Wax LF7

€1399
Ref : X2769572 2769572

Ontworpen voor: een beter glijvermogen bij langlaufski's.

Gefluoreerde koolwaterstofwax met weinig fluorkoolstof met een laag smeltpunt.


Maat maatwijzer

Ophalen in winkel : Toon winkelvoorraad Levering aan huis :
Meer
info

PRODUCTVOORDELEN

Glijvermogen

Geeft een goed glijvermogen en goed onderhoud van het belag.

Gebruiksgemak

Aanbrengen bij 135°C.

AFBEELDINGEN

TECHNISCHE INFORMATIE

Hoe kies je de juiste wax?

Glijwax: Voor het glijvlak (de tip en tail voor klassieke ski's en het hele glijvlak voor skating). De wax wordt warm aangebracht onderaan de ski's, de overtollige hoeveelheid wordt weggeschraapt met een plastic krabber. Herhaal deze bewerking regelmatig om het glijvlak en glijvermogen optimaal te onderhouden.

Welke soorten traditionele wax?

De prestaties voor het glijvermogen en de duurzaamheid zijn sterk verbeterd en leveren nu zeer bevredigende resultaten. Traditionele CH-wax op basis van koolwaterstof. Hybride X-NDM-paraffine, goedkoop en goed, voor gebruik in weinig natte sneeuw.

Welke soorten gefluoreerde wax?

De fabrikanten hebben hydrofobe (waterafstotende) gefluoreerde bestanddelen toegevoegd aan hun producten. Deze nieuwe generatie wax kan worden ingedeeld in 2 groepen: LF (licht gefluoreerde) wax. Hybride X-NDM-paraffine met weinig fluorkoolstof, voor weinig natte sneeuw, training of wedstrijden. en HF (sterk gefluoriseerde) of "High Fluorocarbon" wax. Hybride X-NDM-paraffine met een ultrahoog percentage fluorkoolstof.

Bijbehorende producten

GLIJWAX 1/ behandeling van het belag =krabber in plexiglas + bronsborstel 2/ aanbrengen van de warme wax = ijzer 8319488 3/ afkrabben van de groef = krabber met groeven 3344695 4/ afkrabben van het belag = krabber in plexiglas 2770414 5/ afborstelen= bronsborstel 8076514 6/ afborstelen afwerking = nylon borstel 8076515

OVERIGE INFORMATIE

BEWAARADVIES

Aan het einde van het skiseizoen moet je je ski's waxen voor je ze opbergt. Verwijder hierbij de overtollige wax niet, zodat het belag beschermd blijft wanneer je de ski's langere tijd wegbergt.

GEBRUIKSAANWIJZING

Alle SWIX-temperaturen zijn luchttemperaturen.

DIENSTEN

DECATHLON SPORTPAS

Ontdek de Decathlon Sportpas en alle voordelen!

GIFTCARD

Betaal gemakkelijk met de Decathlon giftcard