Regenjas voor wandelen dames Raincut Zip

€1500
8383702

Onze ontwikkelaars, zelf fervente wandelaars, ontwierpen de Raincut Zip voor wie af en toe een wandeling maakt in het bos of aan zee. Handig als het regent!

Deze wandelregenjas kan je aanspannen in de taille, voor een vrouwelijke look. Een regenjasje dat je overal meeneemt: licht, compact, ademend en op te bergen in de eigen zak!

Vraag & Antwoord
Kleur: WIT
Maat: maatwijzer
Tweedehands
Soortgelijke producten
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3
Media 4
Media 5
Media 6
Media 7
Media 8
Media 9

PRODUCTVOORDELEN

Waterdichtheid

Waterdichtheid

Waterdichte coating 2 000 mm | Hoofdnaden afgedicht | Capuchon

Transportgemak

Transportgemak

2 zakken | De rechterzak heeft klittenband om de jas opgevouwen samen te houden

Ventilatie

Ventilatie

Verluchtingszones bovenaan de rug, de lucht circuleert om condens te beperken

Ademend vermogen

Ademend vermogen

Vochtabsorberende coating RET = 12: beperkt condensvorming binnenin

Aanpasbaarheid

Aanpasbaarheid

aan te spannen in de taille met een aantrekkoordje met stopper

Gebruiksgemak

Gebruiksgemak

Trekkertje in stof aan de rits, vlot te gebruiken, ook met handschoenen aan

Lichtgewicht

Lichtgewicht

Licht en compact regenjasje | Gewicht: 220 g in maat M

TECHNISCHE INFORMATIE

Wat doen we om onze ecologische voetafdruk te verkleinen?

We dragen zorg voor onze planeet om ons natuurlijk speelterrein te behouden en bij te dragen tot het plezier van wandelen.
Voor de productie van ons polyester gebruiken we gerecyclede plastic flessen. Daardoor zijn we minder afhankelijk van aardoliederivaten, zonder te raken aan de kwaliteiten en prestaties van onze artikelen.
Voor de groene kleur van dit model gebruikten we die aanpak.

Een score om de milieu-impact van artikelen te vergelijken

Op een schaal van A tot E kreeg deze jas score B.
De milieu-impact van onze artikelen wordt berekend voor de hele levensduur ervan. Vervolgens krijgen ze een score zodat je meteen kan zien welke modellen de beste milieuprestatie hebben binnen een groep artikelen van dezelfde soort:
Decathlon past deze milieulabeling vrijwillig toe.

Waterdichtheid van het kledingstuk

Dit kledingstuk werd gedurende een uur getest onder een douche van 60 l water/m²/uur. Die test bootst een gemiddelde regenbui na. De stof van deze jas is waterafstotend, dat wil zeggen dat druppels er zo vanaf glijden. Het textiel slorpt dus geen water op en blijft licht en ademend. Een stof wordt waterafstotend door de buitenkant ervan te behandelen. Bovendien hebben we de naden die het meest worden blootgesteld aan regen afgedicht.

Hoe onderhoud je de waterdichtheid van je jas?

Om kleding waterdicht te houden, moet je geregeld het waterafstotend vermogen van de stof reactiveren. We raden aan dit te doen om de drie wasbeurten, of na een tiental keer dragen in de regen. Je kunt deze jas gemakkelijk opnieuw waterafstotend maken met warmte: stop hem kort in de droger of blaas er even met een haardroger over. Als je hem wast, is het heel belangrijk dat je overvloedig laat spoelen.

Meting van de waterdichtheid, uitgedrukt in mm of in Schmerber

Men meet in hoeverre een stof bestand is tegen waterdruk, die wordt uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de norm ISO 811). Hoe hoger de druk, hoe beter waterdicht de stof is. Een stof met een waterdichtheid van 2000 mm is dus bestand tegen de druk die wordt uitgeoefend door 2000 mm water.

ADEMEND VERMOGEN VAN DE STOF

Om te weten of een stof ademt, meet men de waterdampweerstand of RET (test gebaseerd op de norm ISO 11092). Hoe lager die weerstand, hoe beter de stof de door het lichaam geproduceerde damp laat ontsnappen en hoe beter de stof dus ademt.
- RET < 9 = extreem ademende stof
- 9 < RET < 12 = zeer goed ademende stof
- 12 < RET < 20 = ademende stof
- RET > 20 = stof die weinig of niet ademt

Hoe een waterdichte jas kiezen volgens je gebruik en sportieve inspanning?

Bij een sportieve inspanning transpireer je. Veel of weinig, dat hangt af van de intensiteit en duur. Als de stof niet voldoende ademend is volgens je inspanning, condenseert die transpiratie tegen de binnenkant van je jas. Daardoor voelt de binnenkant van je jas nat aan: niet van de regen die door de stof dringt, maar van de transpiratiedamp die condenseert. Je moet dus een regenjas kiezen volgens het soort inspanning. Deze jas is ontwikkeld voor twee uur wandelen aan max. 5 km/u.

Aanbevolen aanvullende artikelen

We raden je de regenbroek uit de Raincut-reeks aan om ook je benen droog te houden. Zo heb je een volledig, doeltreffend pak dat je beschermt tegen wind en fikse buien.
De regenbroek is eveneens milieubewust ontworpen, aan de hand van de spinbadmethode. Bij het verven van textiel wordt enorm veel water verbruikt en komt het afvalwater van de verfbaden in het milieu terecht. Daarom kiezen voor een procedé waarbij het kleurpigment meteen bij de productie van het garen wordt toegevoegd.

GARANTIE

Op onze jassen en regenbroeken voor wandelen krijg je 2 jaar garantie.
Ons engagement? We ontwikkelen voor jou een duurzaam product dat je tijdens elke wandeling in de natuur kunt dragen. Want we houden het meest van dingen met een verhaal, dingen die al heel wat hebben meegemaakt en nog veel zullen beleven!

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Hoofdstof 100% Polyester Coating 100% Polyurethaan

VOORRAADADVIES

Controleer altijd of de jas perfect droog is voor je hem opbergt.

TESTS

Al onze modellen worden getest door representatieve gebruikers, in omstandigheden die jij ook tegenkomt tijdens je tochten. We zijn er immers van overtuigd dat we alleen door te testen in echte situaties het technisch karakter en het design van onze Quechua-artikelen voortdurend kunnen verbeteren.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Niet bleken

Drogen op lage temperatuur

Drogen op lage temperatuur

Niet strijken

Niet strijken

Niet droogreinigen

Niet droogreinigen

AFBEELDINGEN

Regenjas voor wandelen dames Raincut Zip
Regenjas voor wandelen dames Raincut Zip
Regenjas voor wandelen dames Raincut Zip

VIDEO

Vraag & Antwoord