Soortgelijke producten
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3
Media 4
Media 5
Media 6

Waterdichte wandelschoenen met veters voor kinderen Crossrock maat 35-38 paars

€3000

Onze ontwikkelaars, zelf wandelaars, ontwierpen deze waterdichte schoenen om te lopen, te springen en te spelen in de bergen of op elk soort terrein.

De waterdichte schoen Crossrock kan tegen een stootje. Je kunt je kind onbezorgd meenemen op ontdekkingstocht in de bergen.

Vraag & Antwoord
Kleur: Pruim / Aardbei
Maat: maatwijzer

PRODUCTVOORDELEN

Waterdichtheid

Waterdichtheid

Waterdicht membraan getest in de praktijk en in het lab

Grip

Grip

Zool in rubber voor veel grip en duurzaamheid

Stevigheid

Stevigheid

Dankzij een goed dekkende zool en verstevigd bovenwerk.

Schokdemping

Schokdemping

Dankzij de tussenzool in EVA over de hele voet.

Gewicht

Gewicht

281 g per schoen in maat 36

TECHNISCHE INFORMATIE

Zool met veel grip

Het gripniveau van onze schoenen krijgt een label.
Om dat label te verdienen, moet de zool labtests doorstaan om de grip te beoordelen op uiteenlopende ondergronden (glad, ruw, droog, nat).
Om die resultaten te dubbelchecken, laten we de schoenen ook nog eens in de praktijk testen door een groep jonge wandelaars in de bergen.

Waterdichtheidstest

De schoenen werden getest in ons lab en in de praktijk en zijn optimaal waterdicht en ademend. Ze worden eerst onder druk in water ondergedompeld, waarbij wordt nagegaan of er zich geen luchtbelletjes vormen aan de buitenkant. Vervolgens worden ze, half onder water, op een mechanische arm geplaatst die wandelbewegingen nabootst. Zo wordt gecontroleerd of de binnenkant van de schoen perfect droog blijft. Voor dit model bedroeg de duur van de test het equivalent van 8 km wandelen.

De waterdichtheid verlengen

De waterdichtheid van schoenen komt soms in het gedrang doordat er water aan de bovenkant binnenloopt. Om je voeten langer droog te houden, is het dus aanbevolen om waterdichte gaiters of minigaiters te dragen die de bovenkant van de schoenen beschermen tegen insijpeling van water, maar ook tegen steentjes, zand... Het is aanbevolen om enkele keren per jaar je schoenen te behandelen met een waterdichtmakende spray om de oorspronkelijke waterdichtheid te herstellen en vlekken te voorkomen.

Welke maat kiezen?

Wandelschoenen mag je gerust een maat groter nemen dan je gewone schoenmaat; zo voorkom je dat bij afdalingen je tenen tegen de voorkant van de schoen stoten en wandel je dus een stuk comfortabeler. Een tip: knip je nagels kort en controleer voor elke afdaling of je veters goed aangetrokken zijn, zodat je voeten niet naar voren kunnen glijden in je schoenen.

Advies bij aankoop

Laat je kind goed rechtop staan wanneer het de schoenen past, met wandelsokken aan. Pas indien nodig verschillende modellen en maten. Er zijn twee punten waar je op moet letten als het om comfort gaat: of de hiel goed vastzit en of je tenen niet tegen de tip stoten bij een afdaling. De schoenen mogen nergens knellen bij het passen. Laat je kind er gerust even mee rondlopen in de winkel. Let er ook op dat je kind de schoenen eerst inloopt alvorens er een lange tocht mee te maken.

Met uitneembare binnenzool

Uitneembare binnenzool voor sneller drogen. Je kunt ze ook vervangen door een orthopedische zool.

Onze duurzame aanpak

Omdat we heel goed weten dat we actie moeten ondernemen om onze planeet te beschermen, zet Quechua zich in om de milieu-impact van zijn producten te beperken.
Momenteel is dit product nog niet ontwikkeld volgens het principe van ecodesign, maar we streven er voortdurend naar om het duurzamer te maken: ecodesign, repareerbaarheid en duurzaamheid staan bij ons centraal.

Repareren is altijd beter dan weggooien!

Onze producten staan je bij op al je bergwandelingen.
Na verloop van tijd en vaak dragen kunnen bepaalde onderdelen verslijten of stuk gaan.
Om ervoor te zorgen dat je schoenen zo lang mogelijk meegaan, kan je bij ons de veters apart bestellen (referentie: 8341958), in onze winkels of online.
Duurzaamheid betekent voor Quechua ook dat je onderdelen apart kan verkrijgen.
Repareren is altijd beter dan weggooien!

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Buitenkant van 50% Polyester, 50% Polyurethaan Zool van 70% Butadieenrubber, 30% EVA Binnenkant van 100% Polyester

VOORRAADADVIES

Droog bewaren.

TESTS

Ons team is gevestigd aan de voet van de Mont Blanc, in de Franse Haute-Savoie. Het hele jaar door bedenken en ontwerpen onze productontwikkelaars er mooie, eenvoudige en technische artikelen. Die worden vervolgens ongenadig in de praktijk getest. We zijn er immers van overtuigd dat onze artikelen gebruiken in echte omstandigheden de enige manier is om ze continu te verbeteren.

Goedgekeurd door

Om aan alle eisen te voldoen, worden de Quechua-producten getest in de bergen, in de omstandigheden die jullie kunnen tegenkomen op wandelingen.
Sarah, onze testingenieur, en een panel van kinderen testen de producten gedurende het hele ontwikkelingsproces, tot ze op de markt worden gebracht.

ONDERHOUDSADVIES

Handwas

Handwas

AFBEELDINGEN

Waterdichte wandelschoenen met veters voor kinderen Crossrock maat 35-38 paars
Waterdichte wandelschoenen met veters voor kinderen Crossrock maat 35-38 paars
Waterdichte wandelschoenen met veters voor kinderen Crossrock maat 35-38 paars
Waterdichte wandelschoenen met veters voor kinderen Crossrock maat 35-38 paars

VIDEO

GEBRUIKERSBEOORDELINGEN

Loading

Vraag & Antwoord