt bepaald aan de hand van de waterdampdoorlatendheid of RET (test volgens de ISO-norm 11092). Hoe lager de RET-waarde, hoe beter de stof ademt. De jas 900 heeft een RET van 12. Het zijn evenwel de technische oplossingen (zoals ritsen, verluchtingen, mesh) van Wed'ze die ervoor zorgen dat er zich binnenin minder condens vormt, voor een maximaal ademend vermogen.

Welk model heeft deze jas?

Regular fit. Deze jas valt recht, de kanten blijven parallel hangen zonder dat ze de vorm van je bovenlichaam volgen. Dankzij het ruime model kan je onder deze jas perfect een technische base- en midlayer aantrekken.

Hoe blijf je warm op de pistes?

Om warm en droog te blijven, volg je gewoon het laagjessysteem:
Laag 1 of baselayer, om droog te blijven.
Laag 2 of midlayer, om de warmte vast te houden.
Laag 3 of beschermlaag, om je te beschermen bij slecht weer.
Omdat de 900 Warm bijzonder warm is, raden we je aan er enkel bij barre koude een midlayer onder aan te trekken.

Hoe wordt verhinderd dat er sneeuw binnendringt wanneer ik val?

Een sneeuwvanger is een bescherming in de taille die wordt vastgezet met drukknopen onderaan de ski-jas. In combinatie met aanspanbare mouwboorden zorgt een sneeuwvanger er zo voor dat sneeuw en koude lucht geen kans krijgen, zeker niet tijdens een val.

Hoe je jas wassen?

* Sluit alle ritsen
* Keer binnenstebuiten
* Was in de machine op 30°, op een programma voor fijne was, met weinig wasmiddel en zonder wasverzachter.
Belangrijk: laat heel zacht zwieren (minder dan 800 tpm): bij te krachtig zwieren kunnen de veertjes gaan samenklitten, en dan krijg je ze heel moeilijk weer los van elkaar.
* Stop 2 schone en liefst witte tennisballen mee bij je wasgoed.
* Laat twee of drie keer spoelen om zeker alle wasmiddelresten te verwijderen.

Hoe je jas drogen?

In de droger (aanbevolen)
* Een licht programma of een programma voor kwetsbare stoffen.
* Droog in meerdere, lange cycli, zodat je kledingstuk helemaal droogt wordt.
* Klop het dons op tussen 2 cycli om het samengeklitte dons los te werken.
Als je geen droogtrommel hebt, duurt het lang voordat de jas droog is. (1 tot 2 weken plat drogen op een droge plaats). Klop de jas regelmatig op, om te vermijden dat het dons samenklit (minstens 4/5 keer).

Waar komen de gebruikte veren vandaan?

Dankzij ons traceringssysteem kunnen we garanderen dat de herkomst van ons dons in overeenstemming is met onze normen voor verantwoorde materialen. Onze leveranciers verbinden zich ertoe uitsluitend dons te gebruiken van eenden die worden gekweekt voor het vlees en die worden geplukt na het slachten.
http://developpement-durable.decathlon.com/faq/

Een score om de milieu-impact van artikelen te vergelijken

De milieu-impact van dit artikel wordt berekend voor de hele levenscyclus ervan en met verschillende indicatoren. Vervolgens krijgt het een algemene score van A tot E, zodat je in een vergelijking tussen gelijkaardige artikelen (T-shirts, broeken, rugzakken enz.) de modellen met de beste milieuprestatie het snelst herkent.
Voor meer informatie: http://sustainability.decathlon.com/

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Hoofdstof 100% Polyester Hoofdvoering 100% Polyester Tweede voering 87% Polyester, 13% Elastaan Voering 100% Polyamide Garnering 75% Grijze eendendons, 25% Grijze eendenveren Membraan 100% Polyurethaan

VOORRAADADVIES

Bij voorkeur ophangen op een kleerhanger en plooien vermijden, die kunnen de waterdichtheid van de stoffen aantasten. Altijd eerst goed laten drogen, dan pas opbergen op een droge en verluchte plaats.

TESTS

Alle producten van Wed'ze worden bedacht, getekend en ontworpen in de vallei van de Mont Blanc. Vervolgens worden ze getest in omstandigheden die identiek zijn aan de echte gebruiksomstandigheden (bij sneeuwval, in de kou, in poedersneeuw ...). Daarbij gaan onze ontwerpteams na of het product dat ze ontwikkelden perfect geschikt is voor het beoogde gebruik.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - zacht

Niet bleken

Drogen op lage temperatuur

Niet strijken

Niet droogreinigen

Vergelijkbare producten

AFBEELDINGEN

WARME DONSJAS VOOR SKIËN DAMES 900 WARM BORDEAUX
WARME DONSJAS VOOR SKIËN DAMES 900 WARM BORDEAUX
WARME DONSJAS VOOR SKIËN DAMES 900 WARM BORDEAUX
WARME DONSJAS VOOR SKIËN DAMES 900 WARM BORDEAUX
WARME DONSJAS VOOR SKIËN DAMES 900 WARM BORDEAUX
WARME DONSJAS VOOR SKIËN DAMES 900 WARM BORDEAUX
WARME DONSJAS VOOR SKIËN DAMES 900 WARM BORDEAUX
WARME DONSJAS VOOR SKIËN DAMES 900 WARM BORDEAUX
WARME DONSJAS VOOR SKIËN DAMES 900 WARM BORDEAUX
WARME DONSJAS VOOR SKIËN DAMES 900 WARM BORDEAUX

Vraag & Antwoord