Waterdichte wandelschoenen voor dames NH500 Mid WP

€5500

Onze ontwikkelaars, zelf fervente wandelaars, bedachten de schoenen NH500 mid voor wie regelmatig door de velden of in het bos wandelt bij regenweer.

Deze ecodesigned wandelschoenen, gemaakt uit een comfortabel leer, zijn bijzonder slipvast, waterdicht en perfect voor wandelpaden met weinig hoogteverschil. En ze zijn nog stijlvol ook!

Vraag & Antwoord
Kleur: Carbongrijs / Laguneblauw
Maat: maatwijzer
ECODESIGN
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3
Media 4
Media 5
Media 6

PRODUCTVOORDELEN

Waterdichtheid

Waterdichtheid

Waterdicht en ademend membraan | Getest bij een wandeling van 8 uur in de regen

Grip

Grip

Slipvast en goede grip dankzij zoolmateriaal en -design | Profiel van 4 mm

Schokdemping

Schokdemping

EVA-zool met twee hardheden, voor extra comfort op natuurlijke paden

Aantrekgemak

Aantrekgemak

Ademende, uitneembare en ergonomische binnenzool van 5 mm.

Positiebehoud product

Positiebehoud product

Hoge schoen | Vetersluiting met 5 ogen of haken om goed te blijven zitten

Hechting

Hechting

Specifiek zooldesign en profiel van 4 mm voor een goede modderafvoer

Lichtgewicht

Lichtgewicht

Elke schoen weegt slechts 360 g in maat 39

TECHNISCHE INFORMATIE

Zolen die niet wegglijden op natuurpaden

Het zoolontwerp is het resultaat van uitvoerig onderzoek in onze laboratoria. De zool heeft een specifieke rubbersamenstelling voor een optimale grip en slipvastheid. Omdat dat twee verschillende dingen zijn, zoeken we systematisch naar het beste compromis voor wandelingen over een zachte ondergrond (zoals een bospaadje) en harde bodem (zoals rotspaden).

Ontwikkeld voor natuurpaden

Onze wandelschoenen zijn bedoeld voor natuurlijke paden. We kiezen en testen de materialen van de zool en het bovenwerk specifiek voor wandelen op een zachte bodem (zoals bospaden) en harde bodem (zoals rotspaden). Gebruik op een verharde weg (asfalt) kan ertoe leiden dat de schoenen sneller verslijten en niet langer comfortabel zitten. Ze zijn niet geschikt voor bergwandelen.

Onze milieu-impact beperken

Voor deze schoenen gebruiken we nu ecologischer materialen:
- Bovenwerk: 52% gerecycleerd polyester en 48% dope dye polyamide (verfmethode die minder water verbruikt)
- Voering tong, kraag, veters en oogjes: 100% gerecycleerd polyester
- Binnenzool: 85% gerecycleerd polyurethaanschuim
- Buitenzool: 30% gerecycleerd rubber
Door gerecycleerde materialen te kiezen kunnen we het verbruik van natuurlijke grondstoffen verminderen, doordat we ze aan het einde van hun levenscyclus opnieuw gebruiken.

Waar komt ons leer vandaan?

We gebruiken nubuckleer. Dat voelt donzig zacht aan.
Deze schoen is gemaakt van rundsleer. Geen nood, we doden geen dieren om aan dat leer te komen: we gebruiken uitsluitend afval uit de voedingsmiddelenindustrie.
Dit leer komt van Frans vee, het wordt geverfd in Spanje.

Hoe onderhoud je je leren schoenen?

We raden je aan om na een tocht:
- de schoenen te laten drogen ver van elke warmtebron
- als het leer goed droog is, kan je modder en vuil verwijderen met een harde borstel
- vlekken krijg je weg met een nubuckborstel of -gom
- als de vlekken niet weg zijn, kun je ze proberen verwijderen met een borstel en wat lauw water
- goed laten drogen
- opnieuw borstelen met een harde borstel
- inspuiten met een waterdichtmakende spray: zo komt het leer weer tot leven en de kleuren worden opgefrist

Waterdichtheidstest

Deze schoenen zijn uitgerust met een membraan en garanderen een optimale waterdichtheid en ademend vermogen, getest in het lab en in de praktijk. Ze worden eerst onder druk in water ondergedompeld, waarbij wordt nagegaan of er zich geen luchtbelletjes vormen aan de buitenkant. Vervolgens worden ze half ondergedompeld en op een mechanische arm geplaatst die wandelbewegingen nabootst om na te gaan of de schoen binnenin perfect droog blijft.

3 niveaus van waterdichtheid

Bij het testen van de waterdichtheid testen we drie niveaus van waterdichtheid:
- 2.000 buigingen, ongeveer 2 uur wandelen
- 4.000 buigingen, ongeveer 4 uur wandelen
- 8.000 buigingen, ongeveer 8 uur wandelen
De damesschoenen NH500 Mid WP werden getest tijdens 8.000 buigingen in ons laboratorium. Ze zijn dus waterdicht gedurende 8 uur wandelen. Van zodra de schoenen droog zijn, worden ze natuurlijk weer even waterdicht als toen je ze net kocht.

Hoe houd je schoenen lang waterdicht?

We raden aan om de schoenen geregeld in te spuiten met een waterdichtmakende spray zodat ze weer net zo waterafstotend worden als in het begin en om vlekken te voorkomen.

Getest in het lab

In het laboratorium worden nog andere tests gedaan om het volgende te controleren: loskomen van ogen en bandjes, verlijming, giftige stoffen, bestandheid tegen uv-stralen, slijtage van de zool en van de materialen van het bovenwerk, versnelde veroudering. Dankzij die tests kunnen we de kwaliteit van onze producten verbeteren en voorkomen dat je wandelschoenen voortijdig slijten.

Hoe kies je de juiste maat wandelschoenen?

Pas beide schoenen, rechtopstaand en met de sokken die je draagt om te wandelen. Pas indien nodig verschillende modellen en maten. Twee punten waar je op moet letten:
- zit je hiel goed vast
- stoten je tenen niet tegen de schoen als je naar beneden gaat
De schoenen mogen nergens knellen als je ze past. Wandel gerust even rond in de winkel. Vertrek niet op een lange tocht met nieuwe schoenen, maar loop ze eerst in.

De combinatie schoen/sok is belangrijk

Tijdens wandelingen kun je blaren krijgen om verschillende redenen: wrijving, een plooi in de sok, vocht, sokken die te klein of te groot zijn ... Het is dus belangrijk dat je sokken de juiste maat hebben en dat ze in een materiaal zijn dat is aangepast aan je wandelschoenen.

Hoe kies je de juiste maat wandelsokken?

Draag sokken in de juiste maat om te voorkomen dat ze gaan rimpelen in je schoen: sokken die te groot zijn zorgen voor een opgepropt gevoel, te kleine sokken hebben de neiging dieper in je schoen te schuiven.

Hoe kies je het juiste materiaal van wandelsokken?

Tijdens het wandelen moet je vochtigheid zo goed mogelijk onder controle houden: het is vaak onvermijdelijk dat je gaat transpireren. Deze schoenen zijn waterdicht, zo ben je beschermd tegen de regen: dan moet je sokken kiezen die de transpiratie absorberen en zoveel mogelijk afvoeren van je voeten.

Welke sokken zijn geschikt voor in de halfhoge schoenen NH500 WP?

Het waterdicht membraan van deze schoen is ademend maar de transpiratie wordt minder goed afgevoerd dan in een luchtige schoen. Draag dus bij voorkeur de sokken NH500 high: die bevatten katoen, dat vocht absorbeert, en hebben badstof aan de voetzool om het vocht af te voeren van de voet. Ze komen ook hoog genoeg om je enkel te beschermen tegen wrijving van de schoen. Een uitstekende combinatie om blaren te voorkomen.

Garantie

Op onze wandelschoenen krijg je 2 jaar garantie.
Ons engagement? We ontwikkelen voor jou een duurzaam product dat je tijdens elke wandeling in de natuur kunt dragen. Want we houden het meest van dingen met een verhaal, dingen die al heel wat hebben meegemaakt en nog veel zullen beleven!

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Buitenkant van 60% Leer, 30% Gerecyleerd polyester, 10% Polyurethaan Zool van 60% Rubber, 40% EVA Binnenkant van 100% Gerecyleerd polyester

VOORRAADADVIES

We raden je aan om de schoenen op te bergen op een geventileerde plek, beschermd tegen licht en vocht.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet aan te raden voor steile hellingen of asfalt

TESTS

Quechua bedenkt en ontwikkelt zijn producten in zijn uitvalsbasis aan de voet van de Mont Blanc, in Frankrijk. Die worden vervolgens getest in de praktijk door wandelaars, om ze te controleren op comfort en stevigheid. De bossen van Fontainebleau, of in Bretagne bijvoorbeeld. We zoeken zoveel mogelijk wandelpaden op, bij elk soort weer. Tijdens die momenten overleggen we met onze testers, hun feedback en input is voor ons immers van onschatbare waarde!

Vergelijkbare producten

AFBEELDINGEN

Waterdichte wandelschoenen voor dames NH500 Mid WP
Waterdichte wandelschoenen voor dames NH500 Mid WP
Waterdichte wandelschoenen voor dames NH500 Mid WP
Waterdichte wandelschoenen voor dames NH500 Mid WP

VIDEO

Vraag & Antwoord