Waterdichte wandelschoenen voor kinderen Crossrock grijs

€3500

Onze ontwikkelaars, zelf ook wandelaars, ontwierpen deze schoenen om te rennen, klimmen, springen en te spelen bij elk weer, in de bergen en overal elders.

De schoen Crossrock mid kan tegen een stootje. Ideaal voor al de avonturen van je kind in de bergen.

Vraag & Antwoord

Kleur:

Leisteengrijs / Carbongrijs

Maat:

maatwijzer

PRODUCTVOORDELEN

Waterdichtheid

Waterdicht membraan getest op een tocht van 8 km, schoen tot halfweg in water.

Hechting

Zool in rubber voor veel grip en duurzaamheid

Stevigheid

Dankzij een goed dekkende zool en verstevigd bovenwerk.

Schokdemping

Dankzij de tussenzool in EVA over de hele voet.

AFBEELDINGEN

Waterdichte wandelschoenen voor kinderen Crossrock grijs
Waterdichte wandelschoenen voor kinderen Crossrock grijs
Waterdichte wandelschoenen voor kinderen Crossrock grijs

TECHNISCHE INFORMATIE

Zool met veel grip

Een zoolontwerp dat het resultaat is van uitvoerig onderzoek in onze laboratoria, gekoppeld aan een speciale rubbersamenstelling voor een optimale grip en slipvastheid. Bij wandelen over drassig terrein zijn de behoeften anders dan bij wandelen over droog terrein en daarom zoeken wij telkens naar het beste compromis.

Aankooptips

Laat je kind goed rechtop staan om de schoenen te passen, met wandelsokken aan. Pas indien nodig verschillende modellen en maten. Er zijn twee punten waar je op moet letten als het om comfort gaat: of de hiel goed vastzit en of de tenen niet tegen de tip stoten bij een afdaling. De schoenen mogen nergens knellen bij het passen. Laat je kind er gerust even mee rondstappen in de winkel. Let er ook op dat je kind de schoenen eerst inloopt alvorens er een lange tocht mee te maken.

Welke maat kiezen?

Wandelschoenen mag je gerust een maat groter nemen dan je gewone schoenmaat; zo voorkom je dat bij afdalingen je tenen tegen de voorkant van de schoen stoten en wandel je dus een stuk comfortabeler. Een tip: knip je nagels kort en controleer voor elke afdaling of je veters goed aangetrokken zijn, zodat je voeten niet naar voren kunnen glijden in je schoenen.

De waterdichtheid verlengen

De waterdichtheid van schoenen komt soms in het gedrang doordat er water langs boven kan insijpelen. Om je voeten langer droog te houden, is het dus aanbevolen om waterdichte gaiters of minigaiters te dragen die de bovenkant van de schoenen beschermen tegen insijpeling van water, maar ook tegen steentjes, zand... Het is aanbevolen om enkele keren per jaar je schoenen te behandelen met een waterdichtmakende spray om de oorspronkelijke waterdichtheid te herstellen en vlekken te voorkomen.

Waterdichtheidstest

Waterdichtheidstest van onze schoenen: Deze schoenen met een waterdicht en ademend membraan worden zowel in het lab als in de praktijk getest om een optimale bescherming tegen regen te garanderen. Ze worden eerst onder druk in water ondergedompeld om na te gaan of er zich geen luchtbelletjes vormen aan de buitenkant. Vervolgens worden ze half ondergedompeld en op een mechanische arm geplaatst die de wandelbeweging nabootst: daarna controleren we of de schoen binnenin perfect droog is gebleven.

3 niveaus van waterdichtheid

Bij de waterdichtheidstest testen we de schoenen op 3 waterdichtheidsniveaus: 2000 keer plooien (ongeveer 2 uur wandelen), 4000 keer plooien (ongeveer 4 uur wandelen) en 8000 keer plooien (ongeveer 8 uur wandelen). De kinderschoenen Crossrock bleven waterdicht na meer dan 4000 keer plooien.

Garantie

2 jaar

VIDEO

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

Bewaren op een droge en goed verluchte plek.

TESTS

Al onze schoenen worden getest in de praktijk, in de omgeving van de Mont Blanc, door gebruikers die representatief zijn voor de doelgroep waar we onze artikelen voor ontwikkelen, in identieke gebruiksomstandigheden.

ONDERHOUDSADVIES

Handwas

GEBRUIKERSBEOORDELINGEN

Loading

Vraag & Antwoord

Vergelijkbare producten