Waterdichte jagersjas Inverness 500 groen

€5700

Voor elke jachtvorm in het bos bij regenweer.

Waterdichte en ademende jas, goed bestand tegen doorns en scherpe takken en warm en comfortabel dankzij de voering.

Vraag & Antwoord

Kleur:

Donker kaki

Maat:

maatwijzer
EINDEREEKS
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3
Media 4
Media 5
Media 6
Media 7
Media 8
Media 9
Media 10
Media 11
Media 12
Media 13
Media 14
Media 15
Media 16

PRODUCTVOORDELEN

Bestand tegen onkruid

Scheurvaste stof en assemblage, goed bestand tegen wilde plantengroei.

Waterdichtheid

Beschermt tegen felle buien, of 30 cm regen in 3 uur tijd.

Ademend vermogen

Verluchtingsritsen onder de armen: voeren de transpiratie vlot af.

AFBEELDINGEN

Waterdichte jagersjas Inverness 500 groen

TECHNISCHE INFORMATIE

Capuchon

Afneembaar. Verstelbaar in de hoogte en diepte door middel van een elastiek en koordstoppers. Zeer goed omhullende capuchon met een voorgevormde klep die het gezicht maximaal beschermt.

Zakken

2 zakken + 2 steekzakken + 1 wildzak. Alle zakken met rits.

Aanbevolen bijpassende artikelen

De broek Inverness 500 om ook je benen te beschermen zodat je een complete en doeltreffende outfit hebt die beschermt tegen regen en begroeiing.

Waterdichtheid van de stof

Men meet in hoeverre de stof bestand is tegen een waterdruk uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de ISO-norm 811). Hoe hoger die waarde, hoe beter de stof waterdicht is. Een stof met een waterdichtheid van 2000 mm weerstaat dus aan een druk van 2000 mm water (wat ongeveer overeenkomt met een stortbui van één uur).

Waterdichtheid van het kledingstuk

Deze jas werd goedgekeurd na een douchetest van 100 liter water/m²/u gedurende 3 uur. Bij een dergelijke test wordt een zwaar onweer nagebootst. Meer informatie vind je op de website solognac.fr.

Ademend vermogen van de stof

Het ademend vermogen van een stof wordt aangeduid in RET (Resistance Evaporative Transfert). Hoe lager die weerstand, hoe beter de stof de waterdamp die het lichaam produceert bij inspanning laat ontsnappen, dus hoe beter de stof ademt. De complexe RET is die meting op een afgewerkt artikel.
Complexe RET van de regenjas Inverness 500 = 12 m/².Pa/W, of zeer goed ademend.

Ademend vermogen van het kledingstuk

Solognac maakt niet alleen gebruik van ademende stoffen, maar ontwikkelt ook technische oplossingen (ritsen, verluchtingen, netstof ...) die de algemene verluchting van alle jassen verbeteren.

Waterafstotend vermogen van de stof

Waterafstotend vermogen is het vermogen om waterdruppels over het oppervlak te laten glijden. De stof slorpt geen water op en het kledingstuk blijft licht, ademend en warm. Een stof wordt waterafstotend gemaakt door de buitenkant ervan te behandelen. Die behandeling moet worden herhaald gedurende de levensduur van het kledingstuk (we raden aan bij elke wasbeurt). Producten hiervoor vind je in onze winkels. De waterdichte jassen van Solognac zijn waterafstotend behandeld.

Score om de milieu-impact van de artikelen te vergelijken

De milieu-impact van dit artikel wordt berekend voor de hele levensduur ervan en met verschillende indicatoren. Vervolgens krijgt het een algemene score van A tot E, zodat je in een vergelijking tussen gelijkaardige artikelen (T-shirts, broeken, rugzakken enz.) de modellen met de beste milieuprestatie het snelst herkent. Decathlon past deze milieulabeling vrijwillig toe.
Voor meer informatie: http://sustainability.decathlon.com/

Garantie

2 jaar

VIDEO

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

Controleer steeds of een waterdicht kledingstuk perfect droog is voordat je het opbergt. Laten drogen na gebruik, verwijderd houden van vuur.

TESTS

Getest door de teams van Solognac, in Cestas (Frankrijk). Maar ook door onafhankelijke testpersonen in de Dordogne, de Camargue en in Spanje.

Goedgekeurd door

Marc Monnet, tester bij Solognac en regisseur van jachtfilms.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

Vraag & Antwoord

Vergelijkbare producten