Waterdichte jachtbroek Renfort 900 bruin

€8000
8494730

Voor elke jachtvorm in het bos, bij regenweer.

Deze broek, aanbevolen voor de jacht, bestaat uit twee verschillende materialen en beschermt tegen begroeiing, is geschikt voor elk weer en biedt veel bewegingsvrijheid.

Vraag & Antwoord
Kleur: Koffie / Koffie
Maat: maatwijzer

PRODUCTVOORDELEN

Bestand tegen onkruid

Bestand tegen onkruid

Door het materiaal op de plaatsen die zijn blootgesteld aan doornige planten.

Waterdichtheid

Waterdichtheid

Waterdicht dankzij de stoffen en afdichtingsbanden.

Ademend vermogen

Ademend vermogen

Verluchtingen opzij voor een goed ademend vermogen.

Bewegingsvrijheid

Bewegingsvrijheid

Specifiek materiaal op de sterk belaste zones.

TECHNISCHE INFORMATIE

De stevigheid van de kleding: een punt waar iedere snippenjager goed op moet letten

Uiteraard wordt niet op dezelfde manier op houtsnip gejaagd in de baai van de Somme als in de lage Pyreneeën of in Nouvelle-Aquitaine. De jagers, honden en omgeving verschillen van biotoop tot biotoop, maar alle jagers op houtsnip hebben één ding gemeen: hun kleding moet bestand zijn tegen dichte doornige struiken en verstrengelde takken waar het vaak heel lastig is om je een weg door te banen.

Een broek ontwikkeld door en voor snippenjagers die door een moeilijke omgeving lopen

Zoeken naar sporen op de grond die de aanwezigheid van houtsnip verraden, dat drijft iedere snippenjager voort, en daarbij stelt hij zijn kleding zwaar op de proef. Op basis van die vaststelling, en nadat we de zones in kaart hadden gebracht die het meest worden blootgesteld aan stekels en doornen, opteerden we ervoor om het voorste deel van de benen te voorzien van een dubbele laag van onze stevigste stof. Afgelopen met benen vol schrammen na een dag jagen.

Laat je niet tegenhouden door regen en druppende takken: de broek Renfort 900 is waterdicht

In de vroege ochtend, vooral 's winters, ligt overal dauw. Ook leeft de houtsnip het liefst in vochtige, bosrijke of zelfs moerassige gebieden. Als je deze fraaie steltloper dus te pakken wil krijgen, mag je niet bang zijn om een bos in te lopen waar de druppels van elke stengel en tak vallen. Maar maak je geen zorgen! Onze broek is waterdicht en heeft afgedichte naden. Zelfs hevige regen is geen probleem meer.

Enkele belangrijke technische gegevens over de mate van waterdichtheid van dit kledingstuk

Met een waterdichtheid van 5000 mm is deze broek voor snippenjagers uiterst waterdicht. Men meet in hoeverre de stof bestand is tegen een waterdruk uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de ISO-norm 811). Hoe hoger die waarde, hoe beter de stof waterdicht is. De broek, zakken en naden werden gedurende 2 uur met 60 liter water getest op waterdichtheid. Dat betekent dat de drager droog blijft bij een bui van 12 cm regen in 3 uur tijd.

Een ademende en winddichte broek die de warmte afvoert en je beschermt tegen de grillen van het weer

De houtsnip, een geliefde wildsoort die in een bijzonder moeilijke omgeving leeft, verdedigt zichzelf goed. Om deze mythische vogel te pakken te krijgen, moet je vaak urenlang lopen, tientallen kilometers ver, dat is behoorlijk intensief. Het is dus niet te vermijden dat je transpireert! Daarom is het uiterst belangrijk om ademende kleding te dragen waarin je het niet te warm krijgt. Deze broek heeft bovendien verluchtingsritsen opzij zodat je de temperatuur kunt regelen tijdens de inspanning.

Vrij en comfortabel bewegen: daar staat deze broek garant voor. Een woordje uitleg

Je een weg banen door dicht op elkaar staande eiken, je in een hoogstammig bos wagen of je door dichte begroeiing worstelen is zwaar. Vaak moet je ergens overheen stappen, op de knieën gaan, je beschermen tegen takken. Het is dus essentieel dat je kleding al je bewegingen volgt zodat je makkelijker vordert. Daarom is de stof op de achterkant van de broek rekbaar zodat je probleemloos kunt bukken, onder takken door duiken en je verplaatsen.

De broek is makkelijk aan te trekken en heeft ook diverse zakken voor jachtdocumenten en -accessoires

Onze ontwikkelaars, zelf jagers, dachten eraan om onder aan de pijpen klittenband aan te brengen. Het doel? De broek perfect laten aansluiten op je schoenen. En dankzij de ritsen onderaan opzij kan je de broek heel makkelijk aantrekken. Ook heeft de broek diverse waterdicht afgedichte zakken voor jachtdocumenten of -accessoires (jachtvergunning , afschotmeldingen enz.).

Wat? Je bent nog niet overtuigd? We geven je nog meer slimme details

Jagen op houtsnip is ook sporen volgen en enthousiast en methodisch zoeken naar aanwijzingen tussen bremstruiken, berken, meidoorns ... Stoppen is onmogelijk. Je kleding moet dus ook steeds perfect blijven zitten. Daarom heeft de jachtbroek RENFORT 900 een elastische tailleband (zodat ze perfect aansluit ongeacht je figuur) en een haakje waarmee je de broek kan vastmaken aan je schoenveters (zie filmpje) zodat ze niet afzakt.

Gewicht

Maat S: 0,896 kg
Maat M: 0,928 kg
Maat L: 0,966 kg
Maat XL: 1,026 kg
Maat 2XL: 1,062 kg
Maat 3XL: 1,110 kg

Maat Binnenbeenlengte Beenlengte opzij zonder tailleband

S M L XL 2XL 3XL
81,5 82,3 83 83 83 83
100,9 102,3 103,7 104,7 105,7 106,7

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Hoofdstof 88% Polyamide, 12% Elastaan Voering 100% Polyester Inzetstuk 100% Polyamide Coating 100% Polyurethaan Tweede voering 100% Polyamide

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet strijken

Niet droogreinigen

Niet droogreinigen

Vergelijkbare producten

AFBEELDINGEN

Waterdichte jachtbroek Renfort 900 bruin
Waterdichte jachtbroek Renfort 900 bruin
Waterdichte jachtbroek Renfort 900 bruin
Waterdichte jachtbroek Renfort 900 bruin
Waterdichte jachtbroek Renfort 900 bruin
Waterdichte jachtbroek Renfort 900 bruin
Waterdichte jachtbroek Renfort 900 bruin
Waterdichte jachtbroek Renfort 900 bruin

VIDEO

Vraag & Antwoord