Warme waterdichte leren wandelschoenen voor dames SH500 X-WARM

€6000
8502930

Ons team heeft deze leren wandelschoenen ontwikkeld voor wie in de winter graag gaat wandelen. Deze warme en waterdichte schoenen bieden comfort en steun

Deze erg warme leren schoenen zijn comfortabel om bij koud weer te wandelen in de sneeuw. De snowcontact-zool zorgt ervoor dat je met vertrouwen kunt lopen op paden met aangestampte sneeuw.

Vraag & Antwoord
Kleur: Koffie / Pastel koraal
Maat: maatwijzer
Tweedehands
Soortgelijke producten
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3
Media 4
Media 5
Media 6

PRODUCTVOORDELEN

Warmte

Warmte

Comforttemperatuur gemeten in rust: -3°C; in activiteit: -15°C.

Waterdichtheid

Waterdichtheid

Waterdicht en ademend membraan om de voeten droog te houden.

Grip

Grip

Veel grip dankzij SNOWCONTACT-technologie: zoolmaterialen en -groeven.

Hechting

Hechting

Tractie op sneeuw dankzij het zoolprofiel van 4 mm.

Positiebehoud product

Positiebehoud product

Halfhoge leren schoen met eenvoudig te verstellen vetersysteem.

TECHNISCHE INFORMATIE

Kan ik er zeker van zijn dat de schoenen warm genoeg zijn voor winterse wandelingen?

We kozen voor een uiterst warme voering en een breed volume om goed te isoleren zodat je doeltreffend beschermd bent tegen de kou.
We hebben de voering getest in het lab en in de praktijk met representatieve testpersonen. We gingen na tot welke temperatuur de schoenen comfortabel blijven, wanneer je stilstaat en wanneer je wandelt, want dat verschilt sterk: -3°C in rust en -15°C in activiteit. En we hielden rekening met de verschillen in kougevoel bij dames en heren.

Hoe beschermen deze schoenen tegen de weersomstandigheden?

De schoenen zijn voorzien van leer en een membraan zodat ze gegarandeerd waterdicht en ademend zijn. Een membraan is een uiterst dun materiaal (5 tot 25 micrometer) dat langs de binnenkant wordt aangebracht om water buiten te houden en tegelijk vocht af te voeren. Het halfhoge model met imitatiebont beschermt goed tegen de kou en voorkomt dat er sneeuw in de schoen komt. De tussenzool isoleert perfect. Je voeten zijn goed beschermd, warm en droog.

Hoe kan ik er zeker van zijn dat mijn schoenen 100% waterdicht zijn?

We controleerden of de schoenen waterdicht zijn met een labtest die een loopbeweging nabootst, met de schoen tot halverwege in het water, en ook met gebruiks- en verouderingstests in de praktijk. Bij het testen van de waterdichtheid testen we 3 niveaus van waterdichtheid: 2000 keer buigen (ongeveer 4 km wandelen), 4000 keer buigen (ongeveer 8 km wandelen) en 8000 keer buigen (ongeveer 16 km wandelen). Dit schoenmodel werd getest tot 4000 keer buigen, dat is gelijk aan 8 km wandelen.

Ademende schoenen voor een optimaal thermisch comfort

Het thermisch comfort is het evenwicht tussen de warmte die de schoen biedt en zijn vermogen om de voet te laten ademen. Als de schoen te warm is of niet genoeg ademt, worden je voeten vochtig en kan je het koud krijgen. We ontwikkelden deze schoen voor wie regelmatig en soms intensief wandelt, en voorzagen hem van een membraan dat enerzijds water van buitenaf tegenhoudt en anderzijds vocht naar buiten laat ontsnappen.

Wat is het verschil tussen grip en slipvastheid?

Hoeveel grip een schoen biedt, hangt af van de hoeveelheid en de vorm van het profiel. De slipvastheid hangt af van de zoolmaterialen en -groeven, je kan dit vergelijken met een autoband. Een goede grip helpt bij de voortstuwing, voorkomt dat de schoen naar achteren wegglijdt als de weg omhoog gaat en stabiliseert de schoen.
Met slipvaste schoenen glijd je niet uit op een gladde ondergrond, bijvoorbeeld bij regen, sneeuw en ijs.

Wat voor grip en slipvastheid bieden deze schoenen?

Deze schoenen zijn uitgerust met SNOWCONTACT-zolen, voor een maximaal comfort qua grip bij het wandelen en slipvastheid op sneeuw. De verdeling en diepte van het profiel (4 mm) is geïnspireerd op de poten van de lynx. Het is strategisch geplaatst voor een optimale grip bij wandelingen in de sneeuw en met hoogteverschillen. Het oppervlak en dessin van het profiel is bestudeerd om perfect aan te sluiten op harde sneeuw en overtollig water snel af te voeren zodat je niet uitglijdt.

Wat is het voordeel van de SNOWCONTACT-technologie in de schoenzool?

SNOWCONTACT-zolen zijn vervaardigd van een specifiek materiaal en met een aangepast profiel om de best mogelijke grip en slipvastheid te verzekeren. SNOWCONTACT-zolen presteren beter op de sneeuw dan een klassieke zool. Als je op ijs of ijzel loopt, kun je extra "antiglij-ijzers" aanbrengen voor optimale veiligheid.

Waarom is het zo belangrijk dat wandelschoenen de voeten goed ondersteunen?

Goed zittende schoenen zijn allesbepalend voor je loopcomfort. Goed passende schoenen zorgen ervoor dat je optimaal omhoog en omlaag kan lopen, voorkomen dat je voeten verschuiven in de schoenen en beperken blaren. Er is minder verlies van energieoverdracht naar de schoen en dus word je minder snel moe. Dit is nog belangrijker wanneer je met sneeuwschoenen wandelt.

Zullen mijn schoenen lang meegaan, ook als ik ze regelmatig draag om te wandelen?

Onze ingenieurs doen tests in het lab om te garanderen dat dit artikel perfect voldoet aan de verwachtingen. We testen onder meer de volgende zaken: stevig vastzitten van de veteroogjes, verlijming, giftige stoffen, bestandheid tegen uv-stralen, slijtage van de zool en van de materialen van het bovenwerk, versnelde veroudering.

Waarom kiezen voor leren schoenen om te wandelen in de sneeuw?

Leer is heel comfortabel, stevig (natuurlijk materiaal) en soepel zodat het aangenaam is om te dragen.
Het is van nature waterdicht en ademend.
Leer is bovendien warm in de winter en fris bij zacht weer, het reguleert van nature de temperatuur in de schoen.
We raden aan om je schoenen stevig te borstelen (met een zachte borstel) om ze te onderhouden en ervoor te zorgen dat ze lang meegaan.

Welke sokken trek ik aan voor een wandeling in de sneeuw?

Kies je wandelsokken voor de winter aan de hand van volgende criteria:
Warmte: houd je voeten warm met warme sokken (bij voorkeur met een aangepast percentage wol)
Ademend vermogen: kies je sokken op basis van de intensiteit van de wandeltocht, ademende modellen voeren de transpiratie af zodat je voeten droog blijven.
Sokhoogte: kies een sokhoogte die is aangepast aan de hoogte van je schoenen, hoge modellen zijn interessant als je meer bescherming wil.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn schoenen hun technische eigenschappen behouden?

Waterafstotend vermogen is het vermogen om water over het oppervlak te laten glijden. Zo neemt de kleding geen water op en blijft deze licht, ademend en warm. Een stof wordt waterafstotend door de buitenkant ervan te behandelen. Die behandeling moet tijdens het gebruik van het kledingstuk worden herhaald. In onze winkels vind je daar de nodige producten voor (spray of vloeistof).

Hoe werkt de garantie?

Op dit artikel krijg je 2 jaar garantie, te rekenen vanaf de aankoopdatum vermeld op de kassabon. Het door de garantie gedekte artikel wordt gratis omgeruild. De garantie dekt gebreken aan het artikel, behalve als die het gevolg zijn van normale slijtage of oneigenlijk gebruik.

Een score om de milieu-impact van artikelen te vergelijken

De milieu-impact van dit artikel wordt berekend voor de hele levensduur ervan en met verschillende indicatoren. Vervolgens krijgt het een algemene score van A tot E, zodat je in een vergelijking tussen gelijkaardige artikelen (T-shirts, broeken, rugzakken enz.) de modellen met de beste milieuprestatie het snelst herkent. Decathlon past deze milieulabeling vrijwillig toe. Al onze maatregelen voor meer duurzaamheid vind je op: http://developpement-durable.decathlon.com/

Garantie

2 jaar

Gewicht

36 : 0.84 kg
37 : 0.83 kg
38 : 0.89 kg
39 : 0.958 kg
40 : 0.962 kg
41 : 0.988 kg
42 : 1.064 kg

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Zool van 100% Rubber Buitenkant van 50% Runderleer, 30% Polyester, 20% Polyurethaan Binnenkant van 100% Polyester Warme binnenvoering 100% Polyester

VOORRAADADVIES

We raden je aan om dit artikel op te bergen op een goed geventileerde, donkere en droge plek.

VIDEO

Vraag & Antwoord