Warme waterdichte wandellaarzen voor de sneeuw kinderen SH500 X-Warm

€2800

Onze ontwikkelaars ontwierpen deze laarzen voor kinderen die regelmatig in aangestampte of diepe sneeuw gaan wandelen.

HET BESTE COMPROMIS: WATERAFSTOTEND VOETGEDEELTE, WARM EN UITSTEKENDE GRIP.

Vraag & Antwoord
Kleur: Donker cyaanblauw / Carbongrijs
Maat: maatwijzer

PRODUCTVOORDELEN

Warmte

Warmte

Schacht met schuim van 8 mm en vilt van 5 mm (40% wol), isolerend voetgedeelte.

Waterdichtheid

Waterdichtheid

Volledig waterdicht voetgedeelte, waterafstotende schacht.

Grip

Grip

Veel grip dankzij SNOWCONTACT-technologie: zoolmaterialen en -groeven.

Gemakkelijk aan en uit

Gemakkelijk aan en uit

Wijd te openen en met klittenband en dus gemakkelijk aan te trekken.

Hechting

Hechting

Tractie op sneeuw dankzij de noppen van 4 mm.

TECHNISCHE INFORMATIE

Mag ik er zeker van zijn dat de laarzen warm genoeg zijn voor winterse wandelingen?

We kozen voor een warme voering die goed isoleert zodat je doeltreffend beschermd bent tegen de kou.
Aan de hand van tests om het koudegevoel te meten, zowel in de praktijk als in ons lab en met een representatief gebruikerspanel, meten we het thermische vermogen van onze schoenen. Nu kun je heel precies weten tot welke temperatuur je schoenen je voeten warm houden. We geven limiet comforttemperaturen op voor onze schoenen: -8°C voor dit model.

Hoe beschermen deze laarzen tegen de weersomstandigheden?

Het voetgedeelte van deze laarzen is 100% waterdicht om je voeten nog beter te beschermen in de sneeuw. De schacht is in waterafstotend en warm textiel om je goed te beschermen tegen de kou en tegen indringing van sneeuw.

Wat is het verschil tussen grip en slipvastheid?

De grip van de laars komt van de noppen (van 4 mm op deze laars), hun aantal en vorm. De slipvastheid komt dan weer van de zoolmaterialen en groeven, ongeveer zoals bij de banden van je auto. De grip optimaliseert de voortstuwing, vermijdt dat de laars naar achteren glijdt als de weg omhoog gaat en stabiliseert de schoen.
De slipvastheid voorkomt dat de laars uitglijdt en slipt op glad terrein of bij veeleisende weersomstandigheden (regen, sneeuw, ijs), en verhoogt de grip van de zool.

Zullen mijn laarzen lang meegaan, ook als ik ze regelmatig draag om te wandelen?

Onze ingenieurs doen tests in het lab om te garanderen dat dit artikel perfect beantwoordt aan de verwachtingen. We testen onder meer volgende zaken: stevig vastzitten van de veteroogjes, verlijming, giftige stoffen, bestendigheid tegen uv-stralen, slijtage van de zool en van de materialen van het bovenwerk, versnelde veroudering.

Welke sokken trek ik aan voor een wandeling in de sneeuw?

Kies je winterse wandelsokken aan de hand van volgende criteria:
Warmte: houd je voeten warm met warme sokken (bij voorkeur met een aangepast percentage wol)
Ademend vermogen: kies je sokken volgens de intensiteit van de wandeltocht, ademende modellen voeren de transpiratie af zodat je voeten droog blijven.
Sokhoogte: kies een sokhoogte die is aangepast aan de hoogte van je schoenen, hoge modellen zijn interessant als je meer bescherming wil.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn laarzen hun technische eigenschappen behouden?

Waterafstotend vermogen is het vermogen om water over het oppervlak te laten glijden. Zo slorpt de kleding geen water op en blijft ze licht, ademend en warm. Een stof wordt waterafstotend door de buitenkant ervan te behandelen. Die behandeling moet tijdens het gebruik van het kledingstuk worden herhaald. In onze winkels vind je daar de nodige producten voor (spray of vloeistof).

Hoe werkt de garantie?

Op dit artikel krijg je 2 jaar garantie, te rekenen vanaf de aankoopdatum vermeld op de kassabon. Het door de garantie gedekte artikel wordt gratis omgeruild. De garantie dekt gebreken aan het artikel, behalve als die het gevolg zijn van normale slijtage of oneigenlijk gebruik.

Een score om de milieu-impact van artikelen te vergelijken

De milieu-impact van dit artikel wordt berekend voor de hele levenscyclus ervan en met verschillende indicatoren. Vervolgens krijgt het een algemene score van A tot E, zodat je in een vergelijking tussen gelijkaardige artikelen (T-shirts, broeken, rugzakken enz.) de modellen met de beste milieuprestatie het snelst herkent. Decathlon past deze milieulabeling vrijwillig toe. Al onze maatregelen voor meer duurzaamheid vind je op: http://developpement-durable.decathlon.com/

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Zool van 100% Styreen Ethyleen Butadieen Styreen Buitenkant van 90% Polyester, 10% Polyurethaan Warme binnenvoering 100% Polyester Binnenkant van 100% Polyester

VOORRAADADVIES

We raden je aan om dit artikel op te bergen op een goed verluchte, donkere en droge plek.

TESTS

Ons team is gevestigd aan de voet van de Mont Blanc, in de Haute-Savoie (Frankrijk). Het hele jaar door bedenken en ontwerpen onze productontwikkelaars mooie, eenvoudige en technische artikelen. Die worden vervolgens ongenadig getest in de praktijk. We zijn er immers van overtuigd dat onze artikelen gebruiken in echte omstandigheden de enige manier is om ze continu te verbeteren.

VIDEO

Vraag & Antwoord