Winddichte softshell jas voor zeilen heren Sailing 900 zwart

€5000

Onze ontwikkelaars, zelf zeilers, ontwierpen deze winddichte softshell jas voor zeilen bij fris weer. Beschermt je tegen kou en lichte regen

Deze softshell jas in een waterafstotende stof draag je aan boord gewoon zo of onder een zeiljas. Een ideale midlayer om je te beschermen tegen de kou!

Vraag & Antwoord

Kleur:

ZWART

Maat:

maatwijzer

PRODUCTVOORDELEN

Warmte

Binnenkant in fleece. Houdt je warm bij een gevoelstemperatuur van 13°C tot 16°C

Afparelend vermogen

Speciaal behandeld waardoor druppels zo van de stof glijden.

Winddicht

Membraan dat afkoeling door de wind voorkomt. Aan te spannen aan de uiteinden

Ademend vermogen

Voert de transpiratie af. Lichte inzetstukken onder de armen

zakken

3 ritszakken aan de buitenkant, o.a. een borstzakje op maat van een harpsleutel

Instelbaar

Verstelbare mouwboordjes en taille. Capuchon verstelbaar: bovenaan en aan hals

AFBEELDINGEN

Winddichte softshell jas voor zeilen heren Sailing 900 zwart
Winddichte softshell jas voor zeilen heren Sailing 900 zwart

TECHNISCHE INFORMATIE

Wat is meerlaagse softshell stof?

Softshell is een heel technische stof die bestaat uit 3 materialen: een microporeus, ademend en winddicht membraan, aangebracht tussen een waterafstotende buitenstof en een comfortabele en warme fleece stof aan de binnenkant. De eigenschappen van dit uiterst technische materiaal zijn thermisch comfort, ademend vermogen, lichtheid en bewegingsvrijheid dankzij de warme, rekbare stof gecombineerd met een bescherming tegen 30 minuten lichte regen.

Wat is waterafstotend?

Niet te verwarren met waterdichtheid! Een stof wordt waterafstotend dankzij een behandeling aan de buitenkant. Die zorgt ervoor dat waterdruppels zich niet langer kunnen vasthechten aan het oppervlak van de stof. Het water rolt zo in druppels van de stof af en dringt er niet in door. Je jas slorpt dus geen vocht op en blijft licht, houdt geen water vast en droogt sneller.

Wat wordt verstaan onder het ademend vermogen van een kledingstuk en de RET-index die dit vermogen meet?

Het ademend vermogen van een stof is het vermogen om de door het lichaam geproduceerde damp (transpiratie) af te voeren naar buiten. Dat vermogen wordt gemeten aan de hand van de RET (Resistance Evaporative Transfert) die wordt uitgedrukt in PAa·m²/W.
De RET is een weerstands-index, hoe lager het cijfer, hoe beter de stof ademt. RET tussen 6 en 12: heel ademend, RET tussen 12 en 20: ademend, RET boven de 20: niet ademend. Onze softshells voor wedstrijdzeilen hebben een RET van 18,85 Pa·m²/W.

Wat is het belang van een winddicht kledingstuk?

Het is erg belangrijk om tijdens of na de inspanning beschermd te zijn tegen de wind, want die koelt het lichaam enorm af. Volgens het 'windchill'-model dat de gevoelstemperatuur meet onder invloed van wind en koude: bedraagt bij een temperatuur van 5°C in combinatie met een wind van 30 km/u de gevoelstemperatuur 0°C. Bij een temperatuur van 0°C gecombineerd met wind van 30 km/u, zal de gevoelstemperatuur -6°C bedragen. Het materiaal van onze kleding voorkomt dit afkoeleffect door de wind.

Hoe is de capuchon opgebouwd?

De capuchon van dit kledingstuk werd speciaal ontwikkeld om je niet te hinderen tijdens het zeilen. De naden zijn zo geplaatst dat de capuchon de bewegingen van het hoofd volgt. Met de verstelling bovenaan kun je de hoogte optimaal aanpassen. Met de verstellingen aan de hals kun je de wijdte aanpassen om wind en kou buiten te houden. Deze capuchon werd getest en kan worden opgezet met en zonder zeiljas erover.

Onderhoud van waterafstotende kleding:

Om het waterafstotend vermogen van de stof te herstellen en ervoor te zorgen dat het kledingstuk zijn eigenschappen gedurende zijn hele levensduur behoudt, kun je een impregnerende spray gebruiken of een impregnerend wasmiddel toevoegen in de wasmachine. De softshell jas Sailing 900 behoudt zijn waterafstotend vermogen gedurende 5 wasbeurten. Daarna wordt aanbevolen om het waterafstotend vermogen te herstellen voor optimale prestaties.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

Opbergen op een droge plaats, op een kleerhanger of opgevouwen.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet waterdicht. Zakken niet waterdicht. 30 min. lichte regen.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - zacht

Niet bleken

Drogen op lage temperatuur

Niet strijken

Niet droogreinigen

Vraag & Antwoord

Vergelijkbare producten