Warme en waterdichte leren wandelschoenen voor kinderen SH100 WARM maat 35-38

€3500

Onze productontwikkelaars gingen met deze schoen een uitdaging aan: dé wandelschoen voor de winter maken die tegelijk perfect geschikt is voor de stad.

Een heel warme, waterdichte en duurzame schoen. Het bovenwerk in leer en de afwerking geven deze schoen een urban look terwijl hij toch alle technische kenmerken heeft van een wandelschoen.

Vraag & Antwoord
Kleur: Kaneel / Carbongrijs
Maat: maatwijzer
ECODESIGN
Soortgelijke producten
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3
Media 4

PRODUCTVOORDELEN

Warmte

Warmte

Comforttemperatuur: -4°C Limiettemperatuur: -13,5°C

Waterdichtheid

Waterdichtheid

Waterdicht en ademend membraan om de voeten droog te houden.

Grip

Grip

SNOWCONTACT-technologie: optimale grip/slipvastheid op sneeuw.

Positiebehoud product

Positiebehoud product

Halfhoge schoen die goed aan te passen is en goed blijft zitten.

Ecodesign

Ecodesign

Buitenzool met 30% gerecycled rubber Voering geverfd in een spinbad

TECHNISCHE INFORMATIE

Mag ik er zeker van zijn dat de schoenen warm genoeg zijn voor winterse wandelingen?

We doen vergelijkende studies in een klimaatkamer, waar we een wandeling simuleren bij lichte wind (5 km/u). Zo meten we het thermische vermogen van onze schoenen. De ene persoon kan weliswaar wat beter tegen de kou dan de andere.
Comforttemperatuur: licht kougevoel, 70% van de gebruikers ervaart dit gevoel als aanvaardbaar aan de voeten.
Limiettemperatuur: sterk kougevoel, nog 10% van de gebruikers ervaart dit gevoel als aanvaardbaar aan de voeten.

Hoe beschermen deze schoenen tegen de weersomstandigheden?

De schoenen zijn voorzien van een membraan zodat ze gegarandeerd waterdicht en ademend zijn. Een membraan is een uiterst dun materiaal (5 tot 25 micrometer) dat langs de binnenkant wordt aangebracht om water buiten te houden en tegelijk vocht van binnen naar buiten te laten ontsnappen.

Hoe onderhoud ik mijn nubuckleren schoenen?

- Laat drogen uit de buurt van een warmtebron
- Borstel droog leer met een harde borstel (paardenhaar en messingvezels) om modder en vuil te verwijderen.
- Gebruik een crêpeborstel of nubuckgom om vlekken te verwijderen.
Blijven er nog vlekken over, maak dan schoon met een borstel en een beetje lauw water en laat drogen.
- Borstel opnieuw met een harde borstel.
- Spuit in met een waterafstotende spray. Zo komt het leer weer tot leven en worden de kleuren opgefrist.

Milieubewust ontwerp

We hebben bij de ontwikkeling van dit product veel rekening gehouden met het milieu.
De voering is dope dyed: bij het verven van textiel wordt enorm veel water verbruikt en ook komt het afvalwater van de verfbaden in het milieu terecht. Om die milieu-impact te verkleinen, gebruiken we de spinbad-methode, ook dope-dyeing genoemd, waarbij de kleurstoffen al tijdens het spinnen aan het garen worden toegevoegd.
Daarnaast bestaat de zool uit 30% gerecycled rubber.

Ademende schoenen voor een optimaal thermisch comfort

Het thermisch comfort is het evenwicht tussen de warmte die de schoen biedt en zijn vermogen om de voet te laten ademen. Als de schoen te warm is of niet genoeg ademt, worden je voeten vochtig en kan je het koud krijgen. We ontwikkelden deze schoen voor wie af en toe tot regelmatig wandelt, en voorzagen hem van een membraan dat enerzijds water van buitenaf tegenhoudt en anderzijds vocht naar buiten laat ontsnappen.

Hoe kan ik er zeker van zijn dat mijn schoenen 100% waterdicht zijn?

We controleerden of de schoenen waterdicht zijn met een labtest die een loopbeweging nabootst, met de schoen tot halverwege in het water, en ook met gebruiks- en verouderingstests in de praktijk. Bij het testen van de waterdichtheid testen we 3 niveaus van waterdichtheid: 2000 keer buigen (ongeveer 4 km wandelen), 4000 keer buigen (ongeveer 8 km wandelen) en 8000 keer buigen (ongeveer 16 km wandelen). Dit schoenmodel werd getest tot 4000 keer buigen, dat is gelijk aan 8 km wandelen.

Wat is het verschil tussen grip en slipvastheid?

Hoeveel grip een schoen biedt, hangt af van de hoeveelheid en de vorm van het profiel. De slipvastheid hangt af van de zoolmaterialen en -groeven, je kan dit vergelijken met een autoband. Een goede grip helpt bij de voortstuwing, voorkomt dat de schoen naar achteren wegglijdt als de weg omhoog gaat en stabiliseert de schoen.
Met slipvaste schoenen glijd je niet uit op een gladde ondergrond, bijvoorbeeld bij regen, sneeuw en ijs.

Wat is het voordeel van de SNOWCONTACT-technologie in de schoenzool?

SNOWCONTACT-zolen zijn vervaardigd van een specifiek materiaal en met een aangepast profiel om de best mogelijke grip en slipvastheid te verzekeren. SNOWCONTACT-zolen presteren beter op de sneeuw dan een klassieke zool. Als je op ijs of ijzel loopt, kun je beter extra "antiglij-ijzers" aanbrengen voor optimale veiligheid.

Zullen mijn schoenen lang meegaan, ook als ik ze regelmatig draag om te wandelen?

Onze ingenieurs doen tests in het lab om te garanderen dat dit artikel perfect voldoet aan de verwachtingen. We testen onder meer volgende zaken: stevig vastzitten van de veteroogjes, verlijming, giftige stoffen, bestandheid tegen uv-stralen, slijtage van de zool en van de materialen van het bovenwerk, versnelde veroudering.

Welke sokken trek ik aan voor een wandeling in de sneeuw?

Kies je wandelsokken voor de winter aan de hand van volgende criteria:
Warmte: houd je voeten warm met warme sokken (bij voorkeur met een aangepast percentage wol)
Ademend vermogen: kies je sokken op basis van de intensiteit van de wandeltocht, ademende modellen voeren de transpiratie af zodat je voeten droog blijven.
Sokhoogte: kies een sokhoogte die is aangepast aan de hoogte van je schoenen, hoge modellen zijn interessant als je meer bescherming wil.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn schoenen hun technische eigenschappen behouden?

Waterafstotend vermogen is het vermogen om water over het oppervlak te laten glijden. Zo neemt de kleding geen water op en blijft het artikel licht, ademend en warm. Een stof wordt waterafstotend door de buitenkant ervan te behandelen. Die behandeling moet tijdens het gebruik van het kledingstuk worden herhaald. In onze winkels vind je daar de nodige producten voor (spray of vloeistof).

Hoe werkt de garantie?

Op dit artikel krijg je 2 jaar garantie, te rekenen vanaf de aankoopdatum vermeld op de kassabon. Het door de garantie gedekte artikel wordt gratis omgeruild. De garantie dekt gebreken aan het artikel, behalve als die het gevolg zijn van normale slijtage of oneigenlijk gebruik.

Een score om de milieu-impact van artikelen te vergelijken

De milieu-impact van dit artikel wordt berekend voor de hele levensduur ervan en met verschillende indicatoren. Vervolgens krijgt het een algemene score van A tot E, zodat je in een vergelijking tussen gelijkaardige artikelen (T-shirts, broeken, rugzakken enz.) de modellen met de beste milieuprestatie het snelst herkent. Decathlon past deze milieulabeling vrijwillig toe. Al onze maatregelen voor meer duurzaamheid vind je op: http://developpement-durable.decathlon.com/

Garantie

2 jaar

Gewicht

35 : 0.655 kg
36 : 0.67 kg
37 : 0.68 kg
38 : 0.719 kg

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Buitenkant van 60% Nubuck vaarsleer, 30% Polyester, 10% Polyurethaan Zool van 100% Rubber Binnenkant van 100% Polyester Warme binnenvoering 100% Polyester

VOORRAADADVIES

We raden je aan om dit artikel op te bergen op een goed geventileerde, donkere en droge plek.

TESTS

Ons team is gevestigd aan de voet van de Mont Blanc, in de Franse Haute-Savoie. Het hele jaar door bedenken en ontwerpen onze productontwikkelaars er mooie, eenvoudige en technische artikelen. Die worden vervolgens ongenadig getest in de praktijk. We zijn er immers van overtuigd dat onze artikelen gebruiken in echte omstandigheden de enige manier is om ze continu te verbeteren.

GEBRUIKERSBEOORDELINGEN

Loading

Vraag & Antwoord