Waterdichte wandelschoenen voor heren NH150 mid

€3600

Onze productontwikkelaars, zelf wandelaars, ontwikkelden de schoenen NH150 Mid WP voor occasionele wandelingen in de velden of in het bos, bij regenachtig weer.

Onze motivatie? Je waterdichte en comfortabele schoenen bieden die goed antislip zijn op alle natuurpaden met weinig hoogteverschillen. En dat voor een heel betaalbare prijs!

Vraag & Antwoord

Kleur:

Asfaltblauw / Hazelnoot / Carbongrijs

Maat:

maatwijzer
ECODESIGN
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3
Media 4
Media 5

PRODUCTVOORDELEN

Waterdichtheid

Waterdicht en ademend membraan | Getest bij een wandeling van 2 uur in de regen

Schokdemping

Tussenzool in EVA zodat je scherpe steentjes minder voelt

Ecodesign

Buitenzool met 30% gerecycleerd rubber

Grip

Slipvast en goede grip dankzij het zoolmateriaal en -design.

Aantrekgemak

Ademende binnenzool van 5 mm | Rand aan de enkel: comfortabel 3D-mesh

Lichtgewicht

Elke schoen weegt slechts 385 g in maat 43 | 23% lichter dan het vorige model

Bescherming tegen schokken

Synthetische teenkap om te beschermen tegen steentjes

Hechting

Specifiek zooldesign en profiel van 4 mm voor een goede modderafvoer

TECHNISCHE INFORMATIE

Zolen die niet wegglijden op natuurpaden

Het zoolontwerp is het resultaat van uitvoerig onderzoek in onze laboratoria. De zool heeft een specifieke rubbersamenstelling voor een optimale grip en slipvastheid. Omdat die eigenschappen niet hetzelfde zijn, zoeken we systematisch naar het beste compromis om te lopen over een zachte ondergrond, zoals een bospaadje.

Ontwikkeld voor natuurpaden

Onze wandelschoenen zijn bedoeld voor natuurlijke paden. We kiezen en testen de materialen van de zool en het bovenwerk specifiek voor wandelen op een zachte bodem (zoals bospaden) en harde bodem (zoals rotspaden). Gebruik op een verharde weg (asfalt) kan ertoe leiden dat de schoenen sneller verslijten en niet langer comfortabel zitten. Ze zijn niet geschikt voor bergwandelen.

Getest in het lab

In het laboratorium worden nog andere tests gedaan om het volgende te controleren: loskomen van ogen en bandjes, verlijming, giftige stoffen, bestandheid tegen uv-stralen, slijtage van de zool en van de materialen van het bovenwerk, versnelde veroudering. Dankzij die tests kunnen we de kwaliteit van onze producten verbeteren en voorkomen dat je wandelschoenen voortijdig slijten.

Onze milieu-impact beperken

Voor deze schoenen kozen we voor de buitenzool voor materialen die beter zijn voor het milieu. De zool bestaat voor 30% uit gerecycleerd rubber.

Hoe kies je de juiste maat wandelschoenen?

Pas beide schoenen, rechtopstaand en met de sokken die je draagt om te wandelen. Pas indien nodig verschillende modellen en maten. Twee punten waar je op moet letten:
- zit je hiel goed vast
- stoten je tenen niet tegen de schoen als je naar beneden gaat
De schoenen mogen nergens knellen als je ze past. Wandel gerust even rond in de winkel. Vertrek niet op een lange tocht met nieuwe schoenen, maar loop ze eerst in.

De combinatie schoen/sok is belangrijk

Tijdens wandelingen kun je blaren krijgen om verschillende redenen: wrijving, een plooi in de sok, vocht, sokken die te klein of te groot zijn ... Het is dus belangrijk dat je sokken de juiste maat hebben en dat ze in een materiaal zijn dat is aangepast aan je wandelschoenen.

Hoe kies je de juiste maat wandelsokken?

Draag sokken in de juiste maat om te voorkomen dat ze gaan rimpelen in je schoen: sokken die te groot zijn zorgen voor een opgepropt gevoel, te kleine sokken hebben de neiging dieper in je schoen te schuiven.

Hoe kies je het juiste materiaal van wandelsokken?

Tijdens het wandelen moet je vochtigheid zo goed mogelijk onder controle houden: het is vaak onvermijdelijk dat je gaat transpireren. Als je schoenen ademend zijn, voeren ze de transpiratie af. Je moet dus lichte sokken dragen die eveneens ademend zijn. Als je schoenen eerder waterdicht zijn, als bescherming tegen de regen, is dat een andere zaak: dan moet je sokken kiezen die de transpiratie absorberen en zoveel mogelijk afvoeren van je voeten.

Welke sokken zijn geschikt voor in de schoenen NH150 MID WP?

Het waterdicht membraan van deze schoen is ademend maar de transpiratie wordt minder goed afgevoerd dan in een luchtige schoen. Draag dus bij voorkeur de sokken NH100 high: die bevatten katoen dat vocht absorbeert en hebben badstof aan de voetzool om het vocht af te voeren van de voet. Ze komen ook hoog genoeg om je enkel te beschermen tegen wrijving van de schoen. Een uitstekende combinatie om blaren te voorkomen.

GARANTIE

Op onze wandelschoenen krijg je 2 jaar garantie.
Ons engagement? We ontwikkelen voor jou een duurzaam product dat je tijdens elke wandeling in de natuur kunt dragen. Want we houden het meest van dingen met een verhaal, dingen die al heel wat hebben meegemaakt en nog veel zullen beleven!

Jouw mening is belangrijk!

Dankzij jullie opmerkingen zijn we erin geslaagd het ontwerp en design van de schoenen NH150 mid WP nog te verbeteren. Het nieuwe model kreeg een tussenzool in EVA (ethyleenvinylacetaat) voor nog meer comfort en zodat je scherpe keitjes minder voelt.

Hoe houd je schoenen lang waterdicht?

We raden aan om de schoenen geregeld in te spuiten met een waterdichtmakende spray zodat ze weer net zo waterafstotend worden als in het begin en om vlekken te voorkomen.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Zool van 50% Rubber, 50% EVA Buitenkant van 50% Polyamide, 30% Polyurethaan, 15% Polyester, 5% Elastaan Binnenkant van 70% Polyester, 30% Polyurethaan

VOORRAADADVIES

We raden je aan om de schoenen op te bergen op een geventileerde plek, beschermd tegen licht en vocht.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet aan te raden voor steile bergwandelingen of asfalt.

TESTS

Quechua bedenkt en ontwikkelt zijn producten in zijn uitvalsbasis aan de voet van de Mont Blanc, in Frankrijk. Die producten worden vervolgens getest in de praktijk, samen met andere wandelaars, om ze te controleren op comfort en stevigheid. We trekken bijvoorbeeld naar de bossen van Fontainebleau of naar Bretagne. We zoeken zoveel mogelijk wandelpaden op, bij elk soort weer. Tijdens die momenten overleggen we met onze testers, hun feedback en input is voor ons immers van onschatbare waarde!

GEBRUIKERSBEOORDELINGEN

Loading

Vraag & Antwoord

Vergelijkbare producten